Arnika 06.11.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Tak naprawdę jest mało rzeczy dla Mikołaja ( rozmiar 116-122) Jak chodzę po domu to gdzie spojrzę to mi się nasuwa pytanie czy to mają...: Piżamy/ koszule nocneszlafroknożyczki do paznokcipilniczek, szczoteczka do szorowania paznokcitermometr (mają dzieci i jak zmierzyć gorączkę w nocy??)środki przeciwbólowe i p/gorączkowe, plaster, opatrunek, (coś jak apteczka pierwszej pomocy)Maszynka do golenia, pianka, żele pod prysznic (wiem, dziewczyny już do paczek włożyły tego typu kosmetyki, jak będzie więcej to się nie zepsuje)Nożyczki do papieru Kapcie(papucie)kosmetyczka Co przychodzi Wam jeszcze do głowy napiszcie... coś co jest potrzebne, a nie ma na liście. Edytowane 6 Listopada 2012 przez Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.11.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 To ja poproszę o adres, bo mój post gdzieś umknął wcześniej Jeśli chodzi o przesyłki, to faktycznie można mieć kuriera nawet za 17 zł: http://panpaczka.pl/index.php?skelMod=ModContent&mid=390 Przez internet bardzo wygodnie się zamawia w firmach kurierskich, których w necie teraz pełno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Piu adres poszedł... A określiłeś się co posyłasz? bo nie widzę, może w innym dziale... ale wklej tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam, jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś ubrania dla Mikołaja też chętnie podzielę się ubrankami synka, teraz albo w drugim rzucie (wiosennymi ciuszkami). I proszę o numer konta do wpłat. jasne, tylko jesli cos masz to sporzadz prosze liste i ja tu umiesc To ja poproszę o adres, bo mój post gdzieś umknął wcześniej Jeśli chodzi o przesyłki, to faktycznie można mieć kuriera nawet za 17 zł: http://panpaczka.pl/index.php?skelMod=ModContent&mid=390 Przez internet bardzo wygodnie się zamawia w firmach kurierskich, których w necie teraz pełno. zaraz pewnie Arnika adres wysle. masz racje tanich kurierow jest pelno tylko niestety nie wszystkie firmy uczciwe (zdarzylo mi sie ze paczka nie dotarla w terminie a dopiero po 3 tygodniach po tym jak zaczelam robic raban a kurier sfalszowal podpis na dok. odbioru) , koszt ok. 20 zl podalam za kuriera DHL http://www.wysylajnajtaniej.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.11.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Arnika - mogłyby się przydać : parasole torebki, torby plecaczki dla dzieci Zestawy ścierek z mikrofibry, myjek, gąbek itp. do sprzątania Ja podałam już wcześniej komplet ręczników i pióra dla dzieci Herlitz plus prezenty dla dzieci niespodzianki Edytowane 6 Listopada 2012 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 06.11.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dla Mikołaja:kurtka, bezrękawnik, sweter na misiu z kapturem, podkoszulki, spodnie dresowe. Jak zrobię przegląd ubrań to sprawdzę co mogę jeszcze dorzucić. Czy możecie podać długość wkładki butów dla Mikołaja? Bo z rozmiarówką różnie bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dla Mikołaja: kurtka, bezrękawnik, sweter na misiu z kapturem, podkoszulki, spodnie dresowe. Jak zrobię przegląd ubrań to sprawdzę co mogę jeszcze dorzucić. Czy możecie podać długość wkładki butów dla Mikołaja? Bo z rozmiarówką różnie bywa. na pierwszej stronie jest, zelka napisala, ja nie mam do takich rzeczy pamieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.11.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dziękuję ślicznie za adres. Jesteście naprawdę KOCHANI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Butów w cm nie podam bo nie znam. Ale poproszę Mirelle żeby ich zmierzyła.. znaczy stopy. O parasolu też nawet nie pomyślałam, ścierki jakieś i gąbki mieli, ale tego nie jest za wiele. sami zużyliśmy tonę i środków też, takich do sadzy by się przydało.... więc to zejdzie jeszcze... A i jak wybudują to też będzie potrzeba wyszorować dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Karolcia spisz LISTĘ a nie ciurkiem.. będzie TARci łatwiej... Piu wysyłałam wcześniej już adres... widzę , że masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 06.11.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Lista kurtka bezrękawnik sweter na misiu z kapturem podkoszulki spodnie dresowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 06.11.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Dziewczyny, a nie uważacie, że Nelli nie nadązy paczek rozpakowywać no i gdzie to później układać. Może wstrzymajmy się tydzien z tymi wysyłkami, az ona sie jakos ogarnie ja wiem my chcemy dobrze, ale obyśmy nie przedobrzyły rzeczy mozna zbierać pakować, ale z wysyłka sie wstzrymać kilka dni takie jest moje zdanie :0 Widzę, że Oli jest bardzo trudno przyjmować te dary i ja też rozumiem, to człowieka zupełnie przerasta, a prosić jest bardzo trudno, dużo łatwiej dawać ArnikoTy tam byłas wiesz jak jest może będziesz umiała podpowiedzieć Ja np uwazam, środki czystości ściereczki reczniki, tego nigdy nie za wiele, ubrania dla dzieci tez na pewno kazde się pzrydadza, ale z ubraniami dla dorosłych to jednak bym się wstzrymała, wiele rzeczy juz poszło i myslę, ze na razie tego jest dosyć takie jest moje zdanie Arniko, a kuchenne rzeczy tez nie nadaja sie do uzytku??????????? Edytowane 6 Listopada 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Lista kurtka bezrękawnik sweter na misiu z kapturem podkoszulki spodnie dresowe Rozumiem że dla Mikołaja.... Kurtka zimowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia14m 06.11.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 tak dla Mikołaja. Kurtka przejściówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.11.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Emi już pisałam.Nie mają nic.To co ocalało to śmierdzi i nie da się tego doczyścić, uprać.... Meble wyniesione przez straż doszorowałyśmy, cześć drewnianych idzie do stolarza na szlif i malowanie, część niestety puchła bo z paździerzy i najwyżej do garażu będzie ale się nie nadaje do użytku.Praktycznie zostali w tym w czym wyszli do szkoły/pracyNie mam pojęcia co da się uratować z kuchni, chodzi mi o talerze, sztućce i inne takie tam... agd .. Ooo przyszły mi do głowy papucie.. sama z komody wywalałam.. oczywiście śmierdzą i okopcone. Dostają rzeczy, ale jakie??My staramy się prosić o nowe albo w bdb stanie i takie mam nadzieję, że wkładamy do paczek. Dary dostają.. ale mają też komu dać...Nelcia pomagała zawsze biednym, sama nie zwracając uwagi na to czy ma modny sweter.. Teraz niech się dziewczyna ucieszy.Z drugiej strony po wielkiej burzy mózgów jedni za wysyłaniem paczek, drudzy, że wystarczy, jest też zdanie, że będą mieli co robić, i nie będą mieli czasu na przemyślenia... Będą widzieć, że nie zostali sami... Nawet wczoraj wpadłam na pomysł, że może z nadmiaru rzeczy niech zrobi wyprzedaż garażową i niech każdy wrzuci do skarbonki ile uważa, ale.. zaraz by zostali na językach, że chcą się dorobić, wzbogacić, więc to nie jest dobry pomysł.Też już podsuwałyśmy pomysł, żeby rzeczy ich nadmiar jak mamy u siebie wystawić na all i sprzedać a sumkę wysłać na konto. Prościej pozyskać pieniądze. A pieniądze będą absolutnie dobrze wykorzystane. Można rzeczywiście rozłożyć w czasie wysyłanie... żeby dali radę wszystko przejrzeć. A może okazać się, że wcale nie będzie tego dużo bo np nam się wydaje, że dobre, a okaże się, że rękaw za krótki (Nel i Paweł są wysocy)...Przejrzą i wówczas będziemy więcej wiedzieć... Nel wielokrotnie powtarzała nic się nie zmarnuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.11.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 (edytowane) Potwierdzam...ode mnie pojedzie czajnik bezprzewodowy, artykuły piśmiennicze i papiernicze, papier ksero. Koszuli do dokumentów też są potrzebne? dorzucam jeszcze trochę artykułow szkolnych, między innymi: farby plakatowe kredki plastelina zeszyty kolorowy papier nożyczki do papieru gumki ostrzynki zestaw linijek Edytowane 6 Listopada 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 06.11.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 emiranda oni chyba maja wspolna kuchnie z mama teraz , Nelka pisala, ze musi przegladnac co jej ocalalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 moje zdanie jest takie, ze ciuchow to maja w tej chwili az nadto, pamietajcie ze nie tylko ludki muratorowe wysylaly. uwazam ze z ciuchami na razie dosc lub trzeba to ewentualnie rozlozyc w czasie zeby ich nie przygniatac. a kiedy Nell ma to wszystko rozpakowac, przeciez tez pracuje? zarzucanie jej paczkami nie moze byc forma terapii (ja osobiscie bym chyba zwariowala i paczki nawet nierozpakowane oddawala dalej) spojrzcie ile tu jest na liscie, do tego Nefer busa z rzeczami zawiozla plus wszystkie inne akcje pomocowe. ja wiem ze macie dobre serducha, pomoc owszem ale robmy to z rozsadkiem i glowa. no to teraz mi sie dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 06.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Dziewczyny spodobał mi się ten pomysł z allegro na rzecz Nelci, akurat miałam sprzedawać rzeczy Zu (bo dla Mikołaja raczej się nie nadadzą ) to kaska za to pójdzie dla Nelci:) jak już wystawie to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 06.11.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 TARciu ja tak samo myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts