Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja to jestem kompletnym laikiem zarówno w kwestii kredytów, ubezpieczeń, cesji... jak i fundamentów i zbrojeń, ale mam takie wrażenie, że gdyby ściana była murowana, to nawet zwarcie od telewizora nie spowodowałoby zapłonu ściany. Pewnie coś by mogło się przepalić, wywalić zicherongi i tyle.

A z dobrego serca mogę Nelciom polecić "moją" ekipę budowlaną. Myślę, że większość budujących na swoje ekipy narzeka. My z kierownikiem ekipy nadal utrzymujemy koleżeński kontakt, a po budowie mogłabym ich wszystkich ucałować w czółko za tak dobrze zrobioną robotę. Byli naprawdę fantastyczni. No i na plus, że to "nasze" chłopoki.

Tylko niestety za darmo tego nie zrobią... :(

Tak sobie czytam... w czasch kryzysu... gdzie prawie każdy forumowicz sie buduje/modernizuje, lub ma zamiar budować,ew sie wybudował, nie rzadko ludzie ''wisza ''na kredytach uzbieranie w przeciągu tygodnia czasu kwoty 26 tysiecy ,wydaje sie cudem !!! ale to dobrze... widać ze na forumowiczów można liczyć. BRAWO FORUMOWICZE !!!:D

Hej tutaj Paweł !!!

Chciałbym wrzucić parę sprostowań.

Co się tyczy fundamentów to są rzeczywiście lane 30cm, na zbrojonych lawach 40cm lecz jeśli chcielibysmy wykorzystać je pod dom murowany musi wydać na ich temat ocenę uprawniony projektant.

jeśli zaś chodzi o projekt to Nelcia powiedziała że istnieje wersja murowana, a nie że nasz był adoptowany z murowanego na szkieletowy. tak własciwie to pierwszy był szkielet, a na jego podstawie powstał tez murowany.

Co sie zaś tyczy cesji na bank to czytałem ją całą i znajduje się tam tylko info, że jest to zabezpieczenie kredytu na wypadek całkowitej utraty nieruchomości.

Oczywiście chętnie prześlę Spirea umowe i cesję, ale po tym co przeczytałem sądzę, że dycydujące słowo ma bank.

Jeśli będzie żądał spłaty to nie mamy wyjścia lecz może też być inaczej ale chyba tylko w wypadku gdybyśmy chcieli wybudować dokładnie taki sam dom. Jeśli będą jakies zmiany to zmienia sie wartość tej nieruchomości i automatycznie występują inne warunki kredytowe co zmusza nas do spłaty kredytu w całości.

Naszym zdanie to całkiem dobra perspektywa .

Mam nadzieję, że cokolwiek wyjaśniłem i rozjaśniłem oraz rozświetliłem odrobinkę "mroki" naszej przyszłości. :):):):)

Serdeczne pozdrowionka dla wszystkich wielkiego serca :wave:

Hej tutaj Paweł !!!

Chciałbym wrzucić parę sprostowań.

Co się tyczy fundamentów to są rzeczywiście lane 30cm, na zbrojonych lawach 40cm lecz jeśli chcielibysmy wykorzystać je pod dom murowany musi wydać na ich temat ocenę uprawniony projektant.

Mało ....nawet na parterówkę....