monkey222 03.11.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Czy podczas pracy pochłaniacza , osuszacza należy szczelnie zamknąć mieszkanie?? ( okna , drzwi itp) aby prawidłowo działał czy nie ma znaczenia wietrzenie.Bo słyszałem że jak chodzi osuszacz to nalezy zamykac wszystko aby nie zaciągał powietrza wilgotnego z pola.??Czy wrecz przeciwnie ?? wietrzyc i osuszac bo jak jest np taka pogoda jak teraz to wilgotność na polu moze byc niższa niż w mieszkaniu.. W nmieszkaniu jest 60% ? Prosze o rade fachowców co robić , kiedy bedzie najlepszy efekt suszenia.DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 03.11.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) 60% to gorna garnica normy ,wiec nie bardzo kumam po co go uzywasz,a znajac zycie dzisiaj na dworze jest wyzsza wilgotnosc ,zreszta mozesz to sprawdzic higrometrem.Ogolnie jezeli wilgotnosc na dworze jest nizsza niz w domu to trzeba wietrzyc dom ,a nie uzywac osusacza ,jezeli wysza to zamknac okna ii wtedy go uzyc.Pzdr Edytowane 3 Listopada 2012 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 03.11.2012 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 o to chodzi ze mieszkanie jest w starym domu ktyory nie ma izolacji fundamentow i podciaga wilgoc przez wylewke i sciany..Nie ma nic na scianach ale niektore meble te blisko scian maja zielone naloty i czasami ciuchy ktore leza dlugo w szafie gdzies na dnie to tez maja naloty .wilgotnosc powietrza jest srednio miedzy 55 a 65 ale czasem bywalo i 70. dlatego uzywam pochlaniacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 03.11.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) w takim razie uzywanie osusacza przypomina leczenie raka aspiryna .Bez wyeliminowania przyczyn zawilgocenia ,nie zlikwidujesz problemu i zawsze Ci bedzie woda podchodzila kapilarnie.Pzdr Edytowane 3 Listopada 2012 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 03.11.2012 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) wiem, wiem ,dlatego ja nie chce zlikwidowac wilgoci bo sie nie da( juz kiedys tu opisywalem dlaczego ) ale chce ja utrzymywac na poziomie takim aby było max 60% ( mechanicznie) Narazie to chcialby sie tylko dowiedziec czy przy wlaczonym osuszaczu ma znaczenie czy okna sa otwarte czy nie ( w normalny dzien a nie w taki mokry i deszczowy) Edytowane 3 Listopada 2012 przez monkey222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 03.11.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 ma znaczenie , opisalem to w swoim pierwszym poscie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts