lasota 25.10.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 W zeszłym roku zainstalowałem w domu kominek, ale jakoś nie mogę trafić na paliwo które by mnie zadowolilo. A to jedno śmierdzi, a to daje mizerny płomień, a to ostatnio się naczytałem że niektóre płyny wydzielają szkodliwe dla zdrowia substancje :/ Ktoś z Was może mi polecić naprawdę dobry bioetanol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 24.11.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Kiedy poszukiwałam informacji o polecanych przez innych bio-kominkowców paliwach, na różnych forach natrafiałam głownie na trzy marki: Fanola (Planika), szwajcarski Bionlov i polski Eko X Fire. Ja kupuję Bionlov z tej prostej przyczyny, że jest dostępny w pobliskim markecie budowlanym Jestem z niego dość zadowolona - płomień ma ładny, pomarańczowy odcień i zapach jest delikatny w porównaniu z różnymi dziwnymi paliwami, które - niestety - miałam nieprzyjemność wypróbować. Na pewno wypróbuję też Eko X Fire, jest tańszy niż Bionlov, więc dam mu szansę wybronienia się Pojedynczych butelek Fanoli nie mogę znaleźć, uparli się na sprzedaż całych kartonów po 12 litrów. Skoro nie mogę przetestować przed zakupem większej ilości, to raczej dam sobie spokój Jestem bardzo ciekawa, jakich paliw próbowaliście Moją największą pomyłką był "Prometeusz" Paliło się to bardzo długo, fakt, ale zapach był... dokuczliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KCWG 24.04.2021 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Nikt nie podzieli się opinią w sprawie paliwa do biokominka, które daje ładny żółty płomień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 24.04.2021 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2021 Przerobiłem kilka. Każde daje ładny, żółty ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts