Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żuczek z Archetonu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czas na historię łazienkową....:mad:

Ponieważ goniły nas terminy, ubłagałam męża, by ją zrobili ludzie zajmujący się ta branżą.

"SPECJALIŚCI" ( notabene z polecenia- wrrrrrr ) ocenili , że "takie nic" zrobia w tydzień.W rzeczywistosci czas dwukrotnie się wydłużył ( odbierali gdzieś robote i trzeba ją było "oblać"), spartolili : mozaikę przy brodziku, baterie prysznicową( krzywo zamontowana), syfon. A na koniec powiedzieli, że nie opłaca im sie malować sufitu i " maluj se pan sam".:mad: :o :sick: A

Ale najlepsze było dopiero przed nami.

Po dwu latach od zamieszkania , odsunąwszy w pokoju graniczącym z łazienką komodę zobaczyłam WIELKIEGO GRZYBA. Okazało się, że syfon pod brodzikiem został partacko zamontowany ( mąż juz coś przeczuwał od poczatku, bo sapali przy robocie klnąc w niebogłosy, ale jak mówię pośpiech uśpił naszą czujność) i woda przez 2 LATA :sick: podmywała ściany.

Ogrzewanie podłogowe opóźniło orientację o co kaman ( trochę podsuszało te ściany).

Strach nas oblał, czy beton pod brodzikiem po 2 latach takiego ciagłego oblewania wytrzyma.

Suszymy i beten i sciany do tej pory ( juz pół roku!).

Tak więc- jesli o mnie chodzi- tzw. specjalistom mówie NIE!

Edytowane przez szaragiza

włos się jeży na głowie po opisie historii z "fachowcami" ja niestety też mam masę złych doświadczeń:/ dużą część wykończeniówki robimy sami więc później pretensje możemy mieć tylko do siebie, ale ja tak chyba wolę:)

Przytulny domek, a taka trójca jak na zdjęciu to po prostu must have w każdym domu ;)

pozdrawiam:bye:

• 1 year później...