Nelli Sza 29.12.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 No i co, i co? Wiadomo już coś o wytrzymałości fundamentów...? Jeszcze nie, ale to powinna być kwestia kilku dni. Nasza kochana pani kierownik ma dziś lub jutro do tego siąść. Wcześniej była zajęta. Wiadomo, ma mnóstwo swoich spraw, a my tak trochę spadliśmy jej na głowę jak grom z jasnego nieba. Dlatego cichutko czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 29.12.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Tymczasem Warta poprosiła o ekspertyzę, na podstawie której został wydany nakaz rozbiórki. Dziś ją wysyłamy i czekamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 29.12.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 eeeeee noooooo , Stanisław będzie niepocieszony :cry: Czy oferta Stanisława jest nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.12.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Nellcia trzymajcie sie cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.12.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Super poświąteczne wieści Nelciu:lol:!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.12.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Super poświąteczne wieści Nelciu:lol:!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.12.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Czy oferta Stanisława jest nadal aktualna już warczy z rozkoszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.12.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Oby teraz kierowniczka dobrze policzyła, oby można było!!! :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 30.12.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No to kciuki znowu zaciśnięte:)Niech pani kierownik liczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 30.12.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Ja także trzymam mocno kciuki- u nóg także:) Będzie podwójna siła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 31.12.2012 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Nasza pani kierownik oblicza nam wytrzymałość fundamentów pod murowany dom. Z niecierpliwością czekamy na decyzję, gdyż od niej wszystko zależy. Trzymajcie się ciepło!!!! Domniemam, że ma ku temu odpowiednie (kwalifikacje) uprawnienia (w zakresie projektowania "konstrukcji"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 03.01.2013 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 No i wiadomo już co , czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.01.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 dajmy jej trochę czasu niech robi wolniej ale dokłądniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Nalla, ja się rzadko odzywam, ale uważaj z kochanym kierownikiem, który nie ma czasu. Zwykle niestety chodzi o to, że robi najpierw to, za co mu dobrze płacą, a takie niskobudżetowe fuszki są spychane na potem. I to moze trwać miesiącami!!! Człowiek musi z czegoś życ i to nie jest dziwne, ale jeżeli komuś zależy na czasie - to dolegliwe. Ja to przerabiałam z moim kierownikiem. Dopiero jak zmieniłam na takiego, który akurat miał czas (i był mniej prestiżowy) to sprawy pobiegły zamiast iść. A wcześniej ciągle słyszałam o obiektywnych trudnościach. Więc z doświadczenia - jeżeli każą czekać, to trzeba szybko zmieniać bo nie jesteśmy tu priorytetem i czekanie może trwać miesiącami. Edytowane 4 Stycznia 2013 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bossisko 07.01.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 W wątku "Firmy deklarujące pomoc..." SKUT13 oferował pomoc jako konstruktor. Myślę, że jeśliby mu podać wymiary ław fundamentowych, sposób zbrojenia i wymiary oraz materiał ścian fundamentowych, szybko stwierdziłby/obliczył czy da rade posadowić dom murowany. Konstruktorzy wiedzą to z doświadczenia, ale zawsze można przeliczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 07.01.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dziękuję za informację Chętnie skorzystam z pomocy SKUT13 Dziś miała przyjechać zwyżka do zdjęcia dachu, ale śnieg troch pokrzyżował plany. W najbliższych dniach powinna przyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Nelli - trzymajcie się dzielnie, moment rozpoczęcia odbudowy coraz bliżej jest, kochana! Jeszcze będzie pięknie, ja Ci to mówię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 08.01.2013 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nellcia wszystkiego dobrego w Nowym Roku .... niech zima juz idzie precz zebyscie mogli rozpoczac prace nad rozbiorka i odbudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.01.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Nelciu, trzymam kciuki:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.01.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kochani moi! Śnieg bardzo utrudnia rozbiórkę, ale powolutku coś się dzieje. Nasza pani kierownik ustaliła, że w przypadku domu murowanego na naszych fundamentach można postawić dom z Ytonga 24cm +ocielenie z wełny. Na dach coś lekkiego, czyli raczej blacha. Nie pisałam jeszcze, że po naszym wysłaniu do Warty informacji o nakazie rozbiórki, ta wysłała do nas rzeczoznawcę na ponowne oględziny. Pan sporządził protokół. I teraz czekamy na decyzję Warty co do ewentualnej weryfikacji wypłaconego odszkodowania, Mam nadzieję, że nadchodzący tydzień przyniesie jakieś wieści. Oby dobre. Wczoraj po raz pierwszy od pożaru oglądałam projekt. Nasz stary projekt. Nie wiem. Może dobrze byłoby pozostać przy nim Jest też inna opcja. Możemy zwrócić się do projektantów, którzy tu na forum i nie tylko oferowali pomoc w tym zakresie. Chciałabym zobaczyć, jak osadzą nowy domek na tych fundamentach. To cudowni, bezinteresowni ludzie. Dziękuję im za to. Jestem Wam wszystkim ogromnie wdzięczna za wszelką pomoc!!!! Dziękuję!! Toczę ogromną walkę z samą sobą, żeby odważyć się na kolejną budowę. Bardzo chcę, ale jeszcze mnie to nie cieszy Pozdrawiam Was serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts