rybniczanin 01.01.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Solary do cwu Wynika z tego ze większą część stołujecie się poza domem.Jeśli żoneczka gotowałaby Tobie i Twojej rodzinie obiady dziennie, to na pewno to zużycie byłoby dużo większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 to na pewno to zużycie byłoby dużo większe. Gdziekolwiek bym nie jadał, to za ogrzewanie pompą ciepła zapłaciłbym tyle samo,a to jest tematem naszej dyskusji Żeby nie było, że marznę przy takich rachunkach i mam 15* w domu, to tu na bieżąco można sprawdzić jak to na prawdę wygląda: http://pompaciepla24.com/graph_21.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 01.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Gdziekolwiek bym nie jadał, to za ogrzewanie pompą ciepła zapłaciłbym tyle samo,a to jest tematem naszej dyskusji Żeby nie było, że marznę przy takich rachunkach i mam 15* w domu, to tu na bieżąco można sprawdzić jak to na prawdę wygląda: http://pompaciepla24.com/graph_21.html Odniosłem się do gazu ,a nie do pompy. Jak się nie mylę, to Twoje dane były podane o zużyciu gazu? Ja nigdy nie pisałem o 15 stopniach, dlaczego pijesz z tym do mnie. Tylko pisałem że dla mojego domu pompa jest nieopłacalna. Poczytaj temat wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Odniosłem się do gazu ,a nie do pompy. Jak się nie mylę, to Twoje dane były podane o zużyciu gazu? Ja nigdy nie pisałem o 15 stopniach, dlaczego pijesz z tym do mnie. Nie piję do Ciebie, a podawałem dane i za ogrzewanie domu pompą i za cwu gazem, bo akurat tak mam to zrobione. Wiem, że nie pisałeś o 15*, ale na wszelki wypadek podałem link do temperatur z mojego domu, gdyby ktoś pomyślał jak z tym jedzeniem poza domem. Akurat jadamy w domu, myjemy się też normalnie a zużycie wychodzi takie jak widać, no cóż zrobić, przecież nie będę palił gazowej flary, żeby mieć "odpowiednie" zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 01.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Nie piję do Ciebie, a podawałem dane i za ogrzewanie domu pompą i za cwu gazem, bo akurat tak mam to zrobione. Wiem, że nie pisałeś o 15*, ale na wszelki wypadek podałem link do temperatur z mojego domu, gdyby ktoś pomyślał jak z tym jedzeniem poza domem. Akurat jadamy w domu, myjemy się też normalnie a zużycie wychodzi takie jak widać, no cóż zrobić, przecież nie będę palił gazowej flary, żeby mieć "odpowiednie" zużycie Nie obrażaj się ale nieraz trzeba was (pompiarzy)sprowokować, to dużo wiarygodniejsze dane wychodzą. Ja stałem się ostrożny przez ludzi pokroju Arturo i handlarzy próbujących sprzedać za wszelka cenę(i to nie tylko pompy). Jestem już za stary, jak i mój dom na tak kosztowne modernizacje. Interesuje się bo mam karlusów co lada dzień mogą zacząć budować i dlatego nie raz jestem prowokująco zmierzły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.01.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Spoko, nie obrażam się, daleko mi do tego. A kto pyta, ten nie błądzi. Też mnie wnerwiają handlarze natrętnie wciskający wszystko co się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 01.01.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Na waszym miejscu (pompiarzy i kablarzy), to aż tak ochoczo bym nie namawiał na ogrzewanie pompami ciepła i ogólnie prądem. Bo braknie nam megawatów i linie przesyłowe nie wytrzymają w nocy. Edytowane 1 Stycznia 2013 przez rybniczanin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Spoko, nie obrażam się, daleko mi do tego. A kto pyta, ten nie błądzi. Też mnie wnerwiają handlarze natrętnie wciskający wszystko co się uda. No to "kasaj" bolesnie takowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Na waszym miejscu (pompiarzy i kablarzy), to aż tak ochoczo bym nie namawiał na ogrzewanie pompami ciepła i ogólnie prądem. Bo braknie nam megawatów i linie przesyłowe nie wytrzymają w nocy. Grzejemy glownie w okresach zmniejszonego poboru pradu. Tania (czesto nocna) taryf, wiec spokoj wodza. I tylko sie cieszyc, ze Twoje karlusy maja za co budowac, bo mogli by jeno slepac a lezec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 01.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No to "kasaj" bolesnie takowych Których? Artura71 czy ArturaW? Ana-76 czy jej męża sprzedawcę pod innym nickiem piszących dokładnie tak samo, ten sam styl. A może ? No właśnie. Może też kiedyś przejdziesz jakąś metamorfozę? Miki jeszcze niedawno nie miał nawet płatnego profila. Dziwne, że użytkownicy PC bronią do upadłego PC. Dziwne, że groszkowcy na siłę nie namawiają do grochu. Dziwne to wszystko, ale jedynie użytkownicy PC są w stanie polec za swój system. Te "bezpłatne" online monitoringi, zczytywanie liczników, dzielenie się informacjami itp. Jak groszkowiec wsypie dwa worki eko to zaraz ma sobie doliczyć 10 PLN-ów do kosztów systemu za pracę. Jak monitoring PC to robi się bezpłatnie. Dziwne to jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 01.01.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Pyxis, ty to wogóle w temacie PC chyba więcej udzielasz się niż w pracy, pracy tej twojej zarobkowej.Arturo kiedyś miał podobnie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Których? Zeby kogos nie pominac kasaj kazdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Pyxis, ty to wogóle w temacie PC chyba więcej udzielasz się niż w pracy, pracy tej twojej zarobkowej. Arturo kiedyś miał podobnie:bash: Faktem jest, ze siedze ostatnio na forum za duzo, ale sie to zmieni. Trzeba sie bedzie do pracy zmobilozowac od nowego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.01.2013 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Jak monitoring PC to robi się bezpłatnie. Kurcze, a może mi ktoś w końcu zapłaci ? Może wkleję jakiś baner na stronę, chcesz swój ? Muszę Cię niestety rozczarować. Nie jestem w żaden sposób związany z hydrauliką, pompami ciepła, czy ich instalowaniem. Jak do tej pory nie znalazł się też żaden sponsor mojego bezpłatnego monitoringu online. Rozpoczęty przeze mnie wątek jak samemu zainstalować pompę ciepła http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152498-Instalacja-pompy-ciep%C5%82a-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiona również nie przyniósł mi niestety żadnych profitów. No cóż, mam pecha, trzeba było zainwestować swój czas jakoś rozsądniej Edytowane 1 Stycznia 2013 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturWi 01.01.2013 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Których? Artura71 czy ArturaW? Dziwne, że użytkownicy PC bronią do upadłego PC. Dziwne, że groszkowcy na siłę nie namawiają do grochu. Dziwne to wszystko, ale jedynie użytkownicy PC są w stanie polec za swój system. Ja polecam przede wszystkim dom energooszczędny i wszelkie rozwiązania zmierzające ku temu,żeby taki dom powstał Wyjaśniam wszelkie nieścisłości ponieważ widzę,że wśród inwestorów małe jest pojęcie o budownictwie energooszczędnym i kosztach budowy. Pod rozwagę polecam przemyśleć w takim domu ogrzewanie...prądem,jako najtańsze w inwestycji (3,5tys.zł) i wcale nie drogie w eksploatacji w takim domu, z czego także inwestorzy nie zdają sobie sprawy. Pompę ciepła uważam jako dodatek do powyższego zmniejszającą nam dodatkowo rachunki za ogrzewanie a nie główny sposób na obnizenie rachunków Do takiego domu najbardziej odpowiednia będzie pompa powietrzna a nie gruntowa z uwagi na mniejsze moce grzewcze co przekłada się na cenę pompy i dlatego przede wszystkim w ofercie są powietrzne. A więc do jakiego upadłego polecam pompę ciepła ? Oba systemy mają ze sobą wspólną cechę,są bezobsługowe i dlatego też je polecam. Paniali wszyscy ? Przy okazji,w takim domu czyli 3-4kW kocioł na ekogroszek nie ma racji bytu bez bufora i trudno,żebym go polecał A widzę,że dla dzisiejszych domów "normowych" czyli z 6-7kW,bo takie straty ma dom ok.150m2 budowany bez dodatkowych izolacji,dobierane są kotły na oko,niejednokrotnie przewymiarowane o kilkaset % czyli po 15-20kW z czego także inwestorzy nie zdają sobie sprawy,nie mając pojęcia o faktycznych stratach domu,że większość paliwa idzie w komin a nie w dom Edytowane 1 Stycznia 2013 przez ArturWi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No cóż, mam pecha, trzeba było zainwestować swój czas jakoś rozsądniej A ja zamiast tworzyc kod za ktory mozna jakas kase wziac, siedze i porawiam soft dla siebie http://szkut.com/dom/PCi_STAT_SS3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 01.01.2013 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Grzejemy glownie w okresach zmniejszonego poboru pradu. Tania (czesto nocna) taryf, wiec spokoj wodza. I tylko sie cieszyc, ze Twoje karlusy maja za co budowac, bo mogli by jeno slepac a lezec. No jak wszyscy zaczniemy ogrzewać w taniej, to już nie będzie tak wesoło. Śmiem nawet twierdzić że nie tanio. Co do karlusów to zawsze jeszcze mogą się popsuć , to nie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No jak wszyscy zaczniemy ogrzewać w taniej, to już nie będzie tak wesoło. Śmiem nawet twierdzić że nie tanio. Co do karlusów to zawsze jeszcze mogą się popsuć , to nie chwalę. No nie bedzie tak zle, bo wahania mocy odbieranej, to powazny problem dla energetyki. Po prostu nie ma co z tym pradem za bardzo zrobic, bo to towar praktycznie nie do zmagazynowania (chociaz sa na to juz rozne ciekawe pomysly). Prad "pozaszczytowy" zawsze bedzie tanszy i raczej go nie zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 01.01.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 A ja zamiast tworzyc kod za ktory mozna jakas kase wziac, siedze i porawiam soft dla siebie Widzisz, jakie z nas głupki, albo zakamuflowana opcja pompowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.01.2013 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Widzisz, jakie z nas głupki, albo zakamuflowana opcja pompowa No to moze w koncu czas sciagnac maske? Przyznaje, tak naprawde to jestem z Marsa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts