Nelli Sza 13.12.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.12.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 przy okazji jak jestes to zapytam, na "watku darowym" sa zapytania czy przesylac co nieco: ubrania, rzeczy dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.12.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nelli, kochana - ja wiem, to będą trudne święta, bez domu... Mimo wszystko powinny być też BARDZO radosne - bo ocaleliście Wy sami. Świętujcie fakt, że zostaliście uchronieni przed wszelkim niebezpieczeństwem, że jesteście wszyscy zdrowi i bezpieczni, że ktoś tam, na górze, bardzo mocno czuwał nad Wami. i na tym właśnie się skupcie, na tym, że możecie WSZYSCY w zdrowiu i spokoju przeżyć kolejne święta z Waszą rodziną. Niechaj to będzie dla Was świąteczny znak wielkiej opieki nad Wami. Serdeczności, kochana, będzie dobrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.12.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 przy okazji jak jestes to zapytam, na "watku darowym" sa zapytania czy przesylac co nieco: ubrania, rzeczy dla dzieci? Już lecę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.12.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nelli, kochana - ja wiem, to będą trudne święta, bez domu... Mimo wszystko powinny być też BARDZO radosne - bo ocaleliście Wy sami. Świętujcie fakt, że zostaliście uchronieni przed wszelkim niebezpieczeństwem, że jesteście wszyscy zdrowi i bezpieczni, że ktoś tam, na górze, bardzo mocno czuwał nad Wami. i na tym właśnie się skupcie, na tym, że możecie WSZYSCY w zdrowiu i spokoju przeżyć kolejne święta z Waszą rodziną. Niechaj to będzie dla Was świąteczny znak wielkiej opieki nad Wami. Serdeczności, kochana, będzie dobrze!!! Tak wiem. Każdego dnia bardzo mocno to wiem. Naprawdę Dziękuję za dobre słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.12.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Co do rozbiórki, to oczywiście jak tylko pismo dojdzie, niezwłocznie prześlemy je Warcie. Tylko czy to coś da, skoro oni już podjęli decyzję co do wypłaty tych 74%. Ba, nawet je już wypłacili (bankowi) Tyle, że to nie jest jakieś zwykłe pismo, lub zwykła opinia rzeczoznawcy, z którą ubezpieczyciel nie musi się zgodzić. To jest decyzja administracyjna, a ubezpieczyciel nie jest i nie może być stroną. Zmieniły się okoliczności i ubezpieczyciel musi to wziąc pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.12.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Tyle, że to nie jest jakieś zwykłe pismo, lub zwykła opinia rzeczoznawcy, z którą ubezpieczyciel nie musi się zgodzić. To jest decyzja administracyjna, a ubezpieczyciel nie jest i nie może być stroną. Zmieniły się okoliczności i ubezpieczyciel musi to wziąc pod uwagę Oby, tak się stało. Dzięki Siwy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.12.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Bedzie dobrze Nelus! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.12.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Paradoksalnie.. czekałam na decyzję rozbiórki domu i z tego i ja się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 13.12.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nelciu bardzo się cieszę z korzystnej decyzji o rozbiórce. Mam nadzieję, że rozmowy z bankiem będą dla Was również korzystne. Trzymam kciuki i pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 13.12.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Neluś kochana, dobrze że jest już ta decyzja. Oby jutrzejsze rozmowy w banku tez były dla Was korzystne. Bardzo wierze, ze uda się Wam odbudowac dom.. Trzymajcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.12.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Martwi mnie inna rzecz. Paweł był w banku. Całkiem przypadkowo okazało się, że Warta pieniądze przelała już jakieś 10 dni temu na ich konto i bank sobie to "zajął" na poczet kredytu. Trochę nas to zaskoczyło Nie dostaliśmy żadnej informacji na ten temat. Z tego co mówiła wczoraj koleżanka, osoba, która chce spłącic kredyt powinna wczesniej złożyć wniosek z prośbą o wcześniejszą spłatę zadłużenia. Suma, którą przelała Warta nie pokryła nam kredytu. No nic. Jutro wszystko powinno się wyjaśnić bo P. umówił się dzis na spotkanie z kierownikiem banku. Co do rozbiórki, to oczywiście jak tylko pismo dojdzie, niezwłocznie prześlemy je Warcie. Tylko czy to coś da, skoro oni już podjęli decyzję co do wypłaty tych 74%. Ba, nawet je już wypłacili (bankowi) :confused: Na dniach dowiemy się też kiedy da radę wejść firma, która rozbierze leśny domek Tak wiem, zero sentymentów. Naprawdę staram się twardo stąpać po ziemi, ale wybaczcie..... nadchodzące święta mi to uniemożliwiają Jest dokładnie tak jak napisał Siwy... Teraz Wy piszecie wniosek do Warty, (która z pewnością na niego czeka), bo nie mogła wydać innej decyzji niż wydała bez urzędowego pisma z PINB. Piszecie pismo (najlepiej z pomocą fachmana od takich pism), ... że pojawiły się nowe okoliczności w sprawie... Warta wtedy może wznowić sprawę i jeszcze raz wydać decyzję. Ale bez Waszego pisma Warta ma związane ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.12.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Na dniach dowiemy się też kiedy da radę wejść firma, która rozbierze leśny domek eeeeee noooooo , Stanisław będzie niepocieszony :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Neluś, cieszę się, że decyzja w sprawie rozbiórki domu zapadła. Wiem, że ci ciężko na serduchu teraz, że trzeba będzie zburzyć, to w co tak dużo serca włożyliście, ale uwierz mi, że już niedługo będziecie się cieszyć nowym pięknym domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 13.12.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jutro wylatuje na miesiac do Pl i nie bedzie mnie na forum, dlatego juz dzisiaj chcialabym zlozyc Waszej Rodzince zyczenia swiateczne http://img20.imageshack.us/img20/1017/bozenarodzenie47.gifhttp://img20.imageshack.us/img20/1017/bozenarodzenie47.gifhttp://img20.imageshack.us/img20/1017/bozenarodzenie47.gif Zdrowych - bo to najważniejsze. Pełnych miłości - bo to sens życia. Wiary - bo pozwala przetrwać trudne chwile. Nadziei - bo wtedy niemożliwe jest możliwe. Dla calej Rodzinki zyczy Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 14.12.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Nelus buziole sle !!!!!!!! trzymaj sie Kochana .... Dom to nie mury , ale ludzie ( Rodzina ) dobrze , ze masz ich przy sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 14.12.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Kochani! Paweł jest już po rozmowie. Nie ma go tutaj, ale na szybciocha przekazał mi informacje. Więc tak, pani kierownik posprawdzała wszystko co i jak i powiedziała, że zajęcie pieniędzy przez bank na poczet kredytu wynika z prawa bankowego. My jako dłużnicy nie mieliśmy obowiązku informować bank o pożarze. Miał obowiązek zrobić to ubezpieczyciel. Zrobił. Wówczas bank wskazał mu konto, na które miał przelać pieniądze. Przelał. Resztę zadłużenia możemy spłacać w ratach, tak jak do tej pory. Tak jak mówisz rasiu, przygotujemy pismo dla Warty i opiszemy nowe okoliczności. Mam nadzieję, że rozpatrzy je pozytywnie. Jak będę coś znowu wiedzieć, to dam znać. Dziękuję za wszystkie serdeczności, słowa otuchy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.12.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 czyli ze co to oznacza?ze nie ma kasy na odbudowe z ubezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 14.12.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 No....nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.12.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 o kurde to lipa , a mozna ponegocjowac jakos z bankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts