Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

To było: LISTA DARÓW / LISTA POTRZEB - dom Nelli Sza

Recommended Posts

Witam!

po kilku prawie miesiącach nieobecności "coś" mnie dziś przygnało na FM, bywam tu sporadycznie, ale od dość długiego czasu. w sumie miałam iść spać, I teraz wiem, że Bóg nad Wami czuwa i musiałam to wejść, aby móc dołożyć się do pomocy.

Proszę o nr konta i dane na [email protected].

to niesamowite, po prostu zostałam "wezwana."

brak mi słów na komentarze, pozostało mi tylko działać tak jak mogę.

j

• Odpowiedzi 383
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja ze swojej strony mogę zaoferować trochę radości dla dzieciaków- gry, książeczki, zabawki- jeśli tylko są potrzebne to chętnie.

Ponadto dysponuję miejscem (mieszkam koło Wieliczki) więc jak trzeba chętnie udostępnię. Rzeczy mogę podrzucić też do Małgos jeśli będzie jechać żeby nie płącić poczcie (wolę przelać na konto dla Nelki) Dajcie znać czy na chwilę obecną taka pomoc jest potrzebna. A może dzieciaki mają swoich ulubionych bohaterów? Swoje hobby? Wtedy poszukam coś specjalnie dla nich.

Nell napisała :

No to dobra. To co dziś przyszło mi do głowy, kiedy tak chwilkę poobserwowałam nasze pomieszkiwanie:

żelazko

deska do prasowania

suszarka

kosz na pranie

segregatory A4

koszulki do segregatorów A4 - Nefer załatwione

papier ksero

suszarka do włosów - już jedzie

To wszystko co przychodzi mi do głowy

ja ze swojej strony mogę zaoferować trochę radości dla dzieciaków- gry, książeczki, zabawki- jeśli tylko są potrzebne to chętnie.

Ponadto dysponuję miejscem (mieszkam koło Wieliczki) więc jak trzeba chętnie udostępnię. Rzeczy mogę podrzucić też do Małgos jeśli będzie jechać żeby nie płącić poczcie (wolę przelać na konto dla Nelki) Dajcie znać czy na chwilę obecną taka pomoc jest potrzebna. A może dzieciaki mają swoich ulubionych bohaterów? Swoje hobby? Wtedy poszukam coś specjalnie dla nich.

Negel Wieliczka to ciut daleko... A Małgoś nie ma samochodu...

w takim razie żeby była jasność- oferuję:

książki, zabawki, gry dla dzieci

przechowanie rzeczy w okolicach Wieliczki (jeśli ktoś z Krakowa i okolic chce się dołączyć)

transport rzeczy kombiakiem na Śląsk (lub gdzie trzeba będzie)

tak dla jasności :-)

No to dobra. To co dziś przyszło mi do głowy, kiedy tak chwilkę poobserwowałam nasze pomieszkiwanie:

żelazko

deska do prasowania

suszarka

kosz na pranie

segregatory A4

koszulki do segregatorów A4 - Nefer załatwione

papier ksero

suszarka do włosów - już jedzie

To wszystko co przychodzi mi do głowy

Moge wyslac troche segregatorów i koszulek. Gdzies Nelcia napisała o krzeselkach i stoliku dla malucha, mam dwa mamuty ( jeden zielony i jeden niebieski), jesli jej odpowiadają tez moge poslac

juz widzialam, ze ktos oferowal te stoliki, kurka sa 3 watki o darach i ciezko sie juz polapac

Wlasnie ja kompletnie nie ogarniam watkow, dlatego chcialabym jeszcze pomoc, a nie wiem co i jak. Pieniazki juz poszly, a jakby bylo trzeba slac to co powyzej napisalam, to dajcie adres i albo cokolwiek znac, bo ja sie pogubilam kompletnie

Od Asizo

Rozejrzałam sie po domu i mogę Nelci wysłać:

nowe prześcieradło z gumką Ikea 90x200

nowy obrus 220x160

2 nowe jaśki w poszewkach

2 dywaniki Ikea (małe, kwadratowe - u mnie dziewczynki mają takie przy łóżkach) - mogą być też do łazienki

lampka nocna

dla Nelci:

nowa piżama Triumph długi rękaw i długie spodnie r.36

2 bluzki krótki rękaw - fiolet i czarna

nowa torebka na ramię - taka prosta, workowa, szary melanż

czapka uszatka czarna dla Nelci lub córci

nowy niewielki plecak czarny

nowa lalka Barbie dla córki Nelci