Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

Nela,pokaż listę.

Tutaj przebijałyśmy stanowisko,żeby nie kupować tylko wysyłać jeżeli ktoś ma już w domu dane rzeczy.

Kto ma kupować i wysyłać,lepiej niech prześle od razu gotówkę.

I tak np może być w przypadku wielu rzeczy np bielizny,której teraz dużo potrzebujecie,a chyba w domach nieużywanych takich rzeczy nie trzymają ludzie szafami.

To nie ma co wydawać na to gotówki,można taką pozycję dać w przedszkolu.

Wszystko z głową,tylko pokaż listę.

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny moja Mam w Polsce tak sie przejela czytajac o nieszczesciu jakie dotknelo Nellcie , ze wybaczcie nie bede z Nia pertraktowac w sprawie co wysylamy , a czego nie ( nie chce sie narazic wlasnej matce :)) . Mama organizuje rzeczy i powiedziala stanowczo , ze jak nie przydadza sie teraz Nelli to zawsze mozecie oddac je innym potrzebujacym .... O !!! . :bye:

Ależ oczywiście. Tak, jak już było wielokrotnie pisane, co nie przyda się nam, zostanie przekazane dalej. Znam wielu ludzi potrzebujących, którzy będą Wam wdzięczni :)

Nellciu , ale Ty jestes priorytetowa :hug: wiec wrzucaj liste Kochana

odważyć się i dać.... Koniecznie, natychmiast...

Ty dawałaś innym, teraz nie jesteście sami i dostaniecie od innych.:)

co do szaf czy stowarzyszenie omnibus je zakupi????? Spływają środki do nich też.... Hasło pomoc dla nell

zakupi. Myślę, że w tym tygodniu będziemy je składać

Nela,pokaż listę.

Tutaj przebijałyśmy stanowisko,żeby nie kupować tylko wysyłać jeżeli ktoś ma już w domu dane rzeczy.

Kto ma kupować i wysyłać,lepiej niech prześle od razu gotówkę.

I tak np może być w przypadku wielu rzeczy np bielizny,której teraz dużo potrzebujecie,a chyba w domach nieużywanych takich rzeczy nie trzymają ludzie szafami.

To nie ma co wydawać na to gotówki,można taką pozycję dać w przedszkolu.

Wszystko z głową,tylko pokaż listę.

No to dobra. To co dziś przyszło mi do głowy, kiedy tak chwilkę poobserwowałam nasze pomieszkiwanie:

żelazko

deska do prasowania

suszarka

kosz na pranie

segregatory A4

koszulki do segregatorów A4

papier ksero

suszarka do włosów

To wszystko co przychodzi mi do głowy

Neluś Kochana Wiem, że trudno Ci z ta lista ale Zdajesz sobie sprawę, że machina ruszyła i my będziemy pomagać więc lepiej będzie wysyłać potrzebne Wam rzeczy aniżeli to co według nas może się przydac bo tym sposobem mozecie miec problem ze składowaniem;) Pisz śmiało czego Wam potrzeba .

Ściskam Was mocno:hug:

Aneta... a może jeśli ubranka dla dzieciaczków to i już na sezon wiosna/lato ale ciut większe... 134/140 dziewczynka i 122-128 chłopiec...

Jak zaczną się budować to nie będą mieli czasu i kasy na wiosenne zakupy.. przeleży w kartonie opisane...

Wiola tak sobie myslę, że ta akcję nalezy rozłożyć w czasie. Wiadomo, że pomoc powinna być długofalowa i uzalezniona od potrzeb. Pieniądze bedziemy zbierac cały czas, teraz to co niezbędne i najbardziej potrzebne i sukcesywnie mozna wysyłać kolejne rzeczy, ja tak to bym widziała....

Aneta właśnie dokładnie o tym samym myślę, ale wczoraj już nie myślałam...

Chodzi o to, że od jutra będą spływały paczki z Polski, samochód z Warszawy, więc na teraz są zabezpieczeni...

Na wiosnę/lato też może być zostawia do przechowania..

Widzisz potrzebne są na już rzeczy codziennego użytku..

Talerze , garnki, AGD później... Może da się odzyskać talerze sztućce czy garnki...

Ale nie sądzę, że AGD da się... Lodówka spłonęła, ale nie jest chyba potrzebna na już.., mieszkają u mamy...

Rozejrzałam sie po domu i mogę Nelci wysłać:

nowe prześcieradło z gumką Ikea 90x200

nowy obrus 220x160

2 nowe jaśki w poszewkach

2 dywaniki Ikea (małe, kwadratowe - u mnie dziewczynki mają takie przy łóżkach) - mogą być też do łazienki

lampka nocna

dla Nelci:

nowa piżama Triumph długi rękaw i długie spodnie r.36

2 bluzki krótki rękaw - fiolet i czarna

nowa torebka na ramię - taka prosta, workowa, szary melanż

czapka uszatka czarna dla Nelci lub córci

nowy niewielki plecak czarny

nowa lalka Barbie dla córki Nelci

Rozejrzę się jeszcze. Mogę wszystko wysłać choćby jutro. Nelli, daj znać, podaj adres i wyślę.

nowy obrus 220x160

2 dywaniki Ikea (małe, kwadratowe - u mnie dziewczynki mają takie przy łóżkach) - mogą być też do łazienki

lampka nocna

dla Nelci:

Rozejrzę się jeszcze. Mogę wszystko wysłać choćby jutro. Nelli, daj znać, podaj adres i wyślę.

zaraz dopisze do listy

nowy obrus 220x160

lampka nocna

dla Nelci:

Paczka gotowa :)

Dorzuciłam jeszcze:

2 poduszki - jaśki w poszewkach świątecznych (nowe) - myślę, ze dzieciom się spodobają

spodnie dresowe chłopięce prawie nowe 116

nowa kurtka jesienno-zimowo-wiosenna z kapturem wzrost ok. 116-122 (może być dla chłopca - czarna, wprawdzie ma podszewkę różowo-fioletową, ale tego nie widać)

2 spódniczki r. 134

nowy fajny worek-torba na kapcie lub inne rzeczy myślę, ze dla synka Nelci

nowe flamastry i karty do gry

Dziś wysyłam.

Paczka gotowa :)

Dorzuciłam jeszcze:

2 poduszki - jaśki w poszewkach świątecznych (nowe) - myślę, ze dzieciom się spodobają

spodnie dresowe chłopięce prawie nowe 116

nowa kurtka jesienno-zimowo-wiosenna z kapturem wzrost ok. 116-122 (może być dla chłopca - czarna, wprawdzie ma podszewkę różowo-fioletową, ale tego nie widać)

2 spódniczki r. 134

nowy fajny worek-torba na kapcie lub inne rzeczy myślę, ze dla synka Nelci

nowe flamastry i karty do gry

Dziś wysyłam.

jestescie niemozliwi, dopiero co skorygowalam liste :D dary wpisujemy na watku z lista (na czerwono w w mojej stopce)

Rozesłałam więści wśród znajomych. Jak tylko pozbieram dary, to dam znać co wysyłam. Pieniążki też pójdą, ale dopiero pod koniec tygodnia.

Alunia rzeczy juz jest tyle ze za chwile beda przekazywane dalej, obstawiam kilka tirow ;) moze raczej slijmy juz kase co?