Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z pomocy rzeczowej.. - to mam prośbę.. wklejajcie i uzupełnijcie listę pod naszą nieobecność...

Edzia ogarnij, DPSia albo inna laska co będzie pod kompem... OK??????

Dziewczyny, szczęśliwie wracajcie z informacjami co dalej, w jaki sposób możemy jeszcze Nelci pomóc.

Postaramy się Was tu godnie zastąpić.

UAKTUALNIONA LISTA - jesli cos przeoczylam to prosze dopisac

Damskie:

sweter - 4 szt. TAR

bluza polar - 1 szt. TAR

bluzy sportowe cieple - 2 szt. TAR

spodnie dresowe - 1 szt. TAR

spodnica wyjsciowa czarna- 1 TAR

sukienka typu szmizjerka szara - 1 TAR

skarpety nowe - 4 pary TAR

koszulki i bluzki bawelniane - kilkaTAR

rekawiczki skorzane nowe - 1 TAR

spodnie dlugie wyjsciowe - 3 szt.TAR

bluzki wyjsciowe 3 szt.TAR

marynarka sportowa - 1TAR

(niektore z rozm to M/38 - odpowiadajaca S /36 zalezy od marki), czesc rzeczy jest nowa

bluza polarowa Lidszu

buty damskie, jesienno-wiosenne (typu czółenka, na obcasie, eleganckie). Sharlotka

skie

koszula wyjsciowa rozm. 42-43 nowa - 2 szt. jedna z dlugim jedna z krotkim rekawemTAR

skarpety nowe zapakowane rozm. 42-44 - 4 paryTAR

bokserki nowe zapakowane roz. xl - 1 paraTAR

koszulka meska - 1 TAR

koszula męska,krótki rękaw-Basia1112

Buty dla męża nel rozmiar 43, nowe.diabel200

kurtkę ciepłą jesienną Lidszu

kurtka męska zimowa Basia1112

bezrękawnik puchowyLidszu

spodnie sztuk 2Lidszu

bluzę dresowąLidszu

koszula z krótkim i długim rękawemLidszu

spodnie dresoweLidszu

t-szirty szt 2Lidszu

bluzy z polaru 2Lidszu

wełniane rękawiczkiLidszu

marynarka sztruksowaLidszu

Córeczka:

2 nowe zestawy szydełkowe, jesienno-zimowe (czapka + golfik, beret + szalik).Sharlotka

plaszcz puchowy na zime - Gumisiowa

tunika - Gumisiowa

polgolfik i bluzeczka - Gumisiowa

polarowy komplet-bluza i spodniczka - Gumisiowa

balerinki - Gumisiowa

Dla Mikołaja (synka)

2x Kurtka zimowa dla małego ( stan bdb, i dobry) Diabel200

Piżamka nowaDiabel200

podkoszulki nowe i używane stan bdb.Diabel200

Czapki 2 szt, używane stan bdbDiabel200

zabawki rożne dla chłopca.Diabel200

ponadto:

ręcznikikapielowe duze - 3 szt.TAR +2 Basia1112

reczniki średnie - 2 szt.TAR

reczniki male do twarzy - 4 szt.TAR

Łóżka Dyrekcja szkoły

poduszki termoelastyczne 35x50 - 2 szt. - Agawi74

posciel w koniki pony - mirela99

Poduszka Basia1112

Potrzebne :

Kołdry 4

Poduszki 4

Poszwy i poszewki+ prześcieradło 4

Ja podobnie jak większość uważam, że póki co wysyłajmy pieniądze. Pomoc rzeczowa tak ale jak dla mnie kupowanie i wysyłanie mija się z celem bo lepiej jak Nelcia dostanie pieniadze i kupi według gustu jej rodziny. Ja proponowałabym wysyłać rzeczy, nowe bądz w bardzo dobrym stanie, te które mamy a nie używamy. to mój punkt widzenia.

Ja bede mieć ciuchy dla Nelci

spodnie sportowe, spodnie struksowe, kilka bluzek - 4 szt, dzierganą apaszkę, 2 torebki, sukienkę - tunikę czarną wszystko nowe i w rozmiarze 36.

znajde jeszcze cos . a i na pewno 2 komplety poscieli nowej 140x200cm- jedna rózowa dla dziewczynki, dluga czerwono - biała uniwersalna. 2 nowe kapielowe ręczniki.

Mam też zupełnie nową pościel, którą mogę wysłać w rozmiarze 200x220, w komplecie 2 poszewki na poduszki tylko zaczekam na info czy Nelcia używa takiej dużej poscieli.

Dla Mikołajka mam lego samochod - karetkę, nową i zestaw 4 ksiązeczek - wiersze brzechwy, tez nowe. To na razie tyle.

WSZYSCY JESTESCIE KOCHANI :hug:DZIEKI WAM WSZYSTKIM POWRACA MI WIARA W LUDZKĄ DOBROĆ:hug::hug::hug:DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM:hug:

UWAGA

Edzia zalozyla watek gdzie tylko zglaszamy liste oferowanych rzeczy. ja z adminkami na biezaco w miare wolnego czasu postaram sie ja uaktualniac. dziekuje

tu link: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209010-LISTA-POTRZEBNYCH-RZECZY-tu-zgłaszamy&p=5607535#post5607535

jesli mozecie umieśćcie go w swoich sygnaturach.

Edytowane przez TAR

Mam tez prosbe do EDZI - czy mozna zmienic tytul tego watku na "Organizacja pomocy Nelli na miejscu"? Bo w sumie skoro mamy osobny watek na dary rzeczowe to tutaj dyskusje kraza glownie wokol tego, kiedy kto przyjezdza do Nelki. Nie chce malce tu mieszac, ale chyba tak bedzie rozsadnie... Poza tym to nie tyle pomoc materialna co rzeczowa miala byc. :rolleyes:

Karolina.. kupisz bluzę i za przesyłkę musisz zapłacić.. może lepiej jak masz ochotę prześlij pieniądze, a wówczas brakujące rzeczy dokupią sobie sami i to na rozmiar i odpowiedni i styl/fason/kolor... ???? nie wiem.. może się mylę...

Może i racja :rolleyes:

Ale dopiero terazprzeczytałam a bluza już kupiona ;)

Przelew dla Nelci wczoraj tez poszedł :yes: Bluze skor juz jest też wyślę ;)

Tylko będę potrzebowała adresu.

Może i racja :rolleyes:

Ale dopiero terazprzeczytałam a bluza już kupiona ;)

Przelew dla Nelci wczoraj tez poszedł :yes: Bluze skor juz jest też wyślę ;)

Tylko będę potrzebowała adresu.

bluza dopisana na liste, dzewczyny ktore sa na miejscu prosily o cierpliwosc, po powrocie dadza znac co, gdzie i komu wysylac. nie chcemy sytuacji zeby zarzucic Nelciowa rodzine rzeczami. na razie w watku ktory mam w stopce tworze liste oferowanych rzeczy a z tej dziewczyny juz wybiora co i jak. :)

jeszcze raz:

UWAGA

Edzia zalozyla watek gdzie tylko zglaszamy liste oferowanych rzeczy. ja z adminkami na biezaco w miare wolnego czasu postaram sie ja uaktualniac. dziekuje

tu link: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209010-LISTA-POTRZEBNYCH-RZECZY-tu-zgłaszamy&p=5607535#post5607535

dziewczyny po powrocie od Nelli okresla czy, co, kto i gdzie wysylac :)

jeszcze raz:

UWAGA

dziewczyny po powrocie od Nelli okresla czy, co, kto i gdzie wysylac :)

W związku z tym i sugestią malgos2 zmieniłam nazwę tego wątku

Mysle , ze Nellka musi przegladnac to co dotarlo do tej pory i napisac co im trzeba wiec jak macie jakies ubrania na zbyciu tzn bez potrzeby kupowania to mozna slac. Na razie wstrzymac sie z kupowaniem, az bedze wiadomo co im potrzeba.

Nie jestem/jesteśmy w stanie przejrzeć wszystkich postów ...

Byłyśmy dzisiaj w domu teściów Nelci, dokąd zostały przewiezione uratowane z domu meble. Wyczyściliśmy wszystko co się dało uratować. Stolarz do renowacji drewnianych mebli załatwiony i będzie sukcesywnie zabierał meble do siebie .Za stolarza będziemy płacić sukcesywnie z uzbieranych na forum pieniędzy. Nie zostało tego wiele i niektóre meble niestety nie nadają się do użytku.

W poniedziałek, bądź wtorek będzie rzeczoznawca, który powie co dalej będzie z ich domem i czekamy na to co powie.

Kołdry ,poduszki i pościel już są. Potrzebne rzeczy, które zbieracie (np. ubrania) prosimy przesyłać bezpośrednio do Nelci.

Potrzebne są szafy ubraniowe szt. 2, jeśli ktoś miałby jakąś to będziemy wdzięczne za kontakt i przesłanie jej do Nelci.

Adres będzie podawany sukcesywnie na PW przez: Arnikę, lidszu, rasię, TAR, małgos2, malkę, Nefer i Aneta_s

Bardzo prosimy o weryfikację konta na które wpłacaliście pieniądze. Konto do małgos2 zaczyna się na 88 ... 9195

Jeśli ktoś będzie chciał wpłacić pieniądze na stowarzyszenie Omnibus, to niech koniecznie w tytule przelewu wpisze " pomoc dla Nelli".

Zdjęcia z akcji ratowania mebli będą jutro :D

lidszu, rasia, malka i Arnika

Edytowane przez Arnika