Mki1719508566 14.09.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 Coraz bardzie jednak przekonuję się, że lepszym rozwiązaniem jest wybudowanie pieca kaflowego. ....... Czy przy założeniu, że to ma być ogrzewanie wykorzystywane okazjonalnie - wieczorami (w domu już jest ogrzewanie centralne gazowe) nie jest to zbyt droga "fanaberia". Z góry dziękuję za podpowiedzi Jak przyjemność jest tania ?? Zdrowe przekazywane w drodze promieniowania ciepło......ciepełko.. Piękny kaflowy piec.. o kształtach i kolorach jakie tylko sobie wymarzysz.......... Raz włożysz drewna napalisz i grzeje ..nie biegasz co chwile aby dokładać kolejnej porcji opału..... Brak brudnych ścian przy kratkach wylotu ciepłego powietrza ............niestety jest to zmora wielu kominków... najczęściej tych kupionych "po okazyjnej cenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 14.09.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 kominki bez kratek czy zastanawialiście się czasem jakby to było, gdyby wasz kominek poza ogrzewaniem nie wydmuchiwał kurzu i brudu, innych alergenów przez kratki na sufit i ściany? takie rozwiązanie jest możliwe, dzięki zamkniętemu ciepłemu systemowi budowy kominka. taki kominek grzeje przez promieniowanie przyjemnego łagodnego ciepłą bez "skutków ubocznych" jeśli macie pytania chętnie odpowiemy, pozdrawiam RB opowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justa74 16.09.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Czy ktoś wie, ile kosztuje projekt pieca kaflowego w okolicach Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.09.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Ceny mogą być różne.. Od darmowych do takich za 1000 zł. U mnie sam projekt z rysunkiem, bez konsultacji na miejscu, to koszt 200-300 zł. Nie doliczam go do rachunku za wykonany kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 16.09.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wiem .... Zapraszam ..........Projektujemy i wykonujemy piece kaflowe ......Posiadamy gotowe wzory pieców kaflowych z podaną masa oraz powierzchnią grzewczą.. Okolice Warszawy ...... Żabia Wola ......... aktualnie pod nowym adresem na ulicy Głównej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.09.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Wiem .... Zapraszam .......... Projektujemy i wykonujemy piece kaflowe ...... Posiadamy gotowe wzory pieców kaflowych z podaną masa oraz powierzchnią grzewczą.. Okolice Warszawy ...... Żabia Wola ......... aktualnie pod nowym adresem na ulicy Głównej .. Pozdrowienia dla Naczelnego Mistrza Zduństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 17.09.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 rzeczywiście dużo jest ukrytych fachmanów pod nieoficjalnym nickiem:no:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 19.09.2013 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Pozdrowienia dla Naczelnego Mistrza Zduństwa No to jak ? Może ożywimy to forum ?? Coś ostatnio coś tu podejrzanie cicho i spokojnie w branży "kominki" Tematy kominkowe wyglądają na podupadłe i opustoszałe .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 19.09.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 nic nie stoi na przeszkodzie aby otworzyć przepustnicę z powietrzem:cool: Niech temat kominków sie pali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justa74 19.09.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 W takim układzie mam pytanie. Kupiliśmy domek wg gotowego projektu - bliźniak z miejscem na kominek w salonie. O co muszę zapytać byłego właściciela, abym miała pewność, że w przyszłości mogę w tym miejscu postawić piec kaflowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 19.09.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 No to jak ? Może ożywimy to forum ?? Coś ostatnio coś tu podejrzanie cicho i spokojnie w branży "kominki" Tematy kominkowe wyglądają na podupadłe i opustoszałe .......... Ja jestem zupełnie za. Bo forum praktycznie umiera.... No jednak teraz taki czas, że czasu brakuje. Nieraz sam muszę angażować, nawet po godzinach już, aby terminów nie zawalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 25.01.2014 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Witam:)Chciałam sie zapytać czy jest taka możliwość aby zwykłym kominkiem ogrzać dom o pow 100m2 -parter. ??Nie chodzi mi o temperaturę 20stopni ale tak od 10-15 stopni?Jeśli tak to jaki wkład muszę kupić o jakiej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ustimus 31.08.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Proszę firmę Ogniska Domowe tu na forum o kontakt w sprawie reklamacji zbudowanego pieca. Proszę o odebranie telefonu ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 31.08.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Dziwne...Forum od załatwiania spraw związanych z reklamacjami, odnośnie wykonanej usługi. Szanujmy się nawzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 31.08.2014 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 A są i takie przypadki co straszą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 04.09.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Zależnie od tego jak skomplikowany jest dana praca , pooglądaj sobie piece kaflowe na naszej stronie to zrozumiesz ta odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gos1303 16.11.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wtam serdecznie. Chcialam zapytac o poleczenie kuchni kaflowej z piecem kaflowym. Przesylam rysunki i rzuty domu na maila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts