Ogniska Domowe 27.10.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witamy, Zapraszamy do rozmowy Forumowiczów, którzy są na etapie planowania kominka lub pieca kaflowego.Od wielu lat budujemy solidne kominki grzewcze i piece kaflowe oraz tradycyjne kuchnie kaflowe, w oparciu o nowoczesne technologie zduńskie. Chętnie pomożemy w planowaniu i wyborze odpowiedniego rozwiązania dla Państwa domu. Ogniska Domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 27.10.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witam serdecznie na forum. Fajnie, że zdecydowaliście się tutaj na forum dzielić własnymi doświadczeniami.Przyznam, że jestem zadowolony gdyż według mnie potrzeba tutaj więcej firm, aby ulepszyć i rozruszać merytorycznie to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 27.10.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Również witam nową firmę z ciekawości chciałbym zapytać na wkładach jakich firm pracujecie:)??? w jaki sposób podchodzicie do tematu kominka:)??? szamot, wełna, krzemian-wapnia - w których kręgach się obracacie:)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 27.10.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witamy, witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 27.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 A ja nie witam gdyż z doświadczenia wiem , że jako sprzedający produkt nigdy nie będziecie obiektywni ! Będziecie tu "żenić" swoje teorie tylko po to aby osiągnąć jak największy zysk .Dlatego z waszej porady nigdy nie skorzystam - tak z reguły albowiem nie wierzę nikomu kto chce mi coś sprzedać . Jesteście tu tylko po to by się reklamować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 27.10.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 A ja nie witam gdyż z doświadczenia wiem , że jako sprzedający produkt nigdy nie będziecie obiektywni ! Będziecie tu "żenić" swoje teorie tylko po to aby osiągnąć jak największy zysk .Dlatego z waszej porady nigdy nie skorzystam - tak z reguły albowiem nie wierzę nikomu kto chce mi coś sprzedać . Jesteście tu tylko po to by się reklamować .... wybacz ale to śmieszne teorie:) jakoś jestem tu i nigdy nikomu nic nie sprzedałem dzięki temu forum:) a Twoje podejście do tematu wygląda na takie na zasadzie: tupnę nóżką, żeby wszystkim pokazać mojego focha:) poza tym gratuluję, że udało Ci, się przeżyć życie nic nigdy nie kupując, wszak przecież na każdym kroku sami oszuści:) ciekawe podejście do życia, przypomnij tylko wszystkim czym sam się zajmujesz zawodowo:)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 27.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Witam. w których kręgach się obracacie??? Znam kręgi piekielne ... kiedyś był "kamienny krąg" ... są jeszcze kręgi szyjne, piersiowe, krzyżowo-lędźwiowe i ogonowe ... kręgi w zbożu są przez "ufoków" regularnie naszą planetę nawiedzających, zostawiane jako dobitny ślad ich bytności ... hmm ... na wodzie są też kręgi, ale te się nie liczą bo za mało trwałe ... a tak w ogóle to Butyński ma rację - jak ktoś chce porady w temacie rzeczonym to najlepiej ... do kręgarza się udać, bo ten w mierze żadnej z branżą nie związany i przez to zarówno obiektywny będzie jak i oczywiście porady fachowej udzieli ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.10.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A ja nie witam gdyż z doświadczenia wiem , że jako sprzedający produkt nigdy nie będziecie obiektywni ! Będziecie tu "żenić" swoje teorie tylko po to aby osiągnąć jak największy zysk .Dlatego z waszej porady nigdy nie skorzystam - tak z reguły albowiem nie wierzę nikomu kto chce mi coś sprzedać . Jesteście tu tylko po to by się reklamować .... Łżesz....nie pierwszy raz zresztą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniska Domowe 28.10.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 tak to już jest poukładane, że najczęściej najwięcej wiedzy i doświadczenia mają osoby, które się zawodowo zajmują daną dziedziną. oczywiście wszyscy mamy swoje preferencje co do wyboru odpowiednich materiałów użytych do budowy. Od lat budujemy z powodzeniem solidne kominki i piece kaflowe, oczywiście za pieniądze, budujemy dla zadowolenia naszych klientów i własnej satysfakcji chętnie, w miarę naszych możliwości podzielimy się swoim bogatym doświadczeniem; można skorzystać lub nie każdy wybiera co dla niego najlepsze jeśli w przyszłości będziemy mogli jakoś pomóc to oczywiście zapraszam, życzę powodzenia RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniska Domowe 28.10.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 witam Pana i wszystkich kolegów, od dawna śledzę forum i mam nadzieję, że możemy stać się wkładem i poszerzeniem dla wszystkich, którzy interesują się tematyką budowy kominków i pieców w nowoczesnych technikach zduńskich pozdrawiam RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniska Domowe 28.10.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 z całym szacunkiem, bardzo proszę o wyłącznie merytoryczne wpisy na temat; jest na tym forum wiele wątków, które się stały swoistym "kominki cafe" gdzie ciężko jest się przebić z informacją na interesujący mnie i budujących forumowiczów temat "kominki i piece kaflowe"; ja wiem że FM jest wolne i każdy może pisać co i gdzie chce, niemniej proszę bardzo o profesjonalne podejście do sprawy i pozostawienie tego wątku jako "wolnego od emocjonalnych uniesień" pozdrawiam gorąco, RB Witam. Znam kręgi piekielne ... kiedyś był "kamienny krąg" ... są jeszcze kręgi szyjne, piersiowe, krzyżowo-lędźwiowe i ogonowe ... kręgi w zbożu są przez "ufoków" regularnie naszą planetę nawiedzających, zostawiane jako dobitny ślad ich bytności ... hmm ... na wodzie są też kręgi, ale te się nie liczą bo za mało trwałe ... a tak w ogóle to Butyński ma rację - jak ktoś chce porady w temacie rzeczonym to najlepiej ... do kręgarza się udać, bo ten w mierze żadnej z branżą nie związany i przez to zarówno obiektywny będzie jak i oczywiście porady fachowej udzieli ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 28.10.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 R - nie nerwuj się. Dobrze wiesz, że to forum to jeden wielki śmietnik, nie moderowany przez nikogo. I nic na to nie poradzisz. A przy okazji coś masz nie tegez ze stroną, bo u mnie Norton ją blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 28.10.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 wybacz ale to śmieszne teorie:) jakoś jestem tu i nigdy nikomu nic nie sprzedałem dzięki temu forum:) a Twoje podejście do tematu wygląda na takie na zasadzie: tupnę nóżką, żeby wszystkim pokazać mojego focha:) poza tym gratuluję, że udało Ci, się przeżyć życie nic nigdy nie kupując, wszak przecież na każdym kroku sami oszuści:) ciekawe podejście do życia, przypomnij tylko wszystkim czym sam się zajmujesz zawodowo:)??? kupuję towar dodaję marżę i sprzedaję - stąd wiem jak to się odbywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 28.10.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Łżesz....nie pierwszy raz zresztą.... Przysięgam ,że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 28.10.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 z całym szacunkiem, bardzo proszę o wyłącznie merytoryczne wpisy na temat; jest na tym forum wiele wątków, które się stały swoistym "kominki cafe" gdzie ciężko jest się przebić z informacją na interesujący mnie i budujących forumowiczów temat "kominki i piece kaflowe"; ja wiem że FM jest wolne i każdy może pisać co i gdzie chce, niemniej proszę bardzo o profesjonalne podejście do sprawy i pozostawienie tego wątku jako "wolnego od emocjonalnych uniesień" pozdrawiam gorąco, RB I oto stanie się cud, nastąpi historyczna chwila, i z pomocą Anioła Stróża, ten wątek ominą plagi i waśnie... zdrówka życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniska Domowe 28.10.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 witaj, podchodzimy do kominka oczywiście bardzo poważnie i obracamy się w kręgach zduńskich ponieważ budujemy głównie kominki w tzw. ciepłej zabudowie oraz hypokausty czyli kominki bez kratek, więc używamy do budowy odlewane płyty szamotowe i szamoty, oraz kleje, zaprawy i tynki zduńskie Ortner; do izolacji wykorzystujemy płyty krzemianowo-wapienne i vermikulit, welny od dawna nie stosujemy - nie dlatego,że jest zła tylko świat idzie do przodu i płyty dają lepszą ochronę termiczną i ogniową; co do wkłądów to głównie Spartherm ale też Brunner, Leda i Hajduk i inne w piecach budujemy paleniska i masy kumulacyjne z Cebud CMA lub Ortner KMS, Pilo Rath no i oczywiście czasem murujemy z szamotu wykorzystując bardziej tradycyjne sposoby budowy; proponujemy kafle polskie z Kafel-Kar i austriackie z Sommerhuber (zajżyj proszę na link "kafle piecowe" na naszej stronie) w związku z tym, że budowane przez nas kominki i piece są często podstawowym źródłem ciepła w domu łączymy kilka technik i systemów budowy w efekcie powstają kominki kumulacyjne z systemem DGP, piece kaflowe kombi lub zasilające system c.o. i c.w.u. przez płaszcz wodny i bufor; zapiecki i hypokausty na różnych kondygnacjach i wiele innych... to tak w dużym skrócie pozdrawiam gorąco RB Również witam nową firmę z ciekawości chciałbym zapytać na wkładach jakich firm pracujecie:)??? w jaki sposób podchodzicie do tematu kominka:)??? szamot, wełna, krzemian-wapnia - w których kręgach się obracacie:)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogniska Domowe 28.10.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 AMEN pozdrawiam trzymaj się ciepło, RB I oto stanie się cud, nastąpi historyczna chwila, i z pomocą Anioła Stróża, ten wątek ominą plagi i waśnie... zdrówka życzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 30.10.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 a dlaczego Forest nie chwali się, że również otworzył nowy Salon Firmowy Kratki.pl :)???? w Orzeszu;):) Czyżby zmiana w toku myślenia:)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house4live 30.10.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 a dlaczego Forest nie chwali się, że również otworzył nowy Salon Firmowy Kratki.pl :)???? w Orzeszu;):) Czyżby zmiana w toku myślenia:)???? To jak to jest z tym Salonem firmowym Kratki.pl:)??? prawda to czy fałsz:)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 30.10.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 To jak to jest z tym Salonem firmowym Kratki.pl:)??? prawda to czy fałsz:)???? No jak ja byłbym ciekawy, poprostu pojechałbym i sprawdził. Pochodził, podotykał, powypytywał. Nawet z ukrycia można zrobić fotkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts