Basia1112 07.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 A poza tym ,jeżeli zapadnie decyzja o wyburzeniu to z tego spalonego można troche rzeczy odzyskać i wykorzystać w nowym domu-tak przynajmniej mówił Paweł.Tym sposobem można troszke zaoszczędzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 07.11.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Marta, Nelka mówiła,że ich dom wg projektu był domem murowanym - fundament jest zgodny z projektem,tylko konstrukcja domu została zmieniona na szkielet. no chyba ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Przecież to pisałam... murowany był adaptowany na szkieletowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.11.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 wiem ale czytalam z opoznieniem jak juz odpowiedzials i ty i malka i odpisalam na ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 08.11.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja to jestem kompletnym laikiem zarówno w kwestii kredytów, ubezpieczeń, cesji... jak i fundamentów i zbrojeń, ale mam takie wrażenie, że gdyby ściana była murowana, to nawet zwarcie od telewizora nie spowodowałoby zapłonu ściany. Pewnie coś by mogło się przepalić, wywalić zicherongi i tyle. A z dobrego serca mogę Nelciom polecić "moją" ekipę budowlaną. Myślę, że większość budujących na swoje ekipy narzeka. My z kierownikiem ekipy nadal utrzymujemy koleżeński kontakt, a po budowie mogłabym ich wszystkich ucałować w czółko za tak dobrze zrobioną robotę. Byli naprawdę fantastyczni. No i na plus, że to "nasze" chłopoki. Tylko niestety za darmo tego nie zrobią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 08.11.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Kochane forumki i forumowicze!!! Dziękujemy za wszystkie paczki, które do nas dotarły. Mnóstwo ubrań, zabawki, gry, książki, segregatory, deska do prasowania, obuwie, wyszywane woreczki) To niesamowite! Jesteście przekochani!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.11.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 a to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.11.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 ja też mam paczki i muszę je tylko spakować i wysłać w przyszłym tygodniu to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 08.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Tak sobie czytam... w czasch kryzysu... gdzie prawie każdy forumowicz sie buduje/modernizuje, lub ma zamiar budować,ew sie wybudował, nie rzadko ludzie ''wisza ''na kredytach uzbieranie w przeciągu tygodnia czasu kwoty 26 tysiecy ,wydaje sie cudem !!! ale to dobrze... widać ze na forumowiczów można liczyć. BRAWO FORUMOWICZE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 08.11.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Hej tutaj Paweł !!! Chciałbym wrzucić parę sprostowań. Co się tyczy fundamentów to są rzeczywiście lane 30cm, na zbrojonych lawach 40cm lecz jeśli chcielibysmy wykorzystać je pod dom murowany musi wydać na ich temat ocenę uprawniony projektant. jeśli zaś chodzi o projekt to Nelcia powiedziała że istnieje wersja murowana, a nie że nasz był adoptowany z murowanego na szkieletowy. tak własciwie to pierwszy był szkielet, a na jego podstawie powstał tez murowany. Co sie zaś tyczy cesji na bank to czytałem ją całą i znajduje się tam tylko info, że jest to zabezpieczenie kredytu na wypadek całkowitej utraty nieruchomości. Oczywiście chętnie prześlę Spirea umowe i cesję, ale po tym co przeczytałem sądzę, że dycydujące słowo ma bank. Jeśli będzie żądał spłaty to nie mamy wyjścia lecz może też być inaczej ale chyba tylko w wypadku gdybyśmy chcieli wybudować dokładnie taki sam dom. Jeśli będą jakies zmiany to zmienia sie wartość tej nieruchomości i automatycznie występują inne warunki kredytowe co zmusza nas do spłaty kredytu w całości. Naszym zdanie to całkiem dobra perspektywa . Mam nadzieję, że cokolwiek wyjaśniłem i rozjaśniłem oraz rozświetliłem odrobinkę "mroki" naszej przyszłości. :):) Serdeczne pozdrowionka dla wszystkich wielkiego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 08.11.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 mam nadzieję Pawle że wszystko szybko się ułoży po Waszej myśli i z bankiem i z domem wycałuj Nelcię ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 08.11.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Hej tutaj Paweł !!! Chciałbym wrzucić parę sprostowań. Co się tyczy fundamentów to są rzeczywiście lane 30cm, na zbrojonych lawach 40cm lecz jeśli chcielibysmy wykorzystać je pod dom murowany musi wydać na ich temat ocenę uprawniony projektant. Mało ....nawet na parterówkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 08.11.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Mało ....nawet na parterówkę.... A czy można fundamenty poszerzyć i dozbroić ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.11.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dzięki Pawle, za sprostowanie - namieszałam przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 08.11.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Mało ....nawet na parterówkę.... A czy można fundamenty poszerzyć i dozbroić ????? Można, ale nie wiem czy gra jest warta świeczki, trzeba kuć beton i dospawywac zbrojenie... szerokość jest OK, zbrojenie jest za niskie... jak dobrze pamietam pod piętro masz min 60 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 08.11.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Dzięki Pawle, za sprostowanie - namieszałam przepraszam No coś ty :hug:To tylko swobodna wymiana zdań i kilka małych sprostowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 08.11.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 mam nadzieję Pawle że wszystko szybko się ułoży po Waszej myśli i z bankiem i z domem wycałuj Nelcię ode mnie To lecę i pomnożę to razy sto Bardzo Wam dziekujemy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 08.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?189634-%C5%81%C4%85czenie-%C5%82aw-fundamentowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 08.11.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja myślę że teraz nie ma się co stresować na zapas fundamentami itp. Jak będziecie wiedzieli na czym stoicie z kredytem,ile jest gotówki,jaki metraż jest potrzebny itp,wtedy zrobi się burzę mózgów w specjalnie założonym do tego celu wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.11.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Ooooo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts