damarel_d 29.10.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 WitamWymyśliłam sobie zabudować całą krótką ścianę (360 cm) w pokoju dziennym (jedynym), naprzeciwko dużego okna balkonowego, szafą do sufitu.Problem w tym, że na tej ścianie są drzwi wejściowe do pokoju. Zabudowa musiałaby być rówież nad drzwiami, które sa oddalone od brzegu na 60 cm. Nie bardzo umiem sobie wyobrazić, jak by to miało wyglądać. Bardzo mnie to kusi, bo rozwiązałoby mi problem braku miejsca na przechowywanie wszystkich moich rzeczy. Czy ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem? Może gdzieś widzieliście w necie takie inspiracje?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 29.10.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ktoś na forum pokazywał kiedyś taką zabudowę w pokoju dziecięcym, ale nie pamiętam, kto to był. Nawet nie wyglądało to przytłaczająco, a wręcz przeciwnie - to był bardzo dobry pomysł na wykorzystanie miejsca na przechowywanie w niewielkim pokoju. . Zabudowa była biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 29.10.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Ja to widziałam dawno temu w jakiejś gazecie i wyglądało bardzo fajnie, ale nie było bardzo głębokie. Góra z 40 cm. Po tej wąskiej stronie między drzwiami a ścianą mieli tam m.in. schowek na odkurzacz. Nie wiem jakby to wygladało przy normalnej głębokości szaf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 29.10.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 http://bi.gazeta.pl/im/3/10265/z10265973O.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 29.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Można też to zrobić tak, ale to raczej antyprzykłady - jest ciężko i nieciekawie:http://foto.favore.pl/2009/11/16/17/137727_1258390252875_o.jpghttp://images01.olx.pl/ui/12/11/15/1343062634_36490615_15-Szafa-wnekowa-zabudowa-wneki-szafa-na-wymiar-Komandor-Warszawa-.jpg Wydaje mi się, ze w przypadku takiej zabudowy najlepszy efekt uzyskamy rezygnując z wszelkich "wystających" elementów, typu, uchwyty, uskoki, itp. na rzecz jak najbardziej jednolitej powierzchni bez wyraźnych podziałów. Coś takiego, jak na zdjęciu z różowym krzesłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 29.10.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 http://bi.gazeta.pl/im/3/10265/z10265973O.jpg Bardzo ciekawa zabudowa. Zaintrygowało mnie łóżko. Gdzie ono jest, kiedy go nie widać? W drugim pokoju, czy gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobtosama 30.10.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 @ nikka55Podejrzewam, ze to lozko jest wkomponowane w szafe, stanowiac jej dolna czesc (szeroka listwa nad podloga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.10.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 To oczywiste Ale pytanie brzmiało: gdzie się chowa to łóżko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobtosama 30.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Przepraszam, nie zrozumialam watpliwosci Na pewno chowa sie je w szafie. I tu sa dwie mozliwosci - albo zajmuje cale wnetrze szafy (cos w rodzaju starych bretonskich lozek), czyli chowa sie za trojka drzwi, albo sie je sklada na szerokosci "lamiac" je na dwie lub trzy czesci (szafa jest dosc gleboka) i wowczas zajmiuje tylko jej czesc . Innej mozliwosci nie widze @ damarel_d Co do Twojego problemu to radzilabym zrobic te szafe w kolorze zblizonym do koloru sciany, bedzie wowczas mniej widoczna. Kolor uchwytow nie powinny kontrastowac z kolorem szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinakoscin 30.10.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Przepraszam, nie zrozumialam watpliwosci Na pewno chowa sie je w szafie. I tu sa dwie mozliwosci - albo zajmuje cale wnetrze szafy (cos w rodzaju starych bretonskich lozek), czyli chowa sie za trojka drzwi, albo sie je sklada na szerokosci "lamiac" je na dwie lub trzy czesci (szafa jest dosc gleboka) i wowczas zajmiuje tylko jej czesc . Innej mozliwosci nie widze @ damarel_d Co do Twojego problemu to radzilabym zrobic te szafe w kolorze zblizonym do koloru sciany, bedzie wowczas mniej widoczna. Kolor uchwytow nie powinny kontrastowac z kolorem szafy. Z tego co pamietam to w pokoju dzieciecym, ktory jest za szafa, jest zbudowany podest, i lozko sie tam po prostu wsuwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobtosama 30.10.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Niesamowite. Bardzo chcialabym to zobaczyc na wlasne oczy. Czy moge prosic o link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 30.10.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Link do mieszkania z chowanym łóżkiem: http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93232,10265965,Urzadzamy_male_wnetrza__schowane_lozka_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel_d 31.10.2012 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam Dziekuję za odpowiedzi.Myślę, że taka szafa nie przytłoczy za bardzo wnętrza, nad drzwiami też musiałby być jakby pawlacz.Nie wiem tylko jaki to system otwierania drzwi. http://images40.fotosik.pl/1854/808f6659def7b8bbmed.jpg Znalazłam też zdjęcie szafy z lustrami, tu widać jak to wygląda z drzwiami w środku. http://images48.fotosik.pl/470/f11d30c3c60e3d87med.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrobtosama 31.10.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Bardzo dziekuje asizo za podanie strony. A tak swoja droga to ludzie maja fantazje godna szczerego podziwu. Chapeau bas dla nikki55! Rumienie sie, ale nigdy bym nie wpadla na pomysl, ze lozko moze latac z jednego pokoju do drugiego Ladnie wyglada ta szafa z pierwszego zdjecia. Drzwi moze rozsuwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 01.11.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dzięki asizo, też mnie to gnębiło I też mi nie przyszło do głowy że można na durch, przez ścianę. Nikki55 - sza-cun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 02.11.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Ojej, przecież to nie mój pomysł Ja tylko zapytałam. Fakt - przyszło mi na myśl, że łózko wędruje między pokojami, ale nijak w tym sensu nie mogłam się dopatrzyć. Jak widać: "potrzeba matką wynalazku" A swoją drogą... jestem szczęśliwa, że mam stabilne łoże Wracając do tematu. Myślę, że pomysł na zabudowę ściany jest bardzo fajny. Najbardziej podoba mi się pierwsza propozycja. Edytowane 2 Listopada 2012 przez nikka55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly Design 03.11.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Witam , można spokojnie coś takiego zaaranżować . Trzeba to dokładnie zmierzyć , zaprojektować i wykonać w kliku opcjach materiałowych .Pozdrawiam , nataly design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asta2000 08.11.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 (edytowane) WitamCiekawiej wygląda zabudowa całej ściany z drzwiami przesuwanymi jednolitymi tzn. łącznie z zasłonięciem otworu wejściowego zamiast drzwi wewnętrznych. Wersja z pawlaczem wygląda mniej ciekawie. Kolorystyka powinna być raczej jasna. Dzięki temu zabudowa nie będzie przytłaczająca. Trochę przykładów, pomysłów jest na reklama - moderowano] Edytowane 8 Listopada 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel_d 08.11.2012 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Nie za bardzo rozumiem , jak miałoby to wyglądać z drzwiami przesuwanymi, zamiast drzwi wejściowych.Możesz mi to dokładniej wytłumaczyć asta2000?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 13.11.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Ojej, przecież to nie mój pomysł Ja tylko zapytałam. Fakt - przyszło mi na myśl, że łózko wędruje między pokojami, ale nijak w tym sensu nie mogłam się dopatrzyć. Jak widać: "potrzeba matką wynalazku" Szacun za wyobraźnię i myślenie lateralne Nieważne że nie Twój pomysł, ale załapałaś ideę, a ja nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts