Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 383
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Melduje ze adres wyslalam do wszystkich oferentow, jestem jednak troche zmeczona wiec gdyby ktos nie dostal prosze o info na priva. dziekuje

nie slalam tylko do lidszu i Basi - bo one byly na miejscu

Edytowane przez TAR

Uprzedzam lojalnie :) że mam u siebie punkt zbiorczy. Dziś odebrałam z Grójca, podjechały też Barranki z prezentami. Jutro, poniedziałek i wtorek robię objazd po W-wie (Ursus, Śródmieście, Wola, Bródno i inne) Na razie mam wypakowany samochód po dach rzeczami dla całej rodziny. Wiele paczek już poszło albo pójdzie w poniedziałek (włącznie z zagranicą).

Myślę, że pora już zbierać rzeczy "celowo", bo możemy wykonać niedźwiedzią przysługę.

Ja będę jeszcze rzeczy segregować - jeśli mi się coś nie spodoba trafi gdzie indziej :):):)

Zaczynam się bać :) Część na pewno wyślę, bo nie zmieści mi się w samochodzie w tym tempie. Ale ludzie myślą o wszystkim - dziś dostałam nowiutkie, nieużywane buty zimowe dla córeczki Nelly - z jakimiś wróżkami, ale ja się na tym nie znam :):)
W razie czego dadzą sąsiadom - zima idzie, będzie czym w piecu palić :) . Szczerze mówiąc to sama bym sobie takie buty kupiła, jakby robili :):):)
Nefcia adresy juz poszly, niech ludzie sami zdecyduja czy wysylac, w koncu ta "nasza" lista nie jest jakas strasznie dluga :) Nadmiar moga przekazac innym potrzebujacym a tych na pewno jest sporo.

Dziewczyny - zima idzie :)

Jak beda mieli nadmiar ubrań, pościeli, reczników itp - to kazdy MOPS czy każdy ośrodek pomocy rodzinie weźmie wszystko co im zawiozą.

Jedyne co, to może warto pomyśleć gdzie to wszystko skladowac - skoro oni mieszkają teraz u rodziców to może byc problem jak wszystko nagle zacznie zjeżdzac czy przychodzić paczkami. Zagracimy im dom w ciągu kilku dni.

Może ktoś z garażem tudzież większa piwnica mógłby ich wspomóc miejscem i przechować rzeczy dopoki nie ogarną się na dobre?

Dopiszcie proszę: 2 prześcieradła frotte z gumką 150(160) x200 - nowe, dla Nelli: 2 bluzki koszulowe białe - nowe, marynarka i spódnica wyjściowa - stan bdb.
Hejka, jeśli Nelli bedzie chciała, mam telewizor 21 grundig, wg mnie bardzo dobry, do niedawna sami jeszcze z niego korzystaliśmy, teraz stoi i czeka, dajcie znać czy przyda się

Czy wszyscy mają już adres wysyłki?

Jak nie to podamy.

Wszystko się przyda...

Pościel 140/200 jest OK w moją Ikeowskie kołdry wchodzą.

Trochę padamy, ale damy radę:)

Myślę że jak nowe i w podanych rozmiarach to też...

Wszystko się przyda...

Rozmawiałam z Nelcią i jak coś będzie nie takie rozmiarowo to mają komu podarować....

Sharlotka.. spójrz na posty TARci... dopisz do listy.

Pomyślałam.... i jak rozmawiałam z Nelcią to jak będą ciut za duże ubranka dla Julci i Mikołaja to zdeponują u którejś z nas, aby przez np rok nie kupować.. Będą przecież odbudowywać/budować (decyzja zapadnie w tym tygodniu) więc kasa będzie potrzebna na inne rzeczy niż ubrania.

Arnika,dzięki za info.

Dopytuję, moje rzeczy są na liście, w tym buty, ale TAR napisała, żeby wysłać tylko odzież.

W takim razie pakuję jednak też buty!

Jutro lub pojutrze będę w ikei, więc jeśli trzeba, dokupię pościele 150 x 200, 2 komplety.

Arni, rzuć na pw Twoim adresem, kochana, żebym wiedziała dokąd wysłać. ;)

DPSia wysyłamy po wcześniejszym zgłoszeniu na liście na adres Nell.

Adresy będziemy podawać na priw.

Spójrz czy już nie jest pościel, bo jak jest to może już wystarczy,wczoraj dostali 2 nowe, a kasa się przyda na inne rzeczy...