gumis107 03.11.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Witam pierwszy raz w zyciu pare dni temu zbieralem grzyby spod sniegu i to prawdziwki. Dzis w lesie wprawdzie nie bylo prawdziwkow ,ale za to sporo podgrzybkow i maslakow .Zbieral ktos moze grzyby odsniezajac je ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.11.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Każdej zimy wyciągając prawdziwki z zamrażalnika, muszę je trochę oskrobać ze śniegu.... A tak bez żartów, to spod śniegu nie zbierałem, choć zdarzyło mi się na minusie do lasu po grzyby chodzić. Były to jednak tylko poranne przymrozki. W tym roku grzybami dość późno sypnęło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.11.2012 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Pamiętam że kiedyś zbierałem maślaki zamarzniete na kamień. Trafiłem na złoże Parę koszyków uzbierałem. Jak rozmarzły to zrobiły się z nich kapcie. Dało się to usmażyc ale marynować nie było sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 03.11.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Myślę, że podobnie jak inne zmarznięte owoce można jeść ale nie są pełnowartościowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 04.11.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) snig na nich byl ,ale nie byly zamarzniete ,zreszt zamarzniete w zamrazaliku tez sie jada .Acha dalej sa w lasach grzyby i to w iloscach hurtowych,tzn kilkadziesiat pradziwkow w godzine wiadomosc z dzis .Pzdr Edytowane 4 Listopada 2012 przez gumis107 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 06.11.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 W tym roku zdecydowanie poświeciłem się grzybom , ale wynik były mało powiedziane mizerny .A wszyscy w około z pracy nosili siatami a o rekordziście nawet nie będę pisał bo byście nie uwierzyli ja uwierzyłem dopiero jak pokazał zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 06.11.2012 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 W okolicy mojego domu na wsi w tym roku znaleziono prawdziwka o obwodzie kapelusza 78cm.Dziadek ktory go znalazl chcial dzwonic do TV , bo ponoc faktycznie byl rekordowo wielki ,na szczescie rodzina mu to wyperswadowala , bo jakby taki grzyb sie w tv pojawil i podano gdzie go znaleziono ,to pewnie okoliczne lasy zostalby doslownie rozdeptane przez grzybiarzy .A w tym roku z grzybami bylo faktycznie dosc dziwnie ,normalnie prawdziwki zbieram juz w czerwcu ,w tym roku normalne ,czyli wieksze ilosci mpojawily sie dopiero w sierpniu.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 07.11.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 A faktycznie była dziwna jedna rzecz wyrosły mnie na działce para prawdziwków , choć jak były u mnie grzyby to kozaki skąd te prawdziwki się wzięły?? Nie ja mówię o rekordzie ilościowym kolega za jednym wyjazdem w rodzinne strony naciachał prawdziwków .....40 wiaderek ( w jeden dzień). Tak ja tez nie wierzyłem ale jak zobaczyłem zdjęcie busa wypełnionego grzybami to ledwo nie padłem.....Żona jak zobaczyła ilość to zagroziła rozwodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 07.11.2012 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 dokladnie wmojej okolicy w miejscu gdzie zawsze rosly tylko i wylacznie maslaki wlasnie w tym roku pojwaily sie prawdziwki i tez nie wiem czym to spowodowane jest bo miejsce wyjatkowo "nieprawdziwkowe".Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 08.11.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Ja nie zbierałem, ale zdecydowanie bym zjadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 25.08.2013 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 zeby ,cytujac klasyka "bytow nieprzebnych nie mnozyc", ;-)a wlasciwie tematow na forum ,macie grzyby teraz lesie ?U mnie tylko kilka prawdziwkow i nawet nie ma muchmorow (a bywaly ich tysiace),mask\lakow nie ma ,kozakow tez g.. ,a przy poprzedniej pelni zbieralo sie kilka kilogramow prawdziwkow na godzine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts