fafulja 03.11.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) witam! wydawało mi się, że już wszystko mam zaplanowane, ale jednak lektura forum namieszała mi w głowie. Proszę o pomoc, głosy za i przeciw obu zamieszczonym niżej propozycjom. oczywiście w minispiżarce oprócz widocznej lodówki od góry do dołu półki, ale w planerze ikei nie dałam rady :)alon w rzeczywistości jest dłuższy od kuchni, ma prawie 6m długości. Edytowane 3 Listopada 2012 przez fafulja zmiana załacznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.11.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Ja sobie nie wyobrażam wchodzić za każdym razem do spiżarki żeby wyjąć coś z lodówki,bardziej podoba mi się wersja bez niej i tak jest wszystko schowane za ścianką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 03.11.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 a tutaj rzuty szafek w opcji " bez spiżarni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 05.11.2012 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 nikt mi nie doradzi prócz Kinki ? jej uwaga o bieganiu do lodówki za scianę była bardzo cenna, ale nadal myslę, że yaki "kuchenny" schowek byłby praktyczny, tyle, że wymysliłam nowy wariant. oceńcie, please ten duży prostokat w rogu przy oknie to lodówka, tu w wersji sbs, ale to nie przesądzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 05.11.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Spiżarka jest na prawo od zlewu i piekarnika? Jeśli tak, to może zostać, w sumie to fajny pomysł, bo nie musisz wszystkiego upychać po szafkach i lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 05.11.2012 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) tak, na prawo ma wymiary 242x100 i właśnie same półki mają tam być, miejsce na wór z psim jedzeniem, zgrzewki wody, zapasy sypkich produktów, wzelkie roboty kuchenne i inne pomocniki - które normalnie upychałabym po szafkach w załączniku kolejne wariacje - kolor scian przypadkowy, specjalnie kontrastujący z meblami,bo te na pewno będa białe, zlew też przypadkowy, w ikei nie mają takiego jakbym chciała Edytowane 5 Listopada 2012 przez fafulja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 05.11.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 (edytowane) sama produkuję posty ale mam już chyba kompletna wizję, upchnełam lodówe za ścianę, minimalnie poszerzyłam kuchnię i zmieniłam rozkład mebli i na koniec widok z mojego przyszłego kuchennego okna Edytowane 6 Listopada 2012 przez fafulja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doniu0908 06.11.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Minispiżarka jest świetną sprawą. Ja mam taką, ale całkowicie odizolowaną od kuchni - osobne pomieszczenie. Sprawdza się bardzo dobrze - przede wszystkim mogę tam wkładać jedzenie, które nie mieści się w kuchni - magazynować np. konfitury i rzeczy, które mają długą ważność, albo suche. Raz na jakiś czas jadę do sklepu i kupuję więcej suchych rzeczy jak np. makarony czy ryż i je tam wstawiam. Tam też mam śmietnik z plastykami - segreguje śmieci, słoiki po zjedzonych rzeczach itp. Moi rodzice spiżarki nie mają tylko piwnicę. Wejście do piwnicy jest tylko z zewnątrz i za każdym razem jak się chce wziąć ogórki kiszone do obiadu trzeba śmigać na dwór i na dół do piwnicy. Spiżarka bardzo ułatwia sprawę, więc polecam ją każdemu, kto ma mozliwość coś takiego sobie zorganizować. A Twój projekt - ostatni jest bardzo dobry, o wiele lepszy niż pierwsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 07.11.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Fafulja szczerze mówiąc żaden układ mi się nie podoba,wolę jak jest ciąg szafek a nie szafki po różnych kątach a ten zlew na końcu zupełnie nie pasuje i kuchenka jakoś osobno-lepiej dać zlew narożny.Dlaczego po prostu nie możesz zrobisz tej kuchni w "L".Ciekawi mnie jaki masz salon i jak wygląda całość,przy tych wymiarach jest wiele możliwości można nawet zrobić na środku wyspę albo spiżarkę narożną i co ze stołem czy jest osobna jadalnia czy ma być na niego miejsce?1.http://img843.imageshack.us/img843/597/tyuun.jpg2.http://img839.imageshack.us/img839/6197/dfvgbn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 07.11.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 kinka dziękuję za sugestie plan z odzieloną kuchenką padł, do architekta poszedł ten z posta nr 7 szafki w ciągu , stół i część " jadalnia" ma być w części salonu sąsiadującej bezpośrednio z kuchnią. Zalezy mi, aby pomimo częściowo otwartej kuchni jak najbardziej schowac jej mniej atrakcyjne elementy, zlew itp, więc opcja ze zlewem pod oknem odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.11.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Radko, Trafiłam tu przypadkiem i nie do końca przekonuje mnie pomysł ze spiżarką . Chcesz ją mieć za wszelką cenę? Układ jest taki troszkę przekombinowany. Przechodząc obok ociekacza łatwo będzie coś z niego strącić. Przed lodówką będzie ciasno . Można tu coś jeszcze przestawić? Zrobiłam coś w planerze, ale nie wiem czy można Ci jeszcze mieszać? Edit: Skoro już zrobiłam to wrzucę . Ten układ wydaje się bardziej funkcjonalny i wygodny Pozdrawiam serdecznie http://img836.imageshack.us/img836/8734/radka.jpg http://img715.imageshack.us/img715/1778/radka1.jpg http://img213.imageshack.us/img213/4384/radka2.jpg http://img835.imageshack.us/img835/5157/radka3.jpg Edytowane 10 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 12.11.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 dziękuję Julianno za sugestie. Architekt stwierdził, ze za poźno na zmiany, bo za chwilę odbiór techniczny i nie będą już instalacji przenosić. Spiżarki nie będzie. Ale też nie może być piekarnika i mikro w słupku, na przeciw wejścia, bo wyjscie zasilania piekarnika pierwotnie zaplanowałam tam, gdzie kuchenka i niestety będzie " staromodnie" w duecie indukcja i piekarnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.11.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Nie takie rzeczy "przestawiałyśmy" na FM . To jak będzie wyglądała Twoja kuchnia jeśli bez spiżarki? Piekarnik może być pod płytą, ale mikro możesz sobie zrobić w słupku. Są jakieś przeciwwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 13.11.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 przyłącza są rozplanowane pod taki układ jak niżej. co do mebli - od 8 lat mam kuchnię białą w połysku i chcę to powtórzyć, pomimo tego, ze w wątku o kuchniach obecnie 90% kuchni tak wygląda. Podobają mi się co prawda na przykład palisandrowe fronty u góry, ale myslę, że na co dzień mnie osobiście szybko by znudziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.11.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Mnie zupełnie nie martwi, ani nie przeszkadza to, co mają inni . W domu planuję to, co mi się osobiście podoba, a więc też będzie biała kuchnia . Patrzę sobie na Twój układ i na etapie realizacji zachęcam do odwrócenia ociekacza. Dzięki temu będzie więcej blatu między zlewem a płytą. Ta przestrzeń jest bardzo przydatna i funkcjonalna. Wyśrodkowałabym też płytę odsuwając ją od narożnika i wstawiając narożnik L. Tylko, że wtedy problem z drugiej strony z narożnikiem . Meble będą na zamówienie czy z Ikea? Rozumiem, że chciałaś schować wszystkie sprzęty za ścianką. Wygląda to ok . Lodówka na 100% będzie niezabudowana? Edytowane 14 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 15.11.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 kombinowałam z przesunięciem kuchenki, narożna szafka 90 i małe cargo 30 pozwalają "wyśrodkować"kuchenkę . wizka w załączniku. Lodówka marzy mi się wielka w stylu staroamerykańskim coś jak SMEG np., więc niezabudowana. przerzucenie ociekacza spowoduje, że będzie widoczny zza ścianki, a tego nie chcę zupełnie. Meble chyba jednak będą z ikei, motywy ekonomiczne muszę mieć mocno na uwadze i marzy mi się blat i ściana za tz tego samego materiału, coś jak w kuchni Ragazzy ( choć ona ma blat z granitu, a na ściane blat eggera- u mnie egger i na blacie i na ścianie) zastanawiam się nad dekorami jak w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.11.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ok - Twój domek, Twoja kuchnia . Gdzie będzie czajnik / ekspres / mikro? Podzieliłaś sobie szafki funkcjami? Kuchnię Raggazy znam bardzo dobrze i zachwycam się nią cierpiąc, że u siebie takiego układu nie wyczaruję . Ładnie poradziłaś sobie z narożnikami - teraz jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 15.11.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 chciałabym, żeby to był mój domek to tylko niestety mieszkanko... czajnik i mikro w narożniku po prawej stronie kuchni ( teraz mam podobnie i jest ok) a expres mam wolnostojący automat i kocham go ogromnie, nie zamienię na zabudowany za chiny- na blacie w pobliżu okna tam gdzie na rzucie doniczka może stać jego widok mi nie przeszkadza zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.11.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Wiem Radko, wiem, że to mieszkanie . Słowa "domek" użyłam tak ogólnie . Wygląda na to, że wszystko już przemyślane, więc teraz zostaje tylko czekać aż będziesz mogła zamawiać mebelki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts