DPS 02.12.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Dobrze, wazne, że trzymacie rękę na pulsie i że - mimo wszystko - rzecz zdaje sie zmierzac we właściwym kierunku. Trzymamy kciuki cały czas, będzie dobrze, Nelli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 02.12.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nela - nastawcie się na długi scenariusz ..tzn. przeciąganie spraw, biurokrację, kolejnych rzeczoznawców itp.Nie nastawiaj się na pełen sukces od ręki... bo możesz być zawiedziona.Wyznacz sobie minimum .... i od tego minimum podliczaj wygrane ... ... będzie prościej ... i weselej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.12.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nellcia jak to mawiaja starzy indianie byle do wiosny !!!!!!!... jakos przedrzecie sie przez te urzedowe zawijasy ... bo wiadomo PAPIER NAJWAZNIEJSZY !!!!!!! ciagle w Polsce wszystko uzaleznione od ilosci pieczatek na kawalku kartki. ....... Licze na to , ze natraficie na ludzi z glowa ktorzy beda pomagac , a nie utrudniac .... Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.12.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.12.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 A ja z uporem maniaka. Należy zrobić wszystko , aby podczas tej rozprawy technicznej, zapadła decyzja z urzędu o rozbiórce - nakaz rozbiórki. Jest to teraz najważniejsze, bo będzie rzutowało na wysokość odszkodowania i to znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.12.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Z całą pewnością sSiwy ma rację, trzeba zrobić wszystko, co możliwe, aby zapadła taka decyzja z urzędu o rozbiórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 03.12.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 To ja 12 grudnia dam znać, co i jak. Dziękuję za wszystkie wpisy. :hug::hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.12.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Nelcia.. a co będzie 12 grudnia?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.12.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 no chyba komisja z NB ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.12.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Nelcia - trzymam kciuki aby wszelkie urzędowe decyzje były jak najbardziej na Waszą korzyść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 04.12.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Oj, to i ja za 12.12 trzymam kciuki.Data dobra, oby i decyzja była dla Was korzystna:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 04.12.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 My też trzymamy kciuki za was, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.12.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 No tak! Ale jak tu teraz pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.12.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Nelcia.. a co będzie 12 grudnia?????? no chyba komisja z NB ?? Cały weekend spędziłam na szukaniu umów. Było ciężko. Musiałam przedrzeć się przez stos papierów zgromadzonych w dwóch różnych miejscach, a nawet miejscowościach. Znalazłam. I umowę z bankiem, i warunki i cesję. Wszystko to przedstawię panu, o którym wspomniała Basia. Muszę tylko się z nim umówić. Te same dokumenty prześlę jutro jednej naszej kochanej forumowiczce, aby i ona mogła nam coś doradzić. Tymczasem decyzja Warty doszła już w wersji papierowej (w piątek) W piątek też otrzymaliśmy list Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego, który informuje że 12 grudnia odbędzie się rozprawa w sprawie stanu technicznego nieużytkowanego budynku mieszkalnego (...) Z listu wynika, że jest ona konieczna do wydania pozwolenia na rozbiórkę. Ogromnie Wam dziękuję za wszystkie opinie, porady. Są dla nas niezwykle cenne. Czytamy je uważnie, analizujemy i mamy już jakis zarys działania w głowie. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 04.12.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Dzięki za wszystkie kciuki i ciepłe słowa Ps. Arnika, doczytałaś? Mogłaś przeoczyć mój wcześniejszy wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Doczytałam, już...Tylko zastanawiam się.., czy musi być komisja " rozprawa w sprawie stanu technicznego nieużytkowanego budynku mieszkalnego (...)Z listu wynika, że jest ona konieczna do wydania pozwolenia na rozbiórkę."Pozwolenie na rozbiórkę wydaje starostwo/urząd nie musi nadzór.. Może chodzi o to czy stan techniczny nieużytkowanego budynku mieszkalnego jest OK, czy nadaje się do rozbiórki.. Ja bym poszła w tym kierunku.Kiedyś mając działkę z budynkiem, może nie był zły ten budynek, ale my chcieliśmy go rozebrać, zgłaszaliśmy tylko w starostwie rozbiórkę i koniec.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.12.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Wiola pozwolenie lub zgłoszenie robi się do starostwa ale nadzór orzeka czy stan techniczny budynku kwalifikuje go do rozbiórki czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.12.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Baaaa, w mojej gminie to nawet projektu rozbiórki chcieli :sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.12.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Naprawdę tylko jednym złożonym papierkiem załatwiłam rozbiórkę domu.. bez ceregieli.. No ale to nie był rok temu.. jakieś 9 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 04.12.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Nelli, rzadko tu piszę, ale czytam codziennie. Cały czas trzymam kciuki za Was a 12.12 to całe biuro zatrudnię do trzymania kciuków, żeby mądrzy ludzie Wam się trafili i mądre decyzje podjęli. Trzymajcie się cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts