turalyon 02.11.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam. Mam taki problem - nie wiem tylko czy rzecz do poprawy czy tak może być Wokół domu, zaraz przy ławie i scianie fundamentowej mam puszczony dookoła domu drenaż, który ma odpływ do pobliskiej rzeczki.Dren jest zasypany żwirem na wysokości i szerokosc około 30cm, owieniete jest to dookoła geowłukniną, i potem dalej aż do poziomu 0 jest wszystko dookoła scian fundamentowych wysypane zwirem drenarskim i łączy się to z opaską żwirowa wokół domu. W tej opasce żwirowej są na niewielkiej glębokosci, około 20cm, puszczone rury od studzienek rynnowych. Jest to taka sama rura jak drenarska, ta zółta, tylko oczywiscie bez dziur, i ma również wylot do pobliskiej rzeczki. I mam taki problem że w czasie opadu częśc wody która płynie tą rurą w miejscach gdzie są założone zatrzaskowe kolanka na rogach fundamentow, i zatraskowe trójniki przy studzienkach, przesiąka przez te łączenie i wsiąka w żwir i dostaje się do drenów. Jak obserwowałem wylot rury od deszczówki to tak na oko wypływa około połowa tego co wpływa tam z rynien, a reszta przesiąka na tych 3 kolankach i 3 trójnikach. A jak jest delikatny deszczyk to woda w ogóle nie wylatuje Mam cos z tym robic czy tak zostawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 02.11.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 A gdzie jest problem? Jak nei wyleci jedną rurą to wyleci drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zip20 05.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) do usunięcia Edytowane 7 Czerwca 2017 przez zip20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts