aneta s 04.11.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Lidziu Cieszę się, że Dotarłaś, Rasia też już jest na miejscu.Wspaniale, że Mogliście tam być i wesprzeć Nelcię i Jej Rodzinkę.Jak dziś zobaczyłam zdjęcia z Waszej akcji to się poryczałam, wyobrażam sobie co czuliście będąc na miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.11.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Jestem i ja:). Tak mi się nasunęło... Nelli komputer stoi cały osmolony w garażu... nie wiadomo czy przeżył, ale może znalazłaby się na Forum jakaś złota rączka komputerowa z okolicy, która spojrzałaby czy da się go ocalić lub chociaż odzyskać coś z wszystkich ważnych danych. Ola miała tam wszystko związane z pracą i nie tylko:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 04.11.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Nelli szczerze współczuję i wiem po części jak się czujesz- 2 tygodnie temu spłonął nasz domek letni- ale głowa do góry. My już mamy zakupiony projekt kolejnego i jeśli w miarę szybko wypłacą kasę z odszkodowania to wiosną odbudowa. Mam nadzieję, że u was wystarczy "tylko" powymieniać parę rzeczy i będzie jak nowy. Cieszę się również, że nie jesteście z tym wszystkim sami. To forum jest niesamowite... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.11.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Jak wyglada sprawa z przedmiotami codziennego uzytku typu talerze, kubki etc? Rozne drobne urzadzenia AGD itp...? Dodatkowe pytanie to dziecieca odziez: czy im wszystko poszlo z dymem czy cos ocalalo - tu mi sie nasuwa pytanie o dlugofalowe przewidywania, bo moge sobie wyobrazic, ze z biegiem czasu pieniedzy bedzie dramatycznie ubywac, a potrzeb odwrotnie. Teraz bedzie zima, ale do wiosny czas zleci migiem. Chodzi o rzeczy, ktore moznaby sukcesywnie nadsylac w ciagu najblizszych miesiecy, niekoniecznie zasypywac nimi juz teraz, kurczac i tak mala powierzchnie do przechowywania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.11.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Dorka, tak dokładnie i do końca nie wiadomo co ocalało... Jest kilka okopconych worków z brudnymi i osmalonymi i śmierdzącymi spalenizną ubraniami. Jest kilka kartonów i wyrwanych z szaf szuflad z różnego rodzaju rzeczami... tak to wygląda... ale na razie za wcześnie żeby ocenić pełen rozmiar strat, co się uda doprać, umyć, naprawić, odzyskać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Jestem i ja:). Tak mi się nasunęło... Nelli komputer stoi cały osmolony w garażu... nie wiadomo czy przeżył, ale może znalazłaby się na Forum jakaś złota rączka komputerowa z okolicy, która spojrzałaby czy da się go ocalić lub chociaż odzyskać coś z wszystkich ważnych danych. Ola miała tam wszystko związane z pracą i nie tylko:(. Musimy znac wiecej szczegolow na temat tego kompa. Cytuje: Napiszcie co i jak. Co to za sprzęt - marka, model, system itd. Co działa, a co zdechło - w jakim ogólnie jest stanie ten lap. Jaki toto ma dysk? Marka, model.. I najważniejsze - nie ruszać tego dysku absolutnie żadnymi narzędziami typu "z dobre_programy.pl". Jeśli ten hdd jeszcze żyje, i jest możliwość podpięcia go pod sprawnego kompa, dajcie znać. Napiszę co i jak robić po kolei oraz czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Myślę, ze za wcześnie na naczynia, talerze, garnki, sztućce i meble. Teraz to będzie tylko kłopot z przechowaniem. Na pewno, w odpowiednim czasie akcję "obudzimy". Tak mi się wydaje, ale jeśli Nelli ma jakiś magazyn/garaż, gdzie może takie rzeczy przechowywać to już jest lista chętnych do podarowania takich przedmiotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.11.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Musimy znac wiecej szczegolow na temat tego kompa. Cytuje: Napiszcie co i jak. Co to za sprzęt - marka, model, system itd. Co działa, a co zdechło - w jakim ogólnie jest stanie ten lap. Jaki toto ma dysk? Marka, model.. I najważniejsze - nie ruszać tego dysku absolutnie żadnymi narzędziami typu "z dobre_programy.pl". Jeśli ten hdd jeszcze żyje, i jest możliwość podpięcia go pod sprawnego kompa, dajcie znać. Napiszę co i jak robić po kolei oraz czym. Paweł Nelli podobno zna kogoś, kto mógłby się tym zająć. To jest komputer stacjonarny, cały w sadzy, również w środku. Najpierw trzeba go chyba wyczyścić, żeby spróbować uruchomić, ale ja się na tym kompletnie nie znam:no:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A jak Nelka nie powie dokladnie jakiego AGD potrzebuje to jeszcze za 5 lat bedzie na allegro sprzedawala 15-sty toster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 04.11.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Musimy znac wiecej szczegolow na temat tego kompa. Cytuje: Napiszcie co i jak. Co to za sprzęt - marka, model, system itd. Co działa, a co zdechło - w jakim ogólnie jest stanie ten lap. Jaki toto ma dysk? Marka, model.. I najważniejsze - nie ruszać tego dysku absolutnie żadnymi narzędziami typu "z dobre_programy.pl". Jeśli ten hdd jeszcze żyje, i jest możliwość podpięcia go pod sprawnego kompa, dajcie znać. Napiszę co i jak robić po kolei oraz czym. Myślę że ten komputer trzeba oddać dosłownie w czyjeś ręce ,a nie postępować nawet według najlepszych wytycznych. A kto się zdeklarował?Może kurierem go podesłać po prostu do człowieka. ed a stacjonarny-no to z wysyłką kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 A jak Nelka nie powie dokladnie jakiego AGD potrzebuje to jeszcze za 5 lat bedzie na allegro sprzedawala 15-sty toster. I wyda 30 tysięcy rocznie na wynajem magazynu na ten cały szpas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Chyba tak, jak wszyscy popłakałam sie po tych zdjęciach i wpisie Nelki.Jesteście wspaniali, że tam byliście i tak pomagaliście.Nell napisała o stoliku, krzesełkach i dywaniku dla dzieci i że takie jak mieli wcześniej. Czy ktoś wie, jakie były? Nie mam możliwości osobistego włączenia sie, więc chciałabym kupić i wysłać te rzeczy dla dzieci, a nie wiem jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Spirea, oni tam maja blisko ikee, po co masz placic za wysylke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 czyli lepiej kasa na konto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 No chyba tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 04.11.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 proszę o informację o tym jak wygląda cała pomoc bo jest chyba za duże tego wszystkiego!co potrzeba? co jest do odbudowy? będzie nowy dom stawiany? bo w innym wątku bardzo duży nieład i nie wiadomo o co chodzi...z góry przepraszam jeśli to gdzieś jest opisane ale nie zauważyłem pozdrawiam i 3mam kciuki za całą akcje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.11.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ja też uważam, ze jeżeli ktoś, ma nadmiar pieniedzy to nie nalezy nic kupować, tylko przelewać pieniądze na konto, to Nelli kupi to co jej będzie najbardziej odpowiadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witek - troszku za wcześnie na takie decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.11.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 proszę o informację o tym jak wygląda cała pomoc bo jest chyba za duże tego wszystkiego! co potrzeba? co jest do odbudowy? będzie nowy dom stawiany? bo w innym wątku bardzo duży nieład i nie wiadomo o co chodzi... z góry przepraszam jeśli to gdzieś jest opisane ale nie zauważyłem pozdrawiam i 3mam kciuki za całą akcje! Na razie nie dużo wiadomo, musi byc ekspertyza, która pewno bedzie w tym tygodniu, wowczas wiecej bedziemy wiedzieli. najbardziej potrzebna jest pomoc materialna, najlepiej na konto Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 tak jest faktycznie sensowniej. Ode mnie poszło. Nelli, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts