bartek28124683 02.11.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam. Stare zawory w grzejnikach ciekną mi od jakiegoś czasu dlatego chciałbym je wymienić na takie z głowicą termostatyczną aby przy okazji móc utrzymywać stałą temperaturę w pomieszczeniu. Obawiam się niezgodności gwintów dlatego postanowiłem zapytać ludzi którzy mają o tym pojęcie. Będzie mi potrzebny jeden zawór prosty a drugi kątowy. Nakrętka z prawej strony ma średnice 2.5cm jeśli to coś pomoże (na zaworze prostym). Czy coś takiego by się nadawało: http://allegro.pl/glowica-schlosser-zawor-1-2-prosty-lub-katowy-i2757150277.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 05.11.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Gwinty będą pasować.Te głowice z aukcji powinne pasować.Kątowe to chyba tylko są max 1/2 cala. Ten prosty może być 3/4 - chyba że jest średnica rury jest taka sama jak tego kątowego,wtedy też będzie 1/2. Nie znam się za bardzo na firmach z armaturą ale wiem że 46 zł za głowicę z zaworem to mało.Wymiana zaworu to trochę roboty -spuszczanie wody,odkręcanie,nalewanie wody, znowu cieknie ..itp - zastanów się czy nie warto zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek28124683 05.11.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 podałem te głowice tylko dla przykładu, rury mam w obu takie same, zainwestować znaczy kupić nowe grzejniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 06.11.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Nie w grzejniki - w dobre zawory.Sam mam termostaty w starych grzejnikach żeliwnych i całość działa bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek28124683 06.11.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 zależało by mi na tym żeby było to w miarę bezproblemowe więc ile musiałbym wydać na te zawory? może mógłbyś podać jakiś pasujący model? mam z tymi grzejnikami jeszcze taki kłopot że odchodzi od nich jeszcze z 30-40cm rurki na których są odpowietrzniki, nie wiem czy ma to jakiś związek ale są to grzejniki położone najwyżej w instalacji, można by się ich było pozbyć? brudzą mi ścianę za każdym razem gdy pozbywają się tego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 07.11.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Model powinien pasować każdy.Myślę że dobry zawór będzie kosztował około od 50 w górę . Głowica podobnie. Trudno mi ci coś zasugerować bo się tak dobrze nei znam.Osobiście mam herze i danfossy i oba rodzaje sprawują się dobrze.Chodziło mi tylko żeby raczej nie kupowac tych z allegro.Ale teraz już wiem ze to były przykłady. Zrób zdjęcie tych odpowietrzeników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek28124683 09.11.2012 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorrk 09.11.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Oj. Przykro mi ale nic nie wymyślę po za wymianą na inny rodzaj odpowietrznika.Może ktoś inny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts