marynata 02.11.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) zależy co konkretnie trzeba przewozić-firmy kurierskie mają tanie usługi,przyjeżdżają po to do domu,30 kg niecałe 30złnphttps://www.kurjerzy.pl/przesylki_kurierskie_cenniktakże jak ktoś miałby więcej rzeczy i nie jest z miasta w którym będzie punkt składowania,to nawet szkoda czasu chodzić na pocztę Edytowane 2 Listopada 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 02.11.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Poproszę o numer konta .... bo nie dostałem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.11.2012 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Dobra, ja teraz musze wyjsc, wiec prosze o zastepstwo w kwestii wysylania numeru konta. Po prostu podaj dalej kto jest na posterunku. Zaraz beda numery butow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jestem za tym, by na razie zbierać pieniądze i ew. koordynować zbiórkę potrzebnych rzeczy, tj. ktoś musiałby zająć się przyjmowaniem ofert od osób, które mogą przekazać dary rzeczowe, i wpisywać te informacje tu na bieżąco, żeby było jasne, że np. buty zimowe dla dzieci już są, kurtki są, zbieramy teraz pościel czy ręczniki. Bo faktycznie za moment się okaże, że będzie 20 par spodni, a ani jednej bluzy, itp:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.11.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Za gorące głowy i serca macie. Pisałam - najpierw lokum zastępcze, potem ikea. Redakcja już myśli też o bardziej konkretnych formach pomocy, ale napiszemy wtedy, kiedy będzie wiadomo co i jak się da zrobić. Co do kołder i ciuchów - wiadomo ile? Gdzie oni będą to wszystko trzymac, jesli ich zarzucimy? Lista i odhaczać się trzeba, mówiłam... Myślę, że warto, aby podzielić zadania, żeby jedna osoba zajmowała się jednym tematem, np. ktoś jeden zbiórką rzeczy, inny zbiórką pościeli i koców, ktoś żeby koordynował magazynowanie co większych rzeczy. I żeby wodzów nie było za dużo, bo się okaże, że mamy za mało Indian. Ktoś sporządził KONKRETNĄ listę rzeczy, z ilością, rozpiską na gacie i sukienki? Ile kołder? Ile poduszek? W jakich rozmiarach, żeby potem pasowały z pościelą? 135 x 200 czy 160 x 200? Nie róbmy na "hurra", bo tylko zamieszanie z tego wyjdzie. Na początek niech ktoś sporządzi listę rzeczy (odzieży) ze sztukami, żeby nie mieli po 20 swetrów i ledwie 1 portki. I po przejrzeniu szaf bądź zrobieniu zakupów trzeba napisać, że daną pozycję już się zabezpieczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.11.2012 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Malka założyła w tym celu wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Malka już założyła stosowny wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208993-Pomoc-materialna-dla-Nelki-i-jej-Rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 02.11.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 dzięki Małgoś .... wyślę coś w poniedziałek z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.11.2012 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Buty: 30 - chłopiec33 - dziewczynka39/40 Nelka43 - P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 To ja deklaruję się z NOWYMI oczywiście butami dla Nel, ma ze 3 pary - akurat niestety nie kozaki, raczej obuwie jesienno -wiosenne, ale skoro tyle stracili, to pewnie się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.11.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Sharlotka,to wpisz już w wątku Malki,bo tu jest mydło i powidło.Nie ogarnie się tego. ed buty to chyba by się przydała długość stopy w centymetrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 02.11.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Również poproszę o numer konta! Nelli, bardzo mi przykro, trzymajcie się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 ok Marynata, faktycznie, wrzucam informację w odpowiedni wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.11.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 był już rzeczoznawcza na miejscu? Jeśli nie dobrze żeby przed wejściem do domu i sprzątaniem zrobiono dokładną dokumentację fotograficzną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Mamy w Wwie jedno nowe łóżko sosnowe do wzięcia. Transport trzeba skołować - jakieś pomysły ? Który kurier da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 02.11.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Poproszę o nr konta...Nelli, przytulam, najważniejsze, że jesteście cali.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Monika ma rację - przed rozpoczęciem jakichkolwiek działań, sprzątania, wynoszenia mebli, należy bezwzględnie powiadomić ubezpieczyciela oraz - jeśli jest kredyt - bank!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.11.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Mamy w Wwie jedno nowe łóżko sosnowe do wzięcia. Transport trzeba skołować - jakieś pomysły ? Który kurier da radę ? Nefer,złożone?Jakie wymiary,waga? wprowadz dane tu https://www.kurjerzy.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Są już łóżka dla dzieci. Skołowane w Warszawie, więc tylko muszę to skoordynować logistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.11.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Nefer,złożone?Jakie wymiary,waga? wprowadz dane tu https://www.kurjerzy.pl/ Jeszcze nic nie wiem, ale dzięki za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts