Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TO BYŁO: Organizacja pomocy dla Nelli - wątek zbiorczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 878
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem i ja:).

Tak mi się nasunęło... Nelli komputer stoi cały osmolony w garażu... nie wiadomo czy przeżył, ale może znalazłaby się na Forum jakaś złota rączka komputerowa z okolicy, która spojrzałaby czy da się go ocalić lub chociaż odzyskać coś z wszystkich ważnych danych. Ola miała tam wszystko związane z pracą i nie tylko:(.

Gość Konto usunięte na żądanie
Nelli szczerze współczuję i wiem po części jak się czujesz- 2 tygodnie temu spłonął nasz domek letni- ale głowa do góry. My już mamy zakupiony projekt kolejnego i jeśli w miarę szybko wypłacą kasę z odszkodowania to wiosną odbudowa. Mam nadzieję, że u was wystarczy "tylko" powymieniać parę rzeczy i będzie jak nowy. Cieszę się również, że nie jesteście z tym wszystkim sami. To forum jest niesamowite...

Jak wyglada sprawa z przedmiotami codziennego uzytku typu talerze, kubki etc? Rozne drobne urzadzenia AGD itp...?

Dodatkowe pytanie to dziecieca odziez: czy im wszystko poszlo z dymem czy cos ocalalo - tu mi sie nasuwa pytanie o dlugofalowe przewidywania, bo moge sobie wyobrazic, ze z biegiem czasu pieniedzy bedzie dramatycznie ubywac, a potrzeb odwrotnie. Teraz bedzie zima, ale do wiosny czas zleci migiem. Chodzi o rzeczy, ktore moznaby sukcesywnie nadsylac w ciagu najblizszych miesiecy, niekoniecznie zasypywac nimi juz teraz, kurczac i tak mala powierzchnie do przechowywania...

Dorka, tak dokładnie i do końca nie wiadomo co ocalało... Jest kilka okopconych worków z brudnymi i osmalonymi i śmierdzącymi spalenizną ubraniami. Jest kilka kartonów i wyrwanych z szaf szuflad z różnego rodzaju rzeczami... tak to wygląda...IMG_0725.jpg

ale na razie za wcześnie żeby ocenić pełen rozmiar strat, co się uda doprać, umyć, naprawić, odzyskać...

Jestem i ja:).

Tak mi się nasunęło... Nelli komputer stoi cały osmolony w garażu... nie wiadomo czy przeżył, ale może znalazłaby się na Forum jakaś złota rączka komputerowa z okolicy, która spojrzałaby czy da się go ocalić lub chociaż odzyskać coś z wszystkich ważnych danych. Ola miała tam wszystko związane z pracą i nie tylko:(.

Musimy znac wiecej szczegolow na temat tego kompa. Cytuje:

Napiszcie co i jak. Co to za sprzęt - marka, model, system itd.

Co działa, a co zdechło - w jakim ogólnie jest stanie ten lap.

Jaki toto ma dysk? Marka, model..

I najważniejsze - nie ruszać tego dysku absolutnie żadnymi narzędziami typu "z dobre_programy.pl".

Jeśli ten hdd jeszcze żyje, i jest możliwość podpięcia go pod sprawnego kompa, dajcie znać. Napiszę co i jak robić po kolei oraz czym.

Myślę, ze za wcześnie na naczynia, talerze, garnki, sztućce i meble. Teraz to będzie tylko kłopot z przechowaniem. Na pewno, w odpowiednim czasie akcję "obudzimy". Tak mi się wydaje, ale jeśli Nelli ma jakiś magazyn/garaż, gdzie może takie rzeczy przechowywać to już jest lista chętnych do podarowania takich przedmiotów.

I najważniejsze - nie ruszać tego dysku absolutnie żadnymi narzędziami typu "z dobre_programy.pl".

Jeśli ten hdd jeszcze żyje, i jest możliwość podpięcia go pod sprawnego kompa, dajcie znać. Napiszę co i jak robić po kolei oraz czym.

Paweł Nelli podobno zna kogoś, kto mógłby się tym zająć. To jest komputer stacjonarny, cały w sadzy, również w środku. Najpierw trzeba go chyba wyczyścić, żeby spróbować uruchomić, ale ja się na tym kompletnie nie znam:no:.

Myślę że ten komputer trzeba oddać dosłownie w czyjeś ręce ,a nie postępować nawet według najlepszych wytycznych.

A kto się zdeklarował?Może kurierem go podesłać po prostu do człowieka.

ed

a stacjonarny-no to z wysyłką kłopot

Chyba tak, jak wszyscy popłakałam sie po tych zdjęciach i wpisie Nelki.

Jesteście wspaniali, że tam byliście i tak pomagaliście.

Nell napisała o stoliku, krzesełkach i dywaniku dla dzieci i że takie jak mieli wcześniej. Czy ktoś wie, jakie były? Nie mam możliwości osobistego włączenia sie, więc chciałabym kupić i wysłać te rzeczy dla dzieci, a nie wiem jakie.

proszę o informację o tym jak wygląda cała pomoc bo jest chyba za duże tego wszystkiego!

co potrzeba? co jest do odbudowy? będzie nowy dom stawiany? bo w innym wątku bardzo duży nieład i nie wiadomo o co chodzi...

z góry przepraszam jeśli to gdzieś jest opisane ale nie zauważyłem

pozdrawiam i 3mam kciuki za całą akcje!

proszę o informację o tym jak wygląda cała pomoc bo jest chyba za duże tego wszystkiego!

co potrzeba? co jest do odbudowy? będzie nowy dom stawiany? bo w innym wątku bardzo duży nieład i nie wiadomo o co chodzi...

z góry przepraszam jeśli to gdzieś jest opisane ale nie zauważyłem

pozdrawiam i 3mam kciuki za całą akcje!

Na razie nie dużo wiadomo, musi byc ekspertyza, która pewno bedzie w tym tygodniu, wowczas wiecej bedziemy wiedzieli. najbardziej potrzebna jest pomoc materialna, najlepiej na konto Małgoś :)