luckyme 25.10.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam,Piszę ku przestrodze innym aby nie nadziali się tak jak ja. Wykupiłem w hestii ubezpieczenie budowy od NW + ubezpieczenie okien od kradzieży. Niestety dopiero później wczytałem się w OWU i znalazłem takiego kwiatka:"2) poza wymogami opisanymi powyżej w pkt 1) - drzwi zewnętrzne domu jednorodzinnego zawierające w swej konstrukcji elementy szklane muszą być zabezpieczone w sposób uniemożliwiający wejście lub otwarcie w tych drzwiach zamka przez otwór wybity w szybie," Czyli jeśli moje drzwi mają przeszklenie wielkości takiej aby odpowiednio szczupła osoba mogła się przez nie przecisnać to ubezpieczenie jest nieważne. Niestety, nie udzielają porad co zrobić z oknami (zamurować?).Narazie zamieniam drzwi na pełne na czas budowy, chyba że ktoś z Was ma lepszy pomysł?Lucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts