Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w aranżacji łazienki 5m2

aniawie

Recommended Posts

Witam wszystkich Forumowiczów!

Mam na imię Ania i zaglądam tu dość często, ale dopiero teraz zakładam temat. Powód jest prosty - wreszcie kupiliśmy z mężem mieszkanie i forum stało się moim głównym źródłem inspiracji. W tym tygodniu stawiają nam w mieszkaniu ścianki działowe a w przyszłym przychodzi hydraulik i muszę zadecydować co i gdzie ma stać w łazience. Mniej więcej wiem czego chce ale wszelki Wasze sugestie będą mile widziane :) Poniżej wklejam rysunek mojej własnej roboty mam nadzieję, że będzie dla Was czytelny ( nie umiem posługiwać się żadnym programem graficznym oprócz painta :) I najważniejsze w łazience muszą znaleźć się: wanna z parawanem, kibelek, pralka i najlepiej 2 umywalki. Jest jeszcze piec gazowy i jego położenia niestety nie możemy zmienić :/

http://images44.fotosik.pl/471/44643629da42305b.jpg

Co sądzicie? Czy piec może być nad wanną? Pozdrawiam Was i czekam na rady :)

Widziałam mieszkania (z lat 70.), gdzie piec jest nad wanną, ale nie wiem, co na to dzisiejsze przepisy budowalne...

Kiepsko wygląda wc usytuowane idealnie na wprost drzwi wejściowych :no:

Umywalki zrobiłabym na kominie wentylacyjnym - o ile tam piony można wpiąć, duże lustro na całą szerokość tej ścian, a wc na ścianie z lewej.

Edytowane przez joliska

Witaj Joliska! Dziękuję za zainteresowanie, niestety hydraulik nie zgodził się na przenoszenie wc. W oryginalnym projekcie wc stało po piecem blisko pionu kanalizacyjnego i tylko tam możemy go przenieść żeby nie był na wprost drzwi. Tylko gdzie postawić wtedy wannę? Może po lewej stronie a na wprost drzwi umywalki? Już sama nie wiem a czas nas goni. Czekam na Wasze propozycje :)

Byłam dziś u developera i niestety nad wanną nie może wisieć piec gazowy także mój pierwszy projekt łazienki odpada. Wrzucam kolejny rysunek tym razem wanna po lewej stronie, na kominie umywalka a pod blatem schowana pralka. Co sądzicie?

http://images46.fotosik.pl/1840/495fb05956724560.jpg