Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wizja lokalna trwała od 9 rano do 17.30, czyli skończyła się już po zmroku. Trzech Panów Likwidatorów uwijało się jak w ukropie i napstrykali podobno ponad 200 zdjęć. Teraz mają dwa tygodnie na wydanie decyzji, a ubezpieczyciel miesiąc na wypłatę odszkodowania.

Kochani, Wspaniali Forumowicze! Serce rośnie jak się Was czyta... jak z każdego słowa płynie gorące wielkie serce:yes:!

Czekamy na kolejną ekspertyzę rzeczoznawcy, która potwierdzi opinię Inspektora Nadzoru Budowlanego, że dom nadaje się do rozbiórki... co prawda stoją dwie ściany, ale trzeba by je rozebrać do szkieletu, zerwać elewację, wszystkie instalacje, co wyjdzie dużo drożej niż postawienie od nowa... więc szykujmy się na budowę... od podstaw...

Po rozmowach z Nell, z Jej Rodziną, po szoku jakiego doznali myślę, że nikogo nie zdziwi, że będą chcieli odbudować dom, ale w technologii murowanej... Mama Nell po pożarze powiedziała: Zawsze jak słyszałam straż pożarną jadącą na sygnale serce mi zamierało, bo myślałam, że to do Was... a dzisiaj naprawdę jechali do Was...

Jutro też ekspert z naszego Forum Muratora będzie u Nell na pogorzelisku.

Wierzę, że ubezpieczyciel, czyli Warta stanie na wysokości zadania, bo ja mam z tą firmą przez kilka lat współpracy same dobre doświadczenia:).

Ja wierzę, że wszystko skończy się dobrze. W końcu patrząc na resztki tego domu nie wyobrażam sobie, że ktoś wyda wyrok mieszkania w śmierdzących pożarem pozostałościach. Znam Wartę od wielu lat i mam same dobre doświadczenia - a nieraz również wsparcie ot, takie, zwykłe ludzkie (wiecie jaki człowiek jest racjonalny po wypadku drogowym :):):))

Mam nadzieję, że uda się postawić Nelli nowy dom, który nie spłonie w moment tak jak ten .Prawdziwy, murowany, bezpieczny.... Trzymam kciuki i mam nadzieję na mądrość likwidatorów z Warty.