Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobić z rzeczami w czasie remotnu?

Maciejkiil

Recommended Posts

Planuję remont w środku domu - praktycznie jedynymi miejscami nieruszonymi będzie moja sypialnia, kuchnia i łazienka. Mam mnóstwo rzeczy i nie mam zielonego pojęcia co z nimi zrobić. Zbliża się zima - nie wrzucę ich do malutkiego garażu. Kiedyś w Anglii natknąłem się na coś takiego jak przechowywanie rzeczy - pomieszczenia do wynajęcia. Czy gdzieś w województwie wielkopolskim jest coś takiego? A może macie jakieś inne pomysły?

Z góry dzięki za pomoc!

Pogooglaj sobie "Przechowalnia mebli" w każdym większym mieście znajdziesz (a raczej na jego peryferiach). Jeśli chodzi o drobnice to ceny przeciętnie ok 60 zł za m3. Jednostką podstawową zazwyczaj jest tzw. minibox 1,7 x 0,8 x 1,2 m za + - 100 zł/mc (w tym wynajem skrzyni) ale bywają też indywidualne komórki różnej pojemności gdzie pakuje się klamoty wedle uznania. Często firmy przeprowadzkowe oferują też przechowywanie rzeczy

Tak jak pisze G.N. Nie wiem skąd jesteś, ale ja np. przechowywałem swoje rzeczy w euro self storage. Dostałem taką komórkę na rzeczy za 55 zł na miesiąc, ale wiadomo, że im więcej masz rzeczy tym cena rośnie, bo ptrzebujesz więcej miejsca. Jednak lepsze to niż trzymanie rzeczy w kurzu (ja akurat robiłem remont).

A gdzie jest to euro self storage? W Anglii dostęp do rzeczy miałem praktycznie 24h. Tam też tak jest? Wiecie jak to bywa przy remontach. W dzień pracuję do 16, więc wszystko będę robił wieczorami. Ale mam dużą motywację - na wiosnę mój pierworodny przyjdzie na świat ;p

A gdzie jest to *********? W Anglii dostęp do rzeczy miałem praktycznie 24h. Tam też tak jest?...
A co nagle gogle gryźć zaczęło? Poszukaj troszkę. W różnych przechowalniach różnie, ale są i takie gdzie dostęp masz 24 na dobę

….. Nie wiem skąd jesteś, ale ….
Obawiam się że nikt tego nie wie z samym Maciejem włącznie

25-07-2012

…Właście buduję dom ….

01-08-2012

Jestem ze Szczecina….

14-08-2012

Hej, Mój dom drewniany powstał miesiąc temu. Mieszkam w nim kilka tygodni i ejstem zachwycony. ....

31-08-2012

Czy czerwona cegła to dobry pomysł na elewację… Gdzie można w okolice Krakowa kupić taką cegłę? ….

26-10-2012 …

Planuję remont w środku domu - praktycznie jedynymi miejscami nieruszonymi będzie moja sypialnia, kuchnia i łazienka….Czy gdzieś w województwie wielkopolskim jest coś takiego….

Podsumowując Maciejkiil na przełomie lipca i sierpnia b.r. był ze Szczecina i budował dom.

Dwa tygodnie później od miesiąca miał dom drewniany i był zadowolony.

Po kolejnych dwóch tygodniach planował ceglaną elewacje w okolicach Krakowa, a teraz remontuje swój dom w Wielkopolsce.

Zresztą ty Doniu powinieneś wiedzieć, bo polecałeś mu już konkretną firmę kiedy poszukiwał cegły.

Wychodzi że gość ma przynajmniej cztery domy rozrzucone „od morza do Tatr”, zbudowane w różnych technologiach i różnym czasie. BTW interesujące że że gość z takim doświadczeniem zadaje tak banalne pytania :p

A co Ty myślisz G.N., że ja pamiętam każdego użytkownika, do którego coś pisze na którymkolwiek forum? Skąd mam wiedzieć skąd on jest? Mało mnie interesuje ile domów on ma - Może mieć nawet 100. Może człowiek sobie marzy, a wy go na ziemię sprowadzacie... :D A polecałem mu cegły, bo akurat ta firma jest bardzo znanym producentem i nie trzeba mieszkać w Stróży, żeby u niej coś kupować. Zamówienie realizuje w całej Polsce.

Nie wiem, czemu nie potrafi użyć przeglądarki. Może nie chce mu się szukać. W jego głowie nie siedzę. Jeden woli szukać w googlach inny napisać na forum i czekać. Jak kto chce.

Oj nie burz się tak bardzo. To był twój, raptem drugi post na FM więc można było sądzić że ogarniasz wszystkie.

Po prostu od pewnego czasu na FM pojawia się duża ilość spamerów a coraz częściej pojawiają się takie parki spamerskie, jeden niby pyta drugi niby odpowiada, zawsze jedną konkretną firmą i stosownym linkiem. Stąd forumowicze mający w dorobku trzy posty na krzyż i sypiący co post to link to jakiejś firmy, budzą pewną nieufność. Zwłaszcza jeśli plączą się w zeznaniach jak Maciejkiil. Sorki za przewrażliwienie ale jak się raz drugi i dziesiąty naprodukuje żeby komuś coś poradzić, a potem okazuje się że chodziło tylko o zareklamowanie firmy Józek Kudziórek i spółka to to można się pewnego spaczenia nabawić;)

• 3 weeks później...
Oj nie burz się tak bardzo. To był twój, raptem drugi post na FM więc można było sądzić że ogarniasz wszystkie.

Po prostu od pewnego czasu na FM pojawia się duża ilość spamerów a coraz częściej pojawiają się takie parki spamerskie, jeden niby pyta drugi niby odpowiada, zawsze jedną konkretną firmą i stosownym linkiem. Stąd forumowicze mający w dorobku trzy posty na krzyż i sypiący co post to link to jakiejś firmy, budzą pewną nieufność. Zwłaszcza jeśli plączą się w zeznaniach jak Maciejkiil. Sorki za przewrażliwienie ale jak się raz drugi i dziesiąty naprodukuje żeby komuś coś poradzić, a potem okazuje się że chodziło tylko o zareklamowanie firmy Józek Kudziórek i spółka to to można się pewnego spaczenia nabawić;)

Dużo nie piszę, ale dużo czytam ;) Nie analizuję swoich postów. No faktycznie można mieć spamerów dosyć. Ja tam ich nie komentuje tylko moje oczy automatycznie ich omijają :D Ale "plączą się w zeznaniach" to zabrzmiało naprawdę jak przesłuchanie :D:D:D

• 1 month później...