HelpMeGosia 28.10.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam,Mam piec na ekogroszek firmy RECO, po roku palenia i różnych przejściach (za wysoka temp., za niska temp., zerwana zawleczka itp) przyszedl czas na nastepny problem. Przy okresie letnim kiedy piec grzał tylko boiler, połowa ekogroszku spadała do popielnika nie spalona!!!!W sumie ten problem nadal jest teraz w trybie ZIMA!!Jesli ktos ma podobny piec to bardzo prosze o parametry jakie ma ustawione (jeśli są sprawdzone oczywiście) bo juz zaczyna mi brakowac cierpliwości do metody prób i błędów.Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 28.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Zmniejszyć czas podawania albo wydłużyć przerwę. A może jednak po prostu retorta Ci się zapchała i rozszczelniła - jeżeli tak i jeżeli masz zwykłą retortę Pancerpola to tak sie to robi http://czp.pl/kociol/nastawy/retorta/czyszczenie/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 28.10.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Nie da się tak wprost zmałpować ustawień z takiego samego kotła nawet na taki sam bo każda instalacja jest inna - a zwłaszcza budynek inny - inaczej ocieplony - inny eko itd... Tu na mojej stronie http://www.czp.pl/kociol/nastawy/index.html możesz odczytać optymalne dla mnie nastawy z poprzedniego okresu gdzie sterownik chodził głównie w trybie dwustanowym to możesz sobie je porównać do swoich aktualnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 28.10.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 ,,,, Jesli ktos ma podobny piec to bardzo prosze o parametry jakie ma ustawione (jeśli są sprawdzone oczywiście) bo juz zaczyna mi brakowac cierpliwości do metody prób i błędów. Z góry dziekuję Witaj Gosiu. Mam do Ciebie niedyskretne pytanie. Czy Ty masz przy sobie "drugą połowę", aby mógł wykonać trochę brudnej roboty przy tym kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 29.10.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Zaczynam nabierać podejrzeń, że Gośka obraziła się za moją wypowiedź. Ja tylko chciałem pomóc, ewentualnie nieco o RECO poplotkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts