Gość Arturo72 16.03.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Jaki podkład wybrać pod ogrzewanie podłogowe wodne na poddasze Podkład PE 2mm Korner na ogrzewanie podłogowe 8zł/m2 ARBITON PE MAX 2 mm 8 zł/m2 IZOFLOOR THERMO 1,6mm 3,5zł/m2 cezar EXPERT THERMO ROLL 2mm 2,5zł/m2 Pianka 2mm 1,8zł/m2 Co z tych propozycji jest najlepsze w stosunku jakość -cena ? Dodam do tego: http://allegro.pl/pianomat-pod-panele-mata-pianka-3mm-szary-tanio-i6045023799.html Mam to u siebie i sprawdza się na tą chwilę wyśmienicie tzn.jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 17.03.2016 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 allegro Przepraszam, znalazłAś powinno być Na Allegro jest po 3.40zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.03.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Przepraszam, znalazłAś powinno być Na Allegro jest po 3.40zł. zerknij tu http://allegro.pl/podklad-pod-panele-na-ogrzewanie-podlogowe-2mm-i6054695653.html Edytowane 17 Marca 2016 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 17.03.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 (edytowane) Dodam do tego: http://allegro.pl/pianomat-pod-panele-mata-pianka-3mm-szary-tanio-i6045023799.html Mam to u siebie i sprawdza się na tą chwilę wyśmienicie tzn.jest ok Dzięki Ps Arturo72 chciałam zapytać jeszcze czy dawałeś folie Edytowane 17 Marca 2016 przez beatagl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.03.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzięki Ps Arturo72 chciałam zapytać jeszcze czy dawałeś folie Bez folii,panele leżą bezpośrednio na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kmil_ 18.03.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) zerknij tu http://allegro.pl/podklad-pod-panele-na-ogrzewanie-podlogowe-2mm-i6054695653.html Dzięki Panele zawsze leżą bezpośrednio na podkładzie Folię paroizol. daje się ewentualnie pod podkład. Edytowane 18 Marca 2016 przez K@mil_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 20.03.2016 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Przed położeniem paneli bardzo ważne jest prawidłowe i równe wykonanie wylewek, najlepiej z anhydrytu, który ma właściwości samopoziomujące. Pozdrawiam Marek TucholskiOnline Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 29.04.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Przed położeniem paneli bardzo ważne jest prawidłowe i równe wykonanie wylewek, najlepiej z anhydrytu, który ma właściwości samopoziomujące. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Tak z ciekawości , jak wylewka jest nierówna, to co w tedy ? wylewa się jakąś samopoziomującą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 02.05.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 HejkaU mnie sprawa wygląda tak: Mam salon z kuchnia w którym pół na pół maja byc panele i płytki. Płytki już leżą- kupiłem jednego panela który nam sie podoba 8mm dodalem do tego podkład 3mm z otworami i położylem na podłoge. Różnica która wychodzi mi miedzy płytkami a panelem (wysokosc) to ok 4mm jak mam teraz wyjsc z tego aby po ułożeniu paneli było w miere równo??? Bedzie łaczone cienka listwa w kształcie litery T.Mam dwa pomysły:1. kupić dwa worki kleju i starac sie podniesc podłoge rozciagajac klej po posadzce- nie wiem czy wyjdzie to w miere prosto. Moze wystarczy tylko scieniowac od ułozonych juz płytek?2. Zastosowac grupsze panele 12mm niestety o wiele droższe.Oczywiscie jest ogrzewanie podłogowe posadzka wylana jest równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 02.05.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Miałem to samo. Miało być drewno (barlinek) ale po negatywnych opiniach ludzi jak i doświadczeniach organoleptycznych z materiałem została opaska z kafli i w środek panele. Niestety z uwagi na przygotowanie posadzki pod drewno musieliśmy zastosować panele o grubości 12 mm +3 mm podkład. I jest gitara, jeden stopień różnicy na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iHawran 06.11.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Bez folii,panele leżą bezpośrednio na pokładzie. A powiedzcie proszę czy pod ten podklad 2mm co jest wyzej należy dawać folię czy nie jest to konieczne? nie chciałbym poźniej poprawiać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarko73 06.11.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Było nie było folia paroizolacyjna min.0.2 mm na zakładkę i wywinięta około 2 cm pod listwę przypodłogową to bezwzględny warunek gwarancji ( praktycznie u każdego producenta paneli). Paroizolacja to nie termoizolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iHawran 07.11.2016 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Było nie było folia paroizolacyjna min.0.2 mm na zakładkę i wywinięta około 2 cm pod listwę przypodłogową to bezwzględny warunek gwarancji ( praktycznie u każdego producenta paneli). Paroizolacja to nie termoizolacja. a polecasz jakąś folię? w rozsądnej cenie? bo domniemam, że ta pianka 2mm jest ok. patrzyłem w obi, to ta z postu poniżej ma lepszą przepuszczalność cieplną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iHawran 07.11.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 chyba, że polecacie jakiś podkład 2w1 wraz z folią w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 08.11.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 Polecę Multiprotec 1000 ... ale cena dla niektórych może być nieakceptowalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 18.11.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Bierz podkład i panele producenta B.... w sklepie ...net/ Bardzo dobre połączenie, ponieważ po zakupie paneli i podkładu wskazanej marki uzyskujesz dożywotnią gwarancję na trwałość zapięć. Z tego powodu się zdecydowałem. Na sklep internetowy z podkładami trafiłem przez Op..o, gdzie mieli ocenę 9.1/10 i naprawdę dużo pozytywnych komentarzy. Zaufany sklep. Czy ty masz nas za naiwnych? 2 posty napisałeś, i oba z tym samym linkiem reklamowym... Zaufany sklep... - bo systematycznie płaci za "ukrytą" reklamę i spam?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 21.11.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Czy ty masz nas za naiwnych? 2 posty napisałeś, i oba z tym samym linkiem reklamowym... Zaufany sklep... - bo systematycznie płaci za "ukrytą" reklamę i spam?! Tyle absolwentów po marketingu i nie wiedzą, że taka forma pseudo reklamy na forach tematycznych ma odwrotny efekt. Przemycić reklamę na forum jest trudną sprawą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 21.11.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Dożywotnia gwarancja na szczelność zapięć? No jaja jakieś na co można ludzi nabrać... To może warto to zastosować w piwnicy zamiast drogiej papy termozgrzewalnej ;P Trudno powiedzieć czy folia pod panelami robi więcej szkody czy pożytku. Ja nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wagi77 16.03.2017 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) Cześć, trochę odświeżę temat.Po przeczytaniu wątku mam takie wnioski. Mogę kupić dość tani podkład XPS 2mm, który ma opór R=0,062 m2K/W za ok 3zł/m2, albo Arbiton Optima MAX 2mm, który ma lepszy opór R<=0,04 m2K/W za 8 zł/m2, albo mogę kupić korek 2mm, który ma R=0,04 m2K/W za ok 5,2 zł/m2 W czym jest problem z tym korkiem ? Na prawdę taki nietrwały pod panelami będzie ? Parametry ma przecież jedne z lepszych, porównywalny z pianką Arbiton Optima MAX. Podkłady z otworami do mnie nie przemawiają. Przecież szczelina powietrzna to też izolator. Dla szczeliny powietrza 2mm mamy R=0,08 czyli więcej niż XPS (logiczne). Jest jeszcze promieniowanie podłogi na panel w takiej szczelinie, które trochę ratuje sytuację, ale chyba nie o to w tym chodzi. Edytowane 16 Marca 2017 przez wagi77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 17.03.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Podkład pod panele to najważniejsza rzecz w domu, pozwala zaoszczędzić przynajmniej 300 zł miesięcznie na ogrzewaniu - odpowiednio dobrany. Najlepiej kupić najdroższy na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts