Sławek... 28.01.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dla mnie 45tys.zł za pompę ciepła gruntową z podłogówką to nie jest atrakcyjna cena. widzę, że wracasz do swojego "normalnego" poziomu... masz rację, 45 tys za taką kompletną instalację to nie jest atrakcyjna a bardzo atrakcyjna cena i nie wyjeżdżaj ze swoimi kablami bo nie o kable tutaj chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 28.01.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 i nie wyjeżdżaj ze swoimi kablami bo nie o kable tutaj chodzi... A widzisz,jestem przeciwny kablom grzewczym,dla mnie są bezsensem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 29.01.2013 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Dla mnie 45tys.zł za pompę ciepła gruntową z podłogówką to nie jest atrakcyjna cena. PC gruntowa z podłogówka, odwiertami 180m, rozprowadzeniem wody i kanalizy, grzejnikiem w garazu i całą kotłownia ze zbiornikiem 200 l to nie jest mało? ok Moze sam potrafisz zmontowac dla siebie coś takiego za 30 tys. ale 99% osob na forum nie i wysylajac zapytanie o oferte na PC dostaje przeważnie wyceny miedzy 60 a 80 tys. Tak niestety jest. Od razu rzucasz sie na mnie nie wiadomo o co jakbym straszne rzeczy napisal. Widocznie nie widzisz nic poza czubkiem swojego nosa i jestes takim magikiem w stylu MC Gaywera ze z 2 kabelków puszki od konserwy i tasmy klejacej zmontujesz sobie PC, a prad to u Ciebie pewnie stado chomików produkuje do PC biegając w młynku. Czlowieku wyluzuj bo zlosliwoscami mozna sie tu przerzucac bez konca. Informacje na prv z zapytanie skad mam za tyle PC swiadcza o tym, że jednak ludzie dostaja koszmarne wyceny i chcieliby zapłacic te 45 tys za PC. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez ryba1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.01.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ...ryba nie kop się z koniem bo i tak będziesz miał siniaki...on tą formułkę używa w wielu wątkach na zasadzie kopiuj-wklej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 29.01.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No wlasnie zauwazyłem. Nie bede juz odpowiadal na jego posty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Nie bede juz odpowiadal na jego posty. A ja będę odpowiadał na głupie posty w stylu wydałem 45tys.zł,żeby nie nosić worków z ekogroszkiem i nie mieć syfu w kotłowni. Już Ci napisałem,że za 4tys.zł także nie musisz nosić worków z ekogroszkiem i też nie będziesz miał syfu w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.01.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 a za 100 zł można sobie wynająć pokój w hotelu, tylko co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 29.01.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 a za 100 zł można sobie wynająć pokój w hotelu, tylko co z tego? albo za 20 złotych w SSM (Szkolnym Schronisku Młodzieżowym) i do tego gratis atrakcja w postaci noclegu na łózku piętrowym i łazienki na korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 29.01.2013 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja mam pytanie do innych. Nie sledziłem wszystkich watkow z Arturo ale czy on zawsze zachowywał sie jak szczęśliwy inaczej? Takie bzdury wypisywać to trzeba na prawde potrafic. Nie sądze zeby ta cyfra 72 to był twój rocznik, chyba raczej ilość urazów głowy wciagu roku przy montowaniu Twoich hiper tanich instalacji. Tym koncze te słowne zaczepki. Nie wiem czy jakiegos bana przez to nie dostane ale w zyciu tak przykrego kolesia nie spotkalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 29.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Ja mam pytanie do innych. Nie sledziłem wszystkich watkow z Arturo ale czy on zawsze zachowywał sie jak szczęśliwy inaczej? Takie bzdury wypisywać to trzeba na prawde potrafic. Nie sądze zeby ta cyfra 72 to był twój rocznik, chyba raczej ilość urazów głowy wciagu roku przy montowaniu Twoich hiper tanich instalacji. Tym koncze te słowne zaczepki. Nie wiem czy jakiegos bana przez to nie dostane ale w zyciu tak przykrego kolesia nie spotkalem nie tylko Ty kolego, nie tylko Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 (edytowane) Ja mam pytanie do innych. Nie sledziłem wszystkich watkow z Arturo ale czy on zawsze zachowywał sie jak szczęśliwy inaczej? Takie bzdury wypisywać to trzeba na prawde potrafic. Nie sądze zeby ta cyfra 72 to był twój rocznik, chyba raczej ilość urazów głowy wciagu roku przy montowaniu Twoich hiper tanich instalacji. Tym koncze te słowne zaczepki. Nie wiem czy jakiegos bana przez to nie dostane ale w zyciu tak przykrego kolesia nie spotkalem Tak ? To wytłumacz jaki był sens inwestycji w Twoim przypadku w system grzewczy za 45tys.zł a nie za 10tys.zł. Jeden i drugi jest systemem bezobslugowym,przy jednym i drugim nie ma syfu w kotłowni,przy jednym i drugim nie trzeba dźwigać worków z ekogroszkiem. Co do cyferek przy nickach,to 1977 przy Twoim nicku to data urodzin jednego z Twoich rodziców ? Bo takie argumenty jakie podajesz są poprostu śmieszne i dlatego taka moja reakcja. Gdybyś przedstawił konkretne wyliczenia lub stwierdziłbyś,ze tak dla kapysu wydałeś taką kasę to nie było by tematu. P.S. Inni(powyżej)mają podobne zdanie jak Ty ale dlatego,że mam uczulenie na węgiel w każdej postaci i jestem przeciwny ekogroszkowi w 100m2. Edytowane 29 Stycznia 2013 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Arturek to ma jakieś wrodzone zdolności do pozyskiwania sobie wrogów.Widzę że już i tutaj sobie ich narobił, ech.Artur twoje ego i teorie Cię wykończą.Pozdrawiam i znikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Artur twoje ego i teorie Cię wykończą. Pozdrawiam i znikam. Prawda zawsze i w każdym przypadku kole w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ...ja nie jestem fanem ekogroszku, ale to co Ty wygadujesz to woła o pomstę do nieba, zastanów się trochę bo jak dalej będziesz plótł te bzdury to nikt Cię już poważnie nie potraktuje Panie Doradco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 29.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 spoko, niech plecie, na zdrowie niech mu idzi. Robotę już stracił. Firmie też zawrotnej kariery nie wróżę. Nie żebym żle życzył, ale za długo zajmuję się doradztwem i sprzedażą (całkowicie inna branża). Znałem takich mądrali, którzy na siłę klientów i wszystkich wokół chcieli "nawracać". dawno już wypadli z rynku. Bo czym by się człowiek nie zajmował, bardzo ważna jest pokora, a nasz shizofrenik nie ma jej za grosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 29.01.2013 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No to zeby lekko zaczepic o temat watku Za 28 pelnych dni stycznia: -------- Okres: 2013-01-01 do 2013-01-28 23:59:59 (28,00 [d]) --------- Czas pracy CO: 244,68 [h] (89,6%) Czas pracy CWU: 28,37 [h] (Cykli: 87) (Średnio dziennie: 3,1) Suma pracy PCi: 273,1 [h] Startów: 87 (Średnio dziennie: 3,1) Czas pracy śr CO: 8,74 [h/d] Czas pracy śr CWU: 1,01 [h/d] Czas pracy śr: 9,8 [h/d] Szacowane zużycie: 934 [kWh] Średnio: 33,4 [kWh/d] CWU: 139 [kWh] Średnio: 5,0 [kWh/d] CO: 795 [kWh] Średnio: 28,4 [kWh/d] CO/100m2: 12,3 [kWh/(d*100m2)] Koszt [1/99%]: 303 zł w tym CO [1/99%]: 256 zł CWU [2/98%]: 47 zł ------------------------------------------------------------------------ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 29.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 hehe, już dawno mu to pisałem i również źle mu nie życzę, niech chłopisko próbuje sił w biznesie.Jak widać nie jest to tak hop jakby mogło się wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 29.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 ...a już na pewno nie wygląda to tak, że się raz wykupi płatny profil, pofilozofuje trochę i już pełne kieszenie kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba1977 29.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 To wytłumacz jaki był sens inwestycji w Twoim przypadku w system grzewczy za 45tys.zł a nie za 10tys.zł. Jeden i drugi jest systemem bezobslugowym,przy jednym i drugim nie ma syfu w kotłowni,przy jednym i drugim nie trzeba dźwigać worków z ekogroszkiem. No to z łaski swojej napisz mi jaka instalacje za 10 tys proponujesz zamiast mojej za 45? Trzeba było zaczac czym ty handlujesz i podac swoje za, bo nie kazdy sledzi na całym forum muratora tylko Twoje wpisy. Podaj koszty użytkowania ale w praktyce, a nie jakies wyliczenia teoretyczne. Z ciekawosci wszedłem na ten temat dowiedziec sie jakie koszty ogrzewania PC ponoszą inni, a nie żeby dac sie wciagnac w jakies jalowe dyskusje i przepychanki. Chociaż i tak sie dałem wciagnac. Zasmiecamy tylko takimi postami temat i ludzie którzy chca sie dowiedziec jakie sa koszty ogrzewania PC, musza sie przebijac przez te bzdety, ktore piszemy do siebie. Chyba że tak Ciebie koli temat PC to stwórz sobie osobny o Swojej instalacji i tam dyskutuj jaka swietna rzecza handlujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tromsø 29.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam. Może pomożecie mi wybrać pompę pomiędzy: Mitsubishi Electric Zubadan a vailantem geoTHERM plus VWL S?? Co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts