Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dobrze, wazne, że trzymacie rękę na pulsie i że - mimo wszystko - rzecz zdaje sie zmierzac we właściwym kierunku.

Trzymamy kciuki cały czas, będzie dobrze, Nelli! :hug:

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nela - nastawcie się na długi scenariusz ..tzn. przeciąganie spraw, biurokrację, kolejnych rzeczoznawców itp.

Nie nastawiaj się na pełen sukces od ręki... bo możesz być zawiedziona.

Wyznacz sobie minimum .... i od tego minimum podliczaj wygrane ...

... będzie prościej ... i weselej ...

Nellcia jak to mawiaja starzy indianie byle do wiosny !!!!!!!... jakos przedrzecie sie przez te urzedowe zawijasy ... bo wiadomo PAPIER NAJWAZNIEJSZY !!!!!!! ciagle w Polsce wszystko uzaleznione od ilosci pieczatek na kawalku kartki. ......:bash:. Licze na to , ze natraficie na ludzi z glowa ktorzy beda pomagac , a nie utrudniac ....

Buziaki :hug:

A ja z uporem maniaka.

Należy zrobić wszystko , aby podczas tej rozprawy technicznej, zapadła decyzja z urzędu o rozbiórce - nakaz rozbiórki. Jest to teraz najważniejsze, bo będzie rzutowało na wysokość odszkodowania i to znacznie.

Z całą pewnością sSiwy ma rację, trzeba zrobić wszystko, co możliwe, aby zapadła taka decyzja z urzędu o rozbiórce. :yes:
Nelcia.. a co będzie 12 grudnia??????

no chyba komisja z NB ??

Cały weekend spędziłam na szukaniu umów. Było ciężko. Musiałam przedrzeć się przez stos papierów zgromadzonych w dwóch różnych miejscach, a nawet miejscowościach. Znalazłam. I umowę z bankiem, i warunki i cesję. Wszystko to przedstawię panu, o którym wspomniała Basia. Muszę tylko się z nim umówić. Te same dokumenty prześlę jutro jednej naszej kochanej forumowiczce, aby i ona mogła nam coś doradzić.

Tymczasem decyzja Warty doszła już w wersji papierowej (w piątek)

W piątek też otrzymaliśmy list Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego, który informuje że 12 grudnia odbędzie się rozprawa w sprawie stanu technicznego nieużytkowanego budynku mieszkalnego (...)

Z listu wynika, że jest ona konieczna do wydania pozwolenia na rozbiórkę.

Ogromnie Wam dziękuję za wszystkie opinie, porady. Są dla nas niezwykle cenne. Czytamy je uważnie, analizujemy i mamy już jakis zarys działania w głowie.

.

Dzięki za wszystkie kciuki i ciepłe słowa :)

Ps. Arnika, doczytałaś?

Mogłaś przeoczyć mój wcześniejszy wpis.

Doczytałam, już...

Tylko zastanawiam się.., czy musi być komisja " rozprawa w sprawie stanu technicznego nieużytkowanego budynku mieszkalnego (...)

Z listu wynika, że jest ona konieczna do wydania pozwolenia na rozbiórkę."

Pozwolenie na rozbiórkę wydaje starostwo/urząd nie musi nadzór..

Może chodzi o to czy stan techniczny nieużytkowanego budynku mieszkalnego jest OK, czy nadaje się do rozbiórki..

Ja bym poszła w tym kierunku.

Kiedyś mając działkę z budynkiem, może nie był zły ten budynek, ale my chcieliśmy go rozebrać, zgłaszaliśmy tylko w starostwie rozbiórkę i koniec..

Baaaa, w mojej gminie to nawet projektu rozbiórki chcieli :sick::sick:

Naprawdę tylko jednym złożonym papierkiem załatwiłam rozbiórkę domu.. bez ceregieli..

No ale to nie był rok temu.. jakieś 9 lat temu...

Nelli, rzadko tu piszę, ale czytam codziennie.

Cały czas trzymam kciuki za Was a 12.12 to całe biuro zatrudnię do trzymania kciuków, żeby mądrzy ludzie Wam się trafili i mądre decyzje podjęli.

Trzymajcie się cieplutko:)