malka 02.11.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) W wątku o pożarze napisałam co na cito jest potrzebne.Tu proszę o deklaracje swej pomocy. W tym wątku będziemy też koordynować pomoc, co by nie zawalić ich stertą niekoniecznie potrzebnych przedmiotów. Edytowane 6 Listopada 2012 przez malka zmiana tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.11.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Przekopiuję Malko z Twojego wcześniejszego postapotrzebne:Odzież męska XL (185 cm)damska 36 (164 cm)dziewczęca 134chłopięca 116jakieś fajne zabawki dla dzieci duuuuużo środków czystościpościel (kołdry poduszki poszewki)potrzebne są łóżka dla dzieci ed Małgoś dopisałabuty:30 - chłopiec33 - dziewczynka39/40 Nelka43 - P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Mam: - dla NEL: 2 pary nowych butów damskich, jesienno-wiosenne (typu czółenka, na obcasie, eleganckie). - dla Córeczki: 2 nowe zestawy szydełkowe, jesienno-zimowe (czapka + golfik, beret + szalik). Mogę je wysłać nawet jutro. Edytowane 2 Listopada 2012 przez Sharlotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Malka,proszę jeszcze napisz, czy potrzebne są tylko rzeczy typowo jesienno-zimowe, czy i wiosenno-letnie (odzież, obuwie) się przydadzą?Czy potrzebują kompletu odzieży ( w sensie: od podkoszulków po kurtki), czy coś konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.11.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Malciu ja ci jutro napisze w sztukach co wysylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.11.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Aniu ja myślę że Oni potrzebują wszystkiego bo jak sadze zostali w tym czym stali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Pewnie tak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.11.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Malka ja dziś przygotuję rzeczy do wysyłki i jutro zamieszczę listę co mam.A gdzie wysyłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.11.2012 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Rozesłałam dzisiaj wiadomości po moich znajomych i mają zorganizować zbiórkę rzeczy dla dzieci. Poszukam jakiś rzeczy dla Nelci - ubrań, bo z butami nie pomogę, bo mam mniejszą nogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 02.11.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jutro napiszę, co mogę wysłać na już, Malka daj mi znać tylko gdzie mam to posłać - może mogę do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 02.11.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ja organizuję ubrania dla P. i dla Nelci, buty dla małego na zimę...to tyle na dziś a w weekend będę wszystko pakować ( bo teraz leżę z gorączką) i dokładnie napiszę co wysyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 02.11.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Właśnie dzisiaj zrobiła żona u synka remanent zabawek....jeśli można tylko prosić o adres na priva i ew. numer konta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 02.11.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ja mogę zorganizować trochę ubrań dla Nelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 02.11.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Malka, trzy pytania: 1. określ w pierwszym poście, czy zbieramy/ wysyłamy wyłącznie NOWE rzeczy, czy dopuszczalne są UŻYWANE, pod warunkiem, że w są w stanie bardzo dobrym i dobrym? 2. napisz, czy będziesz podawała adres do wysyłki na pw? 3. Kto zajmie się koordynacją zbiórki? Edytowane 2 Listopada 2012 przez Sharlotka literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.11.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jeszcze na pewno zorganizuję ubrania dla P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.11.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Malka, trzy pytania: 1. określ w pierwszym poście, czy zbieramy/ wysyłamy wyłącznie NOWE rzeczy, czy dopuszczalne są UŻYWANE, pod warunkiem, że w są w stanie bardzo dobrym i dobrym? 2. napisz, czy będziesz podawała adres do wysyłki na pw? 3. Kto zajmie się koordynacją zbiórki? W Warszawie, Nefer zobowiązała się skoordynować zbiórkę rzeczy Jeśli chodzi o ubrania, to myślę, że można dopuścić używane, ale w bardzo dobrym stanie, żeby nie były to jakieś znoszone łachy, których chciałby się ktoś pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.11.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Kocham Was ale pomału, ok? Rodzina Nelciów mieszka kątem u mamy, więc nie mają zbyt wiele miejsca na magazynowanie. Myślę,że jak padną konkretne deklaracje, będziemy w stanie ocenić rozmiar Waszej pomocy i skonsultować z Ich potrzebami. Wiemy,że dzieciaki nie mają łóżek - jedną sztukę biorę na siebie. Nie wiemy co z pościelą w sensie kołdry poduszki, może rano przed wyjazdem do Nelków zahaczymy o ikeę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.11.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Jestem i czekam na sygnał....Możemy Malcia u mnie np zrobić jakieś centrum.. dowieziemy później/natychmiast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.11.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Bosko w takim razie ludziska z południa - punkt zrzutu będzie u Arni (kontaktować się z Nią na pw). Jeśli ktoś zdąży jeszcze dziś - to jutro rzeczy mogą być na miejscu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.11.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Zadałyście słuszne pytanie.. czy rzeczy nowe czy używane... Są różne osoby... ...i nie wiem.. nie mam pojęcia...Ale jeśli używane to.. ja bym powiedziała.. swoje najlepsze, najładniejsze... Ile dziecku potrzebnych jest kurtek... 2 sztuki..To samo i dorosły max 2 sztuki..Swerty 3 sztuki... Spodnie 2-3 sztuki... Bielizna nowa oczywiście... Ale ustalimy.. pogadamy.. , przekażemy wieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts