hal_w 25.10.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dzień dobry bardzo proszę wszystkich ekspertów o doradztwo: drzwi wejściowe główne - zamówione - drewno, AFB. Pozostały drzwi wejściowe do użytkowanego poziomu piwnicy. Ze względu na ekonomię oraz umiejscowienie w bryle domu (ściana zachodnia, latem mocno doświetlona, z zacinającym deszczem, niewielkie zadaszenie nad drzwiami) nie chcemy tam drzwi drewnianych. Padło więc na metalowe. Tu oczywiście znam liderów - Juwent, KTM, ale z uporem maniaka szukam jednak oferty zawierającej drewnianą ościeżnicę - nie chcę zimą mieć szronu wewnątrz domu. Co moglibyście polecić? Znalazłam ciekawą ofertę firmy Mikea. Nie cieszy się ona jednak dobrą opinią Porta ma ponoć również tego typu drzwi. Czy to byłby dobry wybór? Czy jest jaka alternatywa do tych dwóch firm? Bardzo proszę o pomoc. Zima idzie pozdrawiam Hal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.10.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) *** Edytowane 25 Października 2012 przez Charlie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 25.10.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 dzień dobry bardzo proszę wszystkich ekspertów o doradztwo: drzwi wejściowe główne - zamówione - drewno, AFB. Pozostały drzwi wejściowe do użytkowanego poziomu piwnicy. Ze względu na ekonomię oraz umiejscowienie w bryle domu (ściana zachodnia, latem mocno doświetlona, z zacinającym deszczem, niewielkie zadaszenie nad drzwiami) nie chcemy tam drzwi drewnianych. Padło więc na metalowe. Tu oczywiście znam liderów - Juwent, KTM, ale z uporem maniaka szukam jednak oferty zawierającej drewnianą ościeżnicę - nie chcę zimą mieć szronu wewnątrz domu. Co moglibyście polecić? Znalazłam ciekawą ofertę firmy Mikea. Nie cieszy się ona jednak dobrą opinią Porta ma ponoć również tego typu drzwi. Czy to byłby dobry wybór? Czy jest jaka alternatywa do tych dwóch firm? Bardzo proszę o pomoc. Zima idzie pozdrawiam Hal Nie wiem czy to alternatywa ale mam u siebie 14-letnie Oriony Pol-Skone z zamkiem 3-punktowym i dają radę. Piękne nie są, przy jakimś remoncie polecą do komórki ale w sumie mimo południowej strony i marnego zadaszenia dają radę. Przy drewnianej ościeżnicy koniecznie rozsądnie umieszczony odbój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.10.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam Już w jednym z tematów pisałem ale nie zaszkodzi napisać raz jeszcze Stalowe skrzydło i "ciepła" ościeżnica: Hormann, Wiked, - ościeżnice na ciepłym aluminium Porta - ościeżnica stalowo-drewniana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts