Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

oszczędna bateria ???

megler

Recommended Posts

Ostatnio w jakimś katalogu widziałem baterie zlewozmywakowe, które mają niby mieszać wodę z powietrzem i przez to zmniejsza się zużycie wody do 30%, bez utraty ciśnienia strumienia. Czy ktoś już wypróbował takie baterie??? Czy faktycznie są tak oszczędne??? Nie ukrywam, że niższy o 30% rachunek za wodę byłby mile widziany :D Czy te baterie sa produkowane również do wykorzystania w łazience, np. razem ze słuchawką prysznicową? Aktualnie jestem przed remontem łazienki, więc ten temat jest dla mnie szczególnie ważny.

Wg mnie perlator robi tylko złudzenie, że masz więcej wody. Nalewając wody do czajnika nie zaoszczędzisz 30% wody, ale 30% dłużej woda się będzie nalewać. Jak dla mnie perlator ma tylko tę zaletę, że strumień wody jest bardziej skupiony. Poza tym nie widzę sensu stosowania, szczególnie jak przepłukuję jamę ustną po myciu zębów. Niby nabrałem pełną wody a po chwili psikus :)

Wg mnie perlator robi tylko złudzenie, że masz więcej wody. Nalewając wody do czajnika nie zaoszczędzisz 30% wody, ale 30% dłużej woda się będzie nalewać. Jak dla mnie perlator ma tylko tę zaletę, że strumień wody jest bardziej skupiony. Poza tym nie widzę sensu stosowania, szczególnie jak przepłukuję jamę ustną po myciu zębów. Niby nabrałem pełną wody a po chwili psikus :)
Zaoszczędzisz 30% wody nalewając do czajnika zamiast litr, 700ml:-D. Perlator sprawdza się np. przy myciu naczyń. Woda z powietrzem szybciej spłukuje płyn do naczyń.

Być może to jakaś specjalna konstrukcja perlatora, bo wszystkie baterie, jak napisał bobassxx, takowy posiadają. Ale wydaje mi się, że to zwykły chwyt marketingowy.

Edytowane przez free_shop