Nefer 04.11.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ok. dzięki, odwołuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 04.11.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 nefcia ja jutro jestem w tychach moge odebrac i wew wtorek zawioze do neli. daj adres skad zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.11.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Malkul - już nie trzeba, mają już kołdry i poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 04.11.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Chciałabym się włączyć do zbiórki, mam kilka rzeczy dla dzieci: dla dziewczynki- różowy ocieplany bezrękawnik - kolorowy sweterek zapinany na zamek - ciepły siwy dres (spodnie + bluza na zamek) - bluzeczka z długim rękawem - 1 szt. -- bluzeczki z krótkim rekawem dla chłopca- kurtka wiosenna uniwersalne- granatowe śniegowce rozm. 33 jeśli przydałyby się takie rzeczy to proszę o adres gdzie mam je wysłać... Edytowane 4 Listopada 2012 przez gopax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.11.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 gopax mozesz dopisac w swojej liscie ktore z tych rzeczy sa dla dziewczynki a ktore dla chlopca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.11.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ja też mam kilka rzeczy dla dziewczynki,ale poczekam co im jeszcze potrzeba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.11.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ode mnie jeszcze prosze dopiszcie do listy, dwie pary dzinsow, jedne "rurki", drugie rozszerzane dla dziewczynki, uzywane krótko przez jedna pannę. Po komplecie kredek i pisakow dla dzieciaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.11.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Kochani w poniedzialek - wtorek bede wiedziala dokladnie co moge podarowac ( moja Mama w Polsce organizuje rzeczy dla Nelci i jej Rodziny ) wiec jak tylko dostane liste co udalo sie Mamie zgromadzic to zaraz wrzucam tutaj info .... Buziaki dla wszystkich:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.11.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Nie wiem czy to zapisywac na liste ale dostarczylam 2 poduszki rozmiar ikea, 2 koldry 150x200, 2 komplety poscieli, 2 przescieradla z gumka, 2 zestawy kredek i mazakow, 2 kleje, 2 poduchy przytulanki w domu zwane kielbasami -czesciowo finansowane przeze mnie a czesciowo z pieniazkow zbiorkowych, dla Nelki- 2 pary jeansow bluze, kurtke krotka zimowa, zel pod prysznic, dla P zel pod prysznic, dla synka bluza-ale nie wiem czy jednak nie bedzie za mala , dla corki 2 bluzki i jeansy-leginsy Edytowane 4 Listopada 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 04.11.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Zapisywac, bo wlasnie skonczylam skanowac szafe i wytypowalam kilka sztuk poscieli. A widzac co inni dostarczaja zresetowalam system i ide przeskanowac inne katy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.11.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 MArtusia jutro dopisze na fioletowo (odhaczone) dzis juz na slepia nie widze a musze o 6 wstac. ja rozmawialam z Arni i do swojej paczki dorzucilam tez zele pod prysznic , dezodoranty w spray i kulce, pasty do zebow i inne drobiazgi codziennego uzytku - ale nie kolorowe typu cienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Ja mam kurtke zimowa dla dziewczynki i karton zabawek, na ktorych sie nie znam, sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Tak się zastanawiam, czy jak będą mieli szafę 3 metrową pod sufit to się w niej zmieszczą...?? znaczy z rzeczami ofiarowanymi.... Właśnie rozmawiałam z Nefer... ma już pół garażu, na pewno po dach wypchaną CRVkę.. Wszystkiego z ubrań jest już dużo.Czy jeszcze czegoś brakuje?bielizna skarpety, rajstopy dla dzieci i dorosłych już są??.. oczywiście TYLKO nowe? ale po to są pieniądze aby kupić... Kosmetyki kolorowe.. nooo jak myślicie.. chciała by któraś z Was dostać szminkę trochę tylko używaną i nie w tym kolorze????Nelcia misi sobie kupić sama.Pomyślałam tylko jeszcze o narzucie na łóżka i jakimś kocu z mikrofibry,, cienki, nie zajmuje miejsca a ciepły... Jest to na liście? Może zastanówmy się czy by już nie wystarczyło darów w postaci ubrań.Teraz należało by się skupić na środkach płatniczych. Każda/dy z nas przekazał/przekaże jakąś sumkę.. i nie należy się tłumaczyć, że mam niewiele, albo nie teraz.. liczy się każdy grosz Nie teraz to za tydzień -miesiąc/dwa.... Każda suma nawet najmniejsza jest Wielka i będzie należycie spożytkowana .Dom będzie odbudowywany/budowany przez jakiś czas. Będą naprawdę wielkie potrzeby. Natomiast co do nadmiaru rzeczy/darów rozmawiałam z Nell i przekaże dalej to co nie będzie dla nich odpowiednie. Mają komu podarować.Chodzi też o to, że jak zaczną spływać paczki to mogą się nie ruszyć mieszkając kontem u mamy... Może mieć problem z selekcją, przejrzeniem.Wyobrażacie sobie zmagazynować przejrzeć ciężarówkę ciuchów? Teraz należało by się zastanowić co jeszcze jest potrzebne na już . Jeśli Nell nie mówi to my musimy spojrzeć trzeźwo nad listą i zobaczyć...Pewnie, ze będzie potrzebne mnóstwo rzeczy... takich normalnych codziennego użytku. Może talerze i garnki/sztućce się uratowały... nie wiemy... ale na razie nie posyłajmy, nie kupujmy... bo może okazać się, że nie są potrzebne... Jeśli będzie odpowiednia ilość pieniędzy to wszystko da się kupić, takie jakie IM pasuje, podoba się,,, Pomyślmy.. przesyłka też kosztuje.. najmniej 20-50zł... Nie wiem.. może się mylę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 TARcia dzięki za trwanie na posterunku Wielki buziaczek i dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Mam tez koc Arnika. Zasadniczo jak najbardziej sie zgadzam, ale uwazam, ze nie mozna tez ludzi, szczegolnie spoza forum powstrzymywac az tak bardzo, bo wylejemy dziecko z kapiela. Wszystko w ramach rozsadku, nie kupujemy niczego specjalnie, raczej kasa - zgoda, ale jesli ktos cos chce koniecznie podarowac to moze mu nie zabraniajmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Jeszcze zrobię selekcję na miejscu. Jutro mam kilka miejsc do odbioru. Jeszcze idą paczki. Uważam, że pora to ubić. I skupić się na kasie. Po wizycie PINB i ubezpieczyciela będzie już wiadomo co robić. Ale potrzebna będzie strategia, bo pospolite ruszenie jest dobre, ale na wybudowanie domu nie styknie. A wtedy będzie potrzebna prawdziwa pomoc. Kredyty obecnie nie są tak urocze jak kilka lat temu, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.11.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Mam tez koc Arnika. Zasadniczo jak najbardziej sie zgadzam, ale uwazam, ze nie mozna tez ludzi, szczegolnie spoza forum powstrzymywac az tak bardzo, bo wylejemy dziecko z kapiela. Wszystko w ramach rozsadku, nie kupujemy niczego specjalnie, raczej kasa - zgoda, ale jesli ktos cos chce koniecznie podarowac to moze mu nie zabraniajmy? Obyśmy nie zrobiły niedźwiedziej przysługi. Myślę, że umiar ponad wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.11.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Tez tak uwazam, skoro beda miec za duzo to przekaza dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.11.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Małgoś tak, masz racje.. ale wyobraź sobie, że masz do dyspozycji jeden pokoik i tir/ciężarówkę ciuchów??????? Może lepiej przesłać środki przeznaczone na kuriera czy pocztę, a rzeczy każdy wystawi na all i np wpłaci kasę?Czasami może być podane w aukcji nr konta Małgoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Mam tez sukienke komunjna ze wszystkimi pierdolkami (obiecuje trzymac we wlasnej szafie do maja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts