Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Paczka przygotowana:

2x Kurtka zimowa dla małego ( stan bdb, i dobry)

Piżamka nowa

podkoszulki nowe i używane stan bdb.

Czapki 2 szt, używane stan bdb

zabawki rózne dla chłopca.

Buty dla męża nel rozmiar 43, nowe.

W poniedziałek wyślemy priorytetem.

Co jest potrzebne z chemi do sprzątania? to wrzucimy jeszcze do paczki jeśłi jest potrzebna.

Zuza, jutro jedzie łóżko sosnowe. Drugie łóżko, od Dorci, to tapczan. Nelcia nie mogła się zdecydować na już. A i Dorci nie chcę fatygować (ma termin porodu na za chwilę :)) . Twoje jest piękne i myślę,że dla córeczki Nelci byłoby super. Czy poradzisz sobie z tym sama czy mam podjechać ? Jutro śmigam popołudniu do Grójca , ale potem jestem free.

Zuza, jutro jedzie łóżko sosnowe. Drugie łóżko, od Dorci, to tapczan. Nelcia nie mogła się zdecydować na już. A i Dorci nie chcę fatygować (ma termin porodu na za chwilę :)) . Twoje jest piękne i myślę,że dla córeczki Nelci byłoby super. Czy poradzisz sobie z tym sama czy mam podjechać ? Jutro śmigam popołudniu do Grójca , ale potem jestem free.

Nefciu - jak możesz to podjedź w wolnej chwili tylko daj mi znać odrobinę wcześniej ;)

i prześlij mi numer tel bo Julek utopił mi fona i mam brak kontaktów :(

Kochani są tutaj ludziska i jak nie wierzyć w ludzi? Ta akcja dowodzi, jak bardzo mozna liczyc na forumowiczow.

Tak sie tu goraco zrobilo, dziewczyny jutro bedziecie na miejscu - moze wtedy okreslicie, porozmawiacie z Nelą, co jest potrzebne dokladnie i jak to zalatwic. Czekam na wiesci

ja mam liste, w poniedzialek moge wyslac paczke:

damskie:

sweter - 4 szt.

bluza polar - 1 szt.

bluzy sportowe cieple - 2 szt.

spodnie dresowe - 1 szt.

spodnica wyjsciowa czarna- 1

sukienka typu szmizjerka szara - 1

skarpety nowe - 4 pary

koszulki i bluzki bawelniane - kilka

rekawiczki skorzane nowe - 1

spodnie dlugie wyjsciowe - 3 szt.

bluzki wyjsciowe 3 szt.

marynarka sportowa - 1

(niektore z rozm to M/38 - odpowiadajaca S /36 zalezy od marki), czesc rzeczy jest nowa

meskie

koszula wyjsciowa rozm. 42-43 nowa - 2 szt. jedna z dlugim jedna z krotkim rekawem

skarpety nowe zapakowane rozm. 42-44 - 4 pary

bokserki nowe zapakowane roz. xl - 1 para

koszulka meska - 1

ponadto:

reczniki kapielowe duze - 3 szt.

reczniki srednie - 2 szt.

reczniki male do twarzy - 4 szt.

wysylac?????

Pomoc materialna - odzież, obuwie - jest dla nich pewnie najpilniejsza i najważniejsza w tej chwili.

Bardzo proszę więc, by Główne Koordynatorki - MALKA, NEFER, MAŁGOŚ - ustaliły z Nelli, czy akceptuje podawane tutaj propozycje, czy możemy wysyłać, na jaki adres.

Część z nas mogłaby pewnie jutro nadać przesyłki, tak, by w poniedziałek czy wtorek były na miejscu.

Nie wiem, czy juz wiecie czy nie, ale lozka kupuje dyrekcja szkoly, w ktorej pracuje Nelli. Takie mam info.

Jesli komus blizej do Krakowa - moze zrzucac u mnie, aczkolwiek ja tego nie mam czym zawiezc, moge np. hurtem wyslac.

To, co jest potrzebne od Nelki trzeba wyciagac, ona sama nie wie jeszcze co sie da uratowac a co nie. Moim zdaniem pewnie niewiele, ale moge sie mylic. Jutro rasia bedzie na miejscu i wszystko nam powie.

Rasia podkreslala w rozmowie, ze rzeczy, szczegolnie buty wysylamy nowe. Wiem, ze czesto mamy takie, ktore sa jak nowe, wiec napisze to samo co na FB - wysylamy rzeczy w takim stanie, w jakim chcielibysmy sami dostac.

Edytowane przez malgos2