kip 02.11.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Witam, przeglądając zdjęcia z etapu zabudowy poddasza odkryłem, że fachowcy nie wykonali zbyt dokładnie izolacji paroszczelnej w pomieszczeniu łazienki. Przy przejściu rur i wiązek z kablami przez regipsy oraz na styku skosów ze ścianką kolankową folia nie została dokładnie docięta i przyklejona. Widoczne są szpary. Skoro wyłapałem to to pod regipsami mogą być też inne niespodzianki. Obawiam się, że tam zacznie przenikać wilgoć. W tej chwili położone są już regipsy i zaszpachlowane. Czy można z tym coś w tej chwili zrobić? Jak na tym etapie można się uchronić przez skutkami wilgoci wnikającej w ocieplenie i degradacją wełny i konstrukcji dachu? Patrząc od góry mamy: dachówka ceramiczna falista Roben, membrana wysokoparoprzepuszczalna Dorken Delta..,wełna Rockwool 20cm, folia paroszczelna, płyta regipsowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip 08.01.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Witam, przeglądając zdjęcia z etapu zabudowy poddasza odkryłem, że fachowcy nie wykonali zbyt dokładnie izolacji paroszczelnej w pomieszczeniu łazienki. Przy przejściu rur i wiązek z kablami przez regipsy oraz na styku skosów ze ścianką kolankową folia nie została dokładnie docięta i przyklejona. Widoczne są szpary. Skoro wyłapałem to to pod regipsami mogą być też inne niespodzianki. Obawiam się, że tam zacznie przenikać wilgoć. W tej chwili położone są już regipsy i zaszpachlowane. Czy można z tym coś w tej chwili zrobić? Jak na tym etapie można się uchronić przez skutkami wilgoci wnikającej w ocieplenie i degradacją wełny i konstrukcji dachu? Patrząc od góry mamy: dachówka ceramiczna falista Roben, membrana wysokoparoprzepuszczalna Dorken Delta..,wełna Rockwool 20cm, folia paroszczelna, płyta regipsowa. Pozdrawiam Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kip 10.01.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dobry jesteś, nie wykonać odbioru prac zanikajacych a jedynie oglądać fotki . Rozebrać i wykonać poprawnie. Na podobnej robocie zakończyło się całkowitą wymiana wełny, a kklient prosił nas byśmy mu to poszpachlowali, bo jego fladhowcy musieli raptem do szwecji jechać . To aż tak? No to mnie pocieszyłeś. Podczas wykonania regipsów nie zdawałem sobie sprawy z tego, że to ma aż tak istotne znaczenie. Dopiero czytając wątki na forum przejrzałem ponownie zdjęcia z budowy i zwróciłem uwagę na te elementy. A czy jest ktoś na forum kto miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 14.01.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Gips porządnie zakleić szpachlą a potem farbą albo oleją labo emulsją poliwinilową x 2 co najmniej !ale szczelnie wszędzie ! I masz spokój po za tym trzy maj wilgoć jak najmniejszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts