rybniczanin 30.12.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Arturo przecież pisałem Tobie wcześniej ze mam dom nieocieplony, budowany w latach 50 ubiegłego wieku z cegły wypalanej własnoręcznie przez moją rodzinę. Około 250m kwadratowych przy wysokościach pomieszczeń 270-290 cm. Teraz możesz u mnie po testować pompę ciepła. Jeśli koszt ogrzewania pompy zmieści się 6000zł(temp 21-22 stopnie) za sezon to ja płacę ten koszt i kupuję ją od Ciebie. Jeśli więcej , to Ty płacisz cały koszt za ogrzewanie pompą i ją zabierasz. Wtedy będziesz wiarygodny i sam będę polecał Ciebie. Podaję że węglem i drewnem na rozpałkę mieszczę się w 4000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Poniżej 8000zł rocznie nie jesteś wstanie zejść chyba że lubisz 18 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 30.12.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 @miki 121 wiem o tym i staram się uświadomić to Twojemu współpracownikowi(byłemu czy teraźniejszemu to nie wiem). Jednak on próbuje na siłę wmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.12.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Poniżej 8000zł rocznie nie jesteś wstanie zejść chyba że lubisz 18 stopni Miki zaczynam cię lubieć Doświadczenia młokosowi przekazać się nie da , najgorzej że ktoś za czyjeś błędy czy teorie musi ciężko wypracowaną kasę wywalić w błoto. To tak jak w mojej stopce hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.12.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 @miki 121 wiem o tym i staram się uświadomić to Twojemu współpracownikowi(byłemu czy teraźniejszemu to nie wiem). Jednak on próbuje na siłę wmawiać. Już ci pisałem że już nie jeden próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 30.12.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 @miki 121 wiem o tym i staram się uświadomić to Twojemu współpracownikowi(byłemu czy teraźniejszemu to nie wiem). Jednak on próbuje na siłę wmawiać. do Jehowych by się zapisał . A może jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 30.12.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Już ci pisałem że już nie jeden próbował Jestem cierpliwy może mi się uda. do Jehowych by się zapisał . A może jest?? Zapalczywość wskazuje na to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 30.12.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 I jeszcze jedno, proszę nie pisać bzdur o syfie z komia, bo przy dobrym sterowniku, dymu w kominie praktycznie nie widać, w przeciwieństwie do tego co wydobywa sie np. po rozpaleniu w kominku. [ATTACH=CONFIG]157194[/ATTACH] Zdjęcie "syfu" z mojego komina zrobione dzisiaj . Kocioł pracuje, temp spalin na czopuchu 120 C . Jak widać gołebiowi na kalenicy obok to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.12.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Eeee tam wypchanego tam wstawiłeś hehe Od tego syfu i smrodu już by spadł bez piór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 30.12.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 @miki 121 wiem o tym i staram się uświadomić to Twojemu współpracownikowi(byłemu czy teraźniejszemu to nie wiem). Jednak on próbuje na siłę wmawiać. Słowo byłego jest bardziej trafione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 30.12.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Eeee tam wypchanego tam wstawiłeś hehe Od tego syfu i smrodu już by spadł bez piór No co ty to gołąb narkoman uzależniony od ekosyfu z komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.12.2012 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 I czemu aż tak dużo płaci ? Poki co nie wie ile placi za odgrzewanie, bo dopiero wczoraj zalozyl podlicznik do PCi. Pogadamy, jak przedstawi realne koszta z rozbiciem na prad bytowy i pompe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 to są utarte sloganyekosyfsyf w kotłownisyf z komina syf w salonie itd a fakty są takie że w 2011 roku sprzedano w Polsce nie licząc pomp do grzania CWU jakieś 6000szttrzeba się bić do ostatniej kropli krwi o każdego ewentualnego nabywcę kosztem nawet wmowienia mu rażenia piorunem lub spalenia ogniem piekielnym jeśli nie kupi pompy do swojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.12.2012 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Tego syfu jest trochę mniej niż przy kominku. Jeśli chodzi o czarno brązowo żółty dym, to niektórzy chyba mylą kotły na ekogroch ze śmieciuchem. To nie jest to samo. Moze i nie jest, ale ja smrodek nieraz czuje. Nie sa to kleby dymu tylko smrodek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.12.2012 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 jak ktoś jest fleja to w brudzie żył będzie i przy pompie ciepła a jak ktoś dba to w kotłowni też będzie miał porządek mimo węgla jako paliwa Chodzi mi o naklad pracy jaki trzeba wlozyc w utrzymanie czystosci. Przy paleniu weglem bedzie on raczej (i to sporo) wiekszy niz bez wegla. A co do pomieszczenia kotlowni, to te 9m2 to jeszcze jakos rozumiem, ale te kibelki po 4-5m2 to tylko po to, aby piec dufunkcyjny powiesic. To sa kliteczki ktore zgaracisz miotla, mopem i wiaderkiem. Garaz mam 30m2, kotlownie prawie 13m2 u gory stryszek17m2 i strych pod kalenica tez jakies 20m2 po podlodze i wcale nie jest tego za duzo W oryginalnym projekcie mialem garazyk tylko na autko i kotlownie 3m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.12.2012 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 a fakty są takie że w 2011 roku sprzedano w Polsce nie licząc pomp do grzania CWU jakieś 6000szt trzeba się bić do ostatniej kropli krwi o każdego ewentualnego nabywcę kosztem nawet wmowienia mu rażenia piorunem lub spalenia ogniem piekielnym jeśli nie kupi pompy do swojego domu. Ludzie sie boja nieznanego. Jak jeszcze do tego dochodzi fama o zastraszajacych kosztach takiej inwestycji to sie nie dziwie. Jesli bym u siebie zainstalowal kociol stalopalny, to byla by to najwieksza pomylka w mojej inwestycji. Niestety tak mi to teraz wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 30.12.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 to nie tak że się ludzie bojączęsto wybór źródła ciepła odbywa się dopiero w momencie kiedy chałupa już stoi okna wstawione w ścianę a nie w ocieplenie, kominy pobudowane i Kowalski staje przed wyborem czym grzaćwtedy często na zmiany jest za późno lub za drogojeśli w fazie projektu zakłada się pompę to jest prościej jeśli wyboru dokonuje się poźniej jest gorzej dlatego wielu użytkowników się przejechało a wielu usiadło i policzyło ile musieli by dołożyć by pompa się spisała i wybrali świadomie inne rozwiązanie.u mnie na osiedlu wszyscy posiadacze pomp ciepła stawili się na zebraniu w sprawie podłączenia gazu ziemnego i byli najbardziej zainteresowani tematemwyjaśnijcie mi dlaczego???przecież pompa to zero obsługi i same przyjemnościto po jakiego grzyba wogóle przyłazili??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 30.12.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 timon z tymi ludzmi z osiedla to chyba przegięcie?choć niestety znam takie przypadkimoże forum wypacza obraz bo tu ludzie są bardziej świadomi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 30.12.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Timon chyba przestali wierzyć w to że +18 to jest to co lubią i czas się zagrzać trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.12.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 u mnie na osiedlu wszyscy posiadacze pomp ciepła stawili się na zebraniu w sprawie podłączenia gazu ziemnego i byli najbardziej zainteresowani tematem wyjaśnijcie mi dlaczego??? przecież pompa to zero obsługi i same przyjemności to po jakiego grzyba wogóle przyłazili??? Nie wiem co Ty masz za sasiadow, ale liczyc to powinni umiec (no chyba ze maja pompy PW, to jak najbardziej ich rozumiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts