megler 28.10.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ostatnio w jakimś katalogu widziałem baterie zlewozmywakowe, które mają niby mieszać wodę z powietrzem i przez to zmniejsza się zużycie wody do 30%, bez utraty ciśnienia strumienia. Czy ktoś już wypróbował takie baterie??? Czy faktycznie są tak oszczędne??? Nie ukrywam, że niższy o 30% rachunek za wodę byłby mile widziany Czy te baterie sa produkowane również do wykorzystania w łazience, np. razem ze słuchawką prysznicową? Aktualnie jestem przed remontem łazienki, więc ten temat jest dla mnie szczególnie ważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.10.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 To nic nowego, wpisz sobie w googla "perlator" i obejżyj co to takiego. Chyba większość bateri już to ma w komplecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.10.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Wg mnie perlator robi tylko złudzenie, że masz więcej wody. Nalewając wody do czajnika nie zaoszczędzisz 30% wody, ale 30% dłużej woda się będzie nalewać. Jak dla mnie perlator ma tylko tę zaletę, że strumień wody jest bardziej skupiony. Poza tym nie widzę sensu stosowania, szczególnie jak przepłukuję jamę ustną po myciu zębów. Niby nabrałem pełną wody a po chwili psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 28.10.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Niby tak ale np. podczas mycia rąk spełnia swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 28.10.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Wg mnie perlator robi tylko złudzenie, że masz więcej wody. Nalewając wody do czajnika nie zaoszczędzisz 30% wody, ale 30% dłużej woda się będzie nalewać. Jak dla mnie perlator ma tylko tę zaletę, że strumień wody jest bardziej skupiony. Poza tym nie widzę sensu stosowania, szczególnie jak przepłukuję jamę ustną po myciu zębów. Niby nabrałem pełną wody a po chwili psikus Zaoszczędzisz 30% wody nalewając do czajnika zamiast litr, 700ml:-D. Perlator sprawdza się np. przy myciu naczyń. Woda z powietrzem szybciej spłukuje płyn do naczyń. Być może to jakaś specjalna konstrukcja perlatora, bo wszystkie baterie, jak napisał bobassxx, takowy posiadają. Ale wydaje mi się, że to zwykły chwyt marketingowy. Edytowane 28 Października 2012 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megler 29.10.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Dzięki za podpowiedzi Chyba musze jeszcze poszperać i dowiedzieć sie paru rzeczy. Jednak przy zlewie w kuchni, czy w baterii prysznicowej chyba by się przydał ten wynalazek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts