fidel03 28.10.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 witam wszystkichnastąpiła awaria:(pękło mi w łazience kolanko pcv odpływu ścieków do pionu...kolano z trudem udało się wyjąć ale problem pojawił się dopiero teraz...z montażem nowego kolana...dojście jest bardzo trudne (zabudowa)... wyjąłem dwie płytki żeby się do niego dostać rury Fi 50 które muszę połączyć są do siebie pod kątem prostym ale problem z tym że nie mam żadnej możliwości ich ruchu część kolana wystaje ze ściany a muszę to połączyć z rurą której wlot jest na poziomie posadzki. dodatkowo krawędzie tych rur praktycznie są zaraz przy sobie help me pozdrawiamfidel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 28.10.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 w takim przypadku musisz albo mieć dostęp do większej części instalacji albo możliwość włożenia dodatkowej złączki prostej która umożliwi manewr, jakaś fotka to będzie można coś więcej podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel03 28.10.2012 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) zrobiłem ale chyba będą trochę słabej jakości:( bardzo bym nie chciał kuć sciany i zbijać płytek.... wiem już że są kolanka skręcane i regulowane ale też nie wiem czy z takowym podejdę bo jak widac na foto to jest troche ciasno Edytowane 28 Października 2012 przez fidel03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 28.10.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A tak o większe zdjęcia można prosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel03 28.10.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 28.10.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A tak o większe zdjęcia można prosić?Czarno to widzę. A praktycznie nic nie widzę, bo zdjęcia są faktycznie zbyt małe. Możesz spróbować z kolanem tego typu: http://www.kamaonline.pl/p3745,kolano-pcv-50mm-nastawne.html jest rozbieralne i może dasz radę. Dobrze by było rozkuć ścianę, aby kolano z niej wystające podnieść do góry. Ułatwi Ci to naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 28.10.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ta rura w podłodze jest cała (czy ma kielich)? Bo na zdjeciu wygląda na pękniętą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel03 28.10.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ta rura w podłodze jest cała (czy ma kielich)? Bo na zdjeciu wygląda na pękniętą. to jest stare budownictwo i ta rura jest raczej bez jakiegoś znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel03 28.10.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 źle zrozumiałem rura do łączenia jest całą a to co widać to jakaś wieksza i w nią dopiero wpuszczono ta właściwą (z krokiem do zlewu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 28.10.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Spróbuj najpierw z kolanem nastawnym. Rozkręć je i kombinuj, jeżeli Ci się nie uda, to będziesz musiał podnieść kolano wystające ze ściany do góry. Jeżeli to nie pomoże, to trzeba by było obrócić kolano do góry i podłączyć je kolankami z rurą w podłodze. Będziesz miał drugi syfon:-D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fidel03 28.10.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 dzięki za pomoc zobaczymy co jutro uda mi się zdziałać. podejrzewam że przedewszystkim nie dostanę tu tego kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 29.10.2012 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 dobrze Ci Free_shop podpowiedział tylko nastawne musisz mieć to rozkręcane dwustopniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts