Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika, dzięki za przekazane wiadomości,

mam nadzieję, że Nelli choć trochę lżej w tym nieszczęściu

wiedząc, że nie są sami.

Dziewczyny, jesteście wielkie, że pojechałyście i tam jesteście.

Dzięki :)

Najpierw byli bardzo smutni, później biegali z miejsca na miejsce zdenerwowani, oszołomieni, potem dostali zadanie przynoszenia wody gorącej, po dwóch godzinach pojawił się uśmiech u nich na twarzy... , tak jakby wielka troska spadła...

W tym momencie Oni byli już nasi :yes:

Mają nadzieję, nie są sami i to poczuli.

Martwią się, to normalne, ale wiedzą, że nie są sami... :)

Dziękuję Wam Wszystkim

Wyściskaliśmy Ich ogromnie.

Nelcia z Pawciem baaaardzo bardzo dziękują Wszystkim :)

Dziękujemy i my bardzo, że niejako w naszym imieniu i za nas pojechaliście i pomogliście w pierwszej chwili. :hug:

Arni - czy pościel jest jeszcze potrzebna?

Jutro będę w ikei, mogłabym nabyć drogą kupna. :rolleyes:

OGROMNY SZACUN DZIEWCZYNY

Wasza postawa przywraca wiarę w ludzi. Dziękuję za tych co nie mogli być ciałem z Wami na miejscu...

No i najważniejsze że Nellcia z mężem nie byli sami. Oglądając zdjęcia popłakałam się :-x a co dopiero Oni...

Ale nic to rzeczy materialne można odzyskać, wszystko inne jest bezcenne:)

Pozdrawiam serdecznie

Rozmawiałam z NElcią. Wspominała mi, zewsząd płynie do niej pomoc. Jest tym zaskoczona i musi nauczyć się ją odbierać (powiedziała, że ciężko jej to przychodzi). Na razie co się dało to zostało poczyszczone, teraz czekają na ubezpieczyciela. We wtorek mam do niej dzwonić i będzie można wtedy ruszyć z pomocą. Mam nadzieję, ze uda mi się wygospodarować trochę czasu i pojadę do niej w tym tygodniu. Tymczasem mam przygotowane torby z pościelą, moimi ciuchami i zabawkami dla dzieciaków (podobno mała uwielbia pet-shopy). Zawiozę to dzisiaj i czekam do wtorku co dalej.

Myślę, że teraz czas na drugi etap planowania pomocy.

Przed nimi niezła jazda z papierkologią – bo tak czy siak będzie wymagane pozwolenie na budowę.

Bez względu na zakres prac, potrzeba kierownika budowy i projektanta.

Dobrze by było, aby ktoś objął obowiązki nadzoru inwestycyjnego, bo sami nie dadzą rady, a czas nie jest ich sprzymierzeńcem – wszak zima za pasem.

Wiem, że na FM jest sporo osób z wymaganymi kwalifikacjami w tym zakresie. Być może są z tamtego terenu ? Bo na odległość to nie da rady.