mest 26.10.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Chcę kupić działkę budowlaną na która są już wydane warunki zabudowy, ale... osoba sprzedająca ma 5 działek i tylko jeden dokument z warunkami zabudowy na te wszystkie 5. Czy ksero tego dokumentu mi starczy? Czy może zrobić odpis u notariusza? Nie wiem jak do tego podejść. Mam nadzieję, że nie muszę występować o WZ ponownie do Urzędu Gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 26.10.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Jeżeli problem jest w ilości egzemplarzy tego dokumentu to jego uwierzytelniony odpis można uzyskać w Urzędzie, w którym został wydany. Najłatwiej zrobi to osoba, na rzecz, której wydano warunki zabudowy. Jeżeli na podstawie tej decyzji chcesz ubiegać sie o pozwolenie na budowę swojego domu to dla Ciebie ważniejszą kwestią będzie przeniesienie uprawnień wynikajacych z decyzji o w.z. na Twoją osobę i wyrażenie na to zgody przez osobę/osoby na rzecz ktorych zostałya ona wydana. Jest to kolejna decyzja. O wydanie uwierzytelnionego odpisu wz bedziesz mogła/mógł wystąpić rownież po przeniesieniu uprawnień . Edytowane 26 Października 2012 przez Regut1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 26.10.2012 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 A mogę najpierw kupić działkę i jak będzie już moja poprosić w Urzędzie o przepisanie tych warunków zabudowy na mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 26.10.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Możesz z tym, że zgodę osoby, na którą jest wz dobrze jest mieć w samym akcie. Najlepiej zadzwoń do urzędu i notariusza celem ustalenia jaką mają praktykę i oczekiwania w tym zakresie. Wyjaśnij kwestie sukcesywnego przenoszenia decyzji na kolejnych właścicieli działek powstałych w wyniku podziału nieruchomości, na którą są wz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts