kosor 02.11.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 WitamDo oświetlenia schodów w domu mam zmontowane oprawy LED i czujniki ruchu.Światło załącza się od razu pełną mocą.Chciałbym, by światło załączało się płynnie, rozjaśniało stopniowo i ściemniało. Znalazłem kilka takich tematów w sieci.Tylko jest jedno małe ale, nie mam miejsca na opisywane regulatory np Automat schodowy ASM-10. Czy istnieje jakiś układ/automat który ma możliwość oprócz ustawiania czasu świecenia, również ustawienie czasu płynnego załączania i wygaszania światła ale do montażu w puszcze fi60 podtynkowej ?Znalazłem taki automat schodowy ale ma sztywno zadany czas płynnego załączania na 8 s a wyłączania 15 s. To za długie czasy. Optymalne były by w granicach 3 s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecky2 02.11.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam.A to: http://tnij.org/s12e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_K74 04.11.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Czy do tego układu/automatu z linku wymagany jest transformator bo z opisy chyba wnoszę, że tak, ale nie znam się za bardzo. Mam wstawione puszki przy stopniach fi60 4szt na wył. schodowy na 230V. Jeśli potrzebny transformator to może jakiś pomysł gdzie go schować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
argentyńczyk 13.11.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Transformator jak nic, w szafie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecky2 13.11.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 "Transformator jak nic", wystarczy w puszce głębokiej, starczy miejsca na układ, przewody i jeszcze będzie hulał wiatr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts