Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolano pcv od ścieków

fidel03

Recommended Posts

witam wszystkich

nastąpiła awaria:(

pękło mi w łazience kolanko pcv odpływu ścieków do pionu...

kolano z trudem udało się wyjąć ale problem pojawił się dopiero teraz...z montażem nowego kolana...

dojście jest bardzo trudne (zabudowa)... wyjąłem dwie płytki żeby się do niego dostać

rury Fi 50 które muszę połączyć są do siebie pod kątem prostym ale problem z tym że nie mam żadnej możliwości ich ruchu część kolana wystaje ze ściany a muszę to połączyć z rurą której wlot jest na poziomie posadzki. dodatkowo krawędzie tych rur praktycznie są zaraz przy sobie

help me

pozdrawiam

fidel

zrobiłem ale chyba będą trochę słabej jakości:(

1.jpg2.jpg

bardzo bym nie chciał kuć sciany i zbijać płytek....

wiem już że są kolanka skręcane i regulowane ale też nie wiem czy z takowym podejdę bo jak widac na foto to jest troche ciasno

Edytowane przez fidel03

A tak o większe zdjęcia można prosić?
Czarno to widzę:-(. A praktycznie nic nie widzę, bo zdjęcia są faktycznie zbyt małe.

Możesz spróbować z kolanem tego typu:

http://www.kamaonline.pl/p3745,kolano-pcv-50mm-nastawne.html

jest rozbieralne i może dasz radę.

Dobrze by było rozkuć ścianę, aby kolano z niej wystające podnieść do góry. Ułatwi Ci to naprawę.

Spróbuj najpierw z kolanem nastawnym. Rozkręć je i kombinuj, jeżeli Ci się nie uda, to będziesz musiał podnieść kolano wystające ze ściany do góry. Jeżeli to nie pomoże, to trzeba by było obrócić kolano do góry i podłączyć je kolankami z rurą w podłodze. Będziesz miał drugi syfon:-D.