alkesaltzer 02.11.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witammam pytanie związane z wykończeniem mieszkania w bloku z bloczków silki + styropianOtóż z myślą docieplenia oraz wygłuszenia mieszkania od środka zrezygnowałem z tynków maszynowych.W zamian chcę położyć1. wełna skalna 3cm (w ściankach działowych 5cm)2. płyta MFP3. płyta KG Pytanie1. czy powinienem zastosować dodatkowo folie paraizolacyjną ? jest to dodatkowy koszt a czy w moim przypadku niezbędny ?2. płyta MFP czy OSB czy może zastąpić ją podwójną warstwą KG ? Z wiedzy o akustyce wiem że lepiej tłumi ściana ciężka z różnego materiału stąd myśl o MFP. Ponadto nigdy nie wiem gdzie będą wisieć szafki, półki itp.3. co z punktem rosy. czy w ogóle powinienem w bloku się nim interesować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik bfc 04.11.2012 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 nie łatwiej było zbudować nie wygłuszony domek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_krak 06.11.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 http://www.listwy-dekoracyjne.pl/77-wygluszenia może to rozwiązanie? korek ekspandowany i na nim płyta g-k ( przykręcana do pasów montażowych z OSB..można tez zastosować inne wykończenie powierzchni. w każdym razie znakomita izolacja akustyczna i termiczna, trwałość ( nie ograniczona) całkowicie naturalny materiał, łatwy montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariuszEko 23.11.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 można też zastosować na zrobioną już ścianę płynną tapetę ,albo tynk japoński . Wygłuszają , dają efekt ciepła , są przyjemne w dotyku i kryją nierówności oraz pęknięcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alkesaltzer 23.11.2012 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 http://www.listwy-dekoracyjne.pl/77-wygluszenia może to rozwiązanie? korek ekspandowany i na nim płyta g-k ( przykręcana do pasów montażowych z OSB..można tez zastosować inne wykończenie powierzchni. w każdym razie znakomita izolacja akustyczna i termiczna, trwałość ( nie ograniczona) całkowicie naturalny materiał, łatwy montaż. podany link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts