aniawie 31.10.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Witam wszystkich Forumowiczów! Mam na imię Ania i zaglądam tu dość często, ale dopiero teraz zakładam temat. Powód jest prosty - wreszcie kupiliśmy z mężem mieszkanie i forum stało się moim głównym źródłem inspiracji. W tym tygodniu stawiają nam w mieszkaniu ścianki działowe a w przyszłym przychodzi hydraulik i muszę zadecydować co i gdzie ma stać w łazience. Mniej więcej wiem czego chce ale wszelki Wasze sugestie będą mile widziane Poniżej wklejam rysunek mojej własnej roboty mam nadzieję, że będzie dla Was czytelny ( nie umiem posługiwać się żadnym programem graficznym oprócz painta I najważniejsze w łazience muszą znaleźć się: wanna z parawanem, kibelek, pralka i najlepiej 2 umywalki. Jest jeszcze piec gazowy i jego położenia niestety nie możemy zmienić :/ http://images44.fotosik.pl/471/44643629da42305b.jpg Co sądzicie? Czy piec może być nad wanną? Pozdrawiam Was i czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.10.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Widziałam mieszkania (z lat 70.), gdzie piec jest nad wanną, ale nie wiem, co na to dzisiejsze przepisy budowalne... Kiepsko wygląda wc usytuowane idealnie na wprost drzwi wejściowych Umywalki zrobiłabym na kominie wentylacyjnym - o ile tam piony można wpiąć, duże lustro na całą szerokość tej ścian, a wc na ścianie z lewej. Edytowane 31 Października 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawie 02.11.2012 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witaj Joliska! Dziękuję za zainteresowanie, niestety hydraulik nie zgodził się na przenoszenie wc. W oryginalnym projekcie wc stało po piecem blisko pionu kanalizacyjnego i tylko tam możemy go przenieść żeby nie był na wprost drzwi. Tylko gdzie postawić wtedy wannę? Może po lewej stronie a na wprost drzwi umywalki? Już sama nie wiem a czas nas goni. Czekam na Wasze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.11.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Wanna na ścianę z lewej, umywalki obok wc na ścianie z prawej. Wc na przedłużonej rurze na pewno uda się zamontować nie we wnęce przy ścianie kominowej, ale na ścianie z prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawie 02.11.2012 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 W sumie to byłoby fajne rozwiązanie, ale gdzie postawić pralkę? Chciałabym ją zabudować, żeby nie straszyła w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.11.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Obok wanny - nie można by przedłużyć łazienki o 20 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawie 02.11.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Niestety nie da się wydłużyć łazienki, można ją tylko poszerzyć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawie 05.11.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Znalazłaby się jakaś dobra dusza, która zrobiłaby dla mnie wizualkę mojej łazienki? W takim ustawieniu jakie proponuje Joliska. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawie 06.11.2012 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Byłam dziś u developera i niestety nad wanną nie może wisieć piec gazowy także mój pierwszy projekt łazienki odpada. Wrzucam kolejny rysunek tym razem wanna po lewej stronie, na kominie umywalka a pod blatem schowana pralka. Co sądzicie?http://images46.fotosik.pl/1840/495fb05956724560.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts