Switala18 28.10.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 WitamPosiadam domek gospodarczy który obity jest blachą która była pomalowana na zielono i teraz troszkę farba z niej schodzi pod blacha jest płyta wiórowa. Mam zapytania chciał bym to ocieplić styropianem tylko zastanawiam się jakiego kleju użyć do mocowania. Widziałem że soudal ma dwa kleje w swojej ofercie.Proszę o pomoc i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 28.10.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 tego się nie klei tylko przykręca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Switala18 28.10.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Czy trzeba wtedy wykonywać jakiś stelaż i na co to przykręcić w takim razie.czy po przykręceniu można dać siatkę i wyrównać klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAG 30.10.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 A może lepszym rozwiązaniem będzie zerwanie tej blachy i przyklejenie styropianu do płyty. W takim rozwiązaniu styropoian bedzie się znacznie lepiej trzymał. Możesz do tego użyć kleju poliuretanowego do przylkejania styropianu. Prawie każdy szanujący sie producent ma teraz takie kleje w ofercie (Ceresit, Tytan, Soudal, nawet Termoorganika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 30.10.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 WitamProponuję Ci użyć kleju poliuretanowego np. FAST PU. Doskonale nadaje się on do przyklejania płyt styropianowych w systemach ociepleń, klejenia kasetonów styropianowych, parapetów, uzupełniania szczelin dylatacyjnych w izolacji termicznej, klejenia i izolowania paneli ściennych, blach falistych, dachówek, itp. Klej poliuretanowy FAST PU wykazuje doskonałą przyczepność do typowych materiałów konstrukcyjnych, takich jak: mury z cegły, pustaki, beton, tynki, a także drewno, metale, styropian, twarde PCV i sztywne piany PUR. Posiada również dobrą przyczepność do różnego typu membran bitumicznych stosowanych w izolacjachTutaj znajdziesz szczegóły techniczne:http://www.fast.zgora.pl/images/download/dokumentacja/FAST_PU.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szwagier81 04.11.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Około półtora roku temu kleiłem styropian do blachy i do tej pory trzyma idealnie. Użyłem taki klej z firmy TYTAN (w piance) ciężko był dostępny, ale trafiłem na niego w CASTORASMIE. Nie pamietam jak dokładnie sie nazywał, ale w opisie dokładnie było napisane stosować do przyklejenia styropianu do blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 07.04.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Proponuję sprawdzić - przeznaczony jest do metalu, nie ma informacji, że nie reaguje na styropian wiec może warto sprawdzić. Napisz też do sklepu - link podałem - mnie zawsze dobrze doradzą, właszcza kiedy nie mam pewności odnośnie jakiegoś poduktu. 4 posty - 4 linki do tego super sklepu ech... Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez finlandia Link w cytowanym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts