Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogniska Domowe - dobre kominki i piece kaflowe

Ogniska Domowe

Recommended Posts

Witamy,

Zapraszamy do rozmowy Forumowiczów, którzy są na etapie planowania kominka lub pieca kaflowego.

Od wielu lat budujemy solidne kominki grzewcze i piece kaflowe oraz tradycyjne kuchnie kaflowe, w oparciu o nowoczesne technologie zduńskie.

Chętnie pomożemy w planowaniu i wyborze odpowiedniego rozwiązania dla Państwa domu.

Ogniska Domowe

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja nie witam gdyż z doświadczenia wiem , że jako sprzedający produkt nigdy nie będziecie obiektywni ! Będziecie tu "żenić" swoje teorie tylko po to aby osiągnąć jak największy zysk .Dlatego z waszej porady nigdy nie skorzystam - tak z reguły albowiem nie wierzę nikomu kto chce mi coś sprzedać . Jesteście tu tylko po to by się reklamować ....

A ja nie witam gdyż z doświadczenia wiem , że jako sprzedający produkt nigdy nie będziecie obiektywni ! Będziecie tu "żenić" swoje teorie tylko po to aby osiągnąć jak największy zysk .Dlatego z waszej porady nigdy nie skorzystam - tak z reguły albowiem nie wierzę nikomu kto chce mi coś sprzedać . Jesteście tu tylko po to by się reklamować ....

wybacz ale to śmieszne teorie:)

jakoś jestem tu i nigdy nikomu nic nie sprzedałem dzięki temu forum:)

a Twoje podejście do tematu wygląda na takie na zasadzie: tupnę nóżką, żeby wszystkim pokazać mojego focha:)

poza tym gratuluję, że udało Ci, się przeżyć życie nic nigdy nie kupując, wszak przecież na każdym kroku sami oszuści:)

ciekawe podejście do życia, przypomnij tylko wszystkim czym sam się zajmujesz zawodowo:)???

Witam.

w których kręgach się obracacie:)???

Znam kręgi piekielne ... kiedyś był "kamienny krąg" ... są jeszcze kręgi szyjne, piersiowe, krzyżowo-lędźwiowe i ogonowe ... kręgi w zbożu są przez "ufoków" regularnie naszą planetę nawiedzających, zostawiane jako dobitny ślad ich bytności ... hmm ... na wodzie są też kręgi, ale te się nie liczą bo za mało trwałe ... a tak w ogóle to Butyński ma rację - jak ktoś chce porady w temacie rzeczonym to najlepiej ... do kręgarza się udać, bo ten w mierze żadnej z branżą nie związany i przez to zarówno obiektywny będzie jak i oczywiście porady fachowej udzieli ...

Pozdrawiam.

Łżesz....nie pierwszy raz zresztą....

tak to już jest poukładane, że najczęściej najwięcej wiedzy i doświadczenia mają osoby, które się zawodowo zajmują daną dziedziną. oczywiście wszyscy mamy swoje preferencje co do wyboru odpowiednich materiałów użytych do budowy. Od lat budujemy z powodzeniem solidne kominki i piece kaflowe, oczywiście za pieniądze, budujemy dla zadowolenia naszych klientów i własnej satysfakcji

chętnie, w miarę naszych możliwości podzielimy się swoim bogatym doświadczeniem; można skorzystać lub nie ;) każdy wybiera co dla niego najlepsze

jeśli w przyszłości będziemy mogli jakoś pomóc to oczywiście zapraszam,

życzę powodzenia RB

z całym szacunkiem,

bardzo proszę o wyłącznie merytoryczne wpisy na temat;

jest na tym forum wiele wątków, które się stały swoistym "kominki cafe" gdzie ciężko jest się przebić z informacją na interesujący mnie i budujących forumowiczów temat "kominki i piece kaflowe"; ja wiem że FM jest wolne i każdy może pisać co i gdzie chce, niemniej proszę bardzo o profesjonalne podejście do sprawy i pozostawienie tego wątku jako "wolnego od emocjonalnych uniesień"

pozdrawiam gorąco,

RB

Witam.

Znam kręgi piekielne ... kiedyś był "kamienny krąg" ... są jeszcze kręgi szyjne, piersiowe, krzyżowo-lędźwiowe i ogonowe ... kręgi w zbożu są przez "ufoków" regularnie naszą planetę nawiedzających, zostawiane jako dobitny ślad ich bytności ... hmm ... na wodzie są też kręgi, ale te się nie liczą bo za mało trwałe ... a tak w ogóle to Butyński ma rację - jak ktoś chce porady w temacie rzeczonym to najlepiej ... do kręgarza się udać, bo ten w mierze żadnej z branżą nie związany i przez to zarówno obiektywny będzie jak i oczywiście porady fachowej udzieli ...

Pozdrawiam.

wybacz ale to śmieszne teorie:)

jakoś jestem tu i nigdy nikomu nic nie sprzedałem dzięki temu forum:)

a Twoje podejście do tematu wygląda na takie na zasadzie: tupnę nóżką, żeby wszystkim pokazać mojego focha:)

poza tym gratuluję, że udało Ci, się przeżyć życie nic nigdy nie kupując, wszak przecież na każdym kroku sami oszuści:)

ciekawe podejście do życia, przypomnij tylko wszystkim czym sam się zajmujesz zawodowo:)???

kupuję towar dodaję marżę i sprzedaję - stąd wiem jak to się odbywa

z całym szacunkiem,

bardzo proszę o wyłącznie merytoryczne wpisy na temat;

jest na tym forum wiele wątków, które się stały swoistym "kominki cafe" gdzie ciężko jest się przebić z informacją na interesujący mnie i budujących forumowiczów temat "kominki i piece kaflowe"; ja wiem że FM jest wolne i każdy może pisać co i gdzie chce, niemniej proszę bardzo o profesjonalne podejście do sprawy i pozostawienie tego wątku jako "wolnego od emocjonalnych uniesień"

pozdrawiam gorąco,

RB

I oto stanie się cud, nastąpi historyczna chwila, i z pomocą Anioła Stróża, ten wątek ominą plagi i waśnie...:hug:

zdrówka życzę...:cool:

witaj,

podchodzimy do kominka oczywiście bardzo poważnie i obracamy się w kręgach zduńskich ;)

ponieważ budujemy głównie kominki w tzw. ciepłej zabudowie oraz hypokausty czyli kominki bez kratek, więc używamy do budowy odlewane płyty szamotowe i szamoty, oraz kleje, zaprawy i tynki zduńskie Ortner; do izolacji wykorzystujemy płyty krzemianowo-wapienne i vermikulit, welny od dawna nie stosujemy - nie dlatego,że jest zła tylko świat idzie do przodu i płyty dają lepszą ochronę termiczną i ogniową; co do wkłądów to głównie Spartherm ale też Brunner, Leda i Hajduk i inne

w piecach budujemy paleniska i masy kumulacyjne z Cebud CMA lub Ortner KMS, Pilo Rath no i oczywiście czasem murujemy z szamotu wykorzystując bardziej tradycyjne sposoby budowy; proponujemy kafle polskie z Kafel-Kar i austriackie z Sommerhuber (zajżyj proszę na link "kafle piecowe" na naszej stronie)

w związku z tym, że budowane przez nas kominki i piece są często podstawowym źródłem ciepła w domu łączymy kilka technik i systemów budowy w efekcie powstają kominki kumulacyjne z systemem DGP, piece kaflowe kombi lub zasilające system c.o. i c.w.u. przez płaszcz wodny i bufor; zapiecki i hypokausty na różnych kondygnacjach i wiele innych...

to tak w dużym skrócie :)

pozdrawiam gorąco RB

Również witam nową firmę:)

z ciekawości chciałbym zapytać na wkładach jakich firm pracujecie:)???

w jaki sposób podchodzicie do tematu kominka:)??? szamot, wełna, krzemian-wapnia - w których kręgach się obracacie:)???