TAR 04.11.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 malgos wpisalam na liscie potrzeb "naprawe komputera" witek zajrzyj do mojej stopki tam zglaszamy liste ofert. z tego co rozmawialam z Arnika na razie sprzet AGD nie jest potrzebny, artykuly szkolne tez juz sa, ciuchow tez chyba starczy. na razie poczekajmy troszke zeby nie zarzucic Nelki "towarem" mysle, ze na biezaca przez Rasiule beda zglaszane potrzeby a ja na biezaco bede je dopisywac do listy w pierwszym poscie tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209010-LISTA-OFEROWANYCH-RZECZY-tu-zgłaszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ja mam za chwile odebrac jakies zabawki od kumpeli, ciekawa jestem ile tego bedzie i czy mi sie do najwiekszej walizki zmiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.11.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) proszę o informację o tym jak wygląda cała pomoc bo jest chyba za duże tego wszystkiego! co potrzeba? co jest do odbudowy? będzie nowy dom stawiany? bo w innym wątku bardzo duży nieład i nie wiadomo o co chodzi... z góry przepraszam jeśli to gdzieś jest opisane ale nie zauważyłem pozdrawiam i 3mam kciuki za całą akcje! Przepraszam z góry, że napiszę dużymi literami... Jutro lub we wtorek (06.11.2012) będzie na pogorzelisku przedstawiciel firmy ubezpieczeniowej. Będziemy czekać na decyzję, czy dom nadaje się do rozbiórki, czy do odbudowy. Bardzo możliwe, że będzie potrzebny odrębny rzeczoznawca. We wszystkim partycypuje również bank, na który scedowane jest ubezpieczenie. Teraz tylko zbieramy pieniądze. Będą później bardzo potrzebne... na wszystko, między innymi na odnowienie uratowanych z pożaru mebli... Bardzo dużo pomogła Straż Pożarna. W zbiórce rzeczy materialnych pomaga też miejscowa społeczność. Szkoła. Kościół. Stowarzyszenie Omnibus. Nell i jej Rodzina otoczeni są wspaniałymi ludźmi, niektórych z nich miałam przyjemność poznać. Wszystkim Nell z Rodziną bardzo dziękują. ps. W tej chwili dom zabezpieczony jest przez Straż Pożarną, zakryty plandeką, zabity dechami. Wsęp do niego jest zabroniony, gdyż nadzór budowlany wydał orzeczenie, że grozi katastrofa budowlaną. Edytowane 4 Listopada 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 No i bardzo słusznie, Rasiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 04.11.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 We wszystkim partycypuje również bank, na który scedowane jest ubezpieczenie. Hmm to bank wezmie całą kasę na konto kredytu a Neli zostanie w tym co ma na sobie i naszymi darami....czytać POTRZEBA DUŻO PIENIĄŻKÓW!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.11.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Hmm to bank wezmie całą kasę na konto kredytu a Neli zostanie w tym co ma na sobie i naszymi darami....czytać POTRZEBA DUŻO PIENIĄŻKÓW!!! Raczej nie. Nelli kredyt spłaca, jak mniemam zgodnie z umową. Kasa z odszkodowania powinna pójść na odbudowę. Może to mieć pozytywne znaczenie, bo bank powinien zadbać o swoje interesy (skoro to jego dom:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 No sorry, jak jest cesja to jest cesja. Kasa idzie do banku. Nelcia może co najwyżej dostać nowy kredyt. Zapewniam Cię, że o wiele lepszy biznes dla banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Rasia, jeśli jest taka potrzeba, to ściągnij od Nell i prześlij mi umowę kredytu, umowę ubezpieczenia z OWU. Przejrzę pod kątem tego, czy jest możliwość, aby Bank nie zaliczył ubezpieczenia na poczet kredytu. Może da radę się w tym zakresie z bankiem dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.11.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 W sprawie komputera, to miałam właśnie telefon od lokalnej firmy komputerowej, która zaoferowała się nim zająć. Mamy go tylko dostarczyć jutro do Pszczyny. Pytacie o sprzęty AGD, naczynia, talerze...... Nie wiem, co pisać, bo obecnie korzystamy ze sprzętu u rodziców. Sami bardzo go potrzebujemy, ale jeszcze nie teraz.Myslę, że najlepiej będzie jak sami go zakupimy dzięki waszym pieniążkom, które na nas przesyłacie (DZIĘKUJĘ!!!)Wtedy nic się nie zdubluje, powtórzy i będzie do siebie pasowało. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Bardzo dobry pomysł Nelcia. Jestem za. Ponadto bujniemy akcję w kwestii mebli czy talerzy jak będzie już na to czas (czytaj : stanie dom ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.11.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Neluś masz rację ja też uważam na wszystko przyjdzie czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.11.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Kochani po walce z samą sobą sporządziłam listę rzeczy potrzebnych na teraz, ale jednak jej nie będę tutaj zamieszczać, bo wy przecież musicie to nadać pocztą czy kurierem, a to swoje kosztuje. A tutaj na miejscu, o taką listę pytało mnie co najmniej kilka osób, np. przedszkole, gdzie zgłosili się ludzie, którzy bardzo chcą cos ofiarować, tylko proszą o szczegóły. Więc tak myślę, że może odważyć się i dać listę pani z przedszkola (???) Choć strasznie mi z tym niezręcznie Oczywiście nie mam na tej liście ubrań, kołder, kocy czy pościeli bo to idzie od Was. Wy już tyle rzeczy oferujecie, że naprawdę mamy wszystko, co potrzebne na już. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Nella - dawaj listę, bo narazisz się na nasz gniew :):) Na co Ci to ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Odważyć się i dać.... KONIECZNIE, natychmiast... Ty dawałaś innym, teraz nie jesteście sami i dostaniecie od innych. Co do szaf czy stowarzyszenie omnibus je zakupi????? spływają środki do nich też.... hasło pomoc dla Nell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Nefer ma dostawczaka i chce mi przywiezc nim 20 przystojnych singli na casting, wiec uwazaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 I dawaj tą listę od/dla nas też ... Co mamy robić nadal w kwestii ubrań... Dużo już jest , będzie bardzo dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.11.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Dziewczyny moja Mam w Polsce tak sie przejela czytajac o nieszczesciu jakie dotknelo Nellcie , ze wybaczcie nie bede z Nia pertraktowac w sprawie co wysylamy , a czego nie ( nie chce sie narazic wlasnej matce ) . Mama organizuje rzeczy i powiedziala stanowczo , ze jak nie przydadza sie teraz Nelli to zawsze mozecie oddac je innym potrzebujacym .... O !!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.11.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Dziewczyny moja Mam w Polsce tak sie przejela czytajac o nieszczesciu jakie dotknelo Nellcie , ze wybaczcie nie bede z Nia pertraktowac w sprawie co wysylamy , a czego nie ( nie chce sie narazic wlasnej matce ) . Mama organizuje rzeczy i powiedziala stanowczo , ze jak nie przydadza sie teraz Nelli to zawsze mozecie oddac je innym potrzebujacym .... O !!! . Ależ oczywiście. Tak, jak już było wielokrotnie pisane, co nie przyda się nam, zostanie przekazane dalej. Znam wielu ludzi potrzebujących, którzy będą Wam wdzięczni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 04.11.2012 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ależ oczywiście. Tak, jak już było wielokrotnie pisane, co nie przyda się nam, zostanie przekazane dalej. Znam wielu ludzi potrzebujących, którzy będą Wam wdzięczni NIe dziękuj Już Tylko dawaj tą listę!!! moze ktoś coś ma to się podeśle ... na podziekowania przyjdzie czas pozniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.11.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Nella - dawaj listę, bo narazisz się na nasz gniew :):) Na co Ci to ? :) Nefer ma dostawczaka i chce mi przywiezc nim 20 przystojnych singli na casting, wiec uwazaj! Dziewczynki, ale oni są na miejscu. Pani przedszkolanka bardzo nalega. małgoś, widzę, że ty stosujesz wobec mnie terapię mojego taty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts