Kendra 08.01.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 o właśnie - to moja zielona liściasta też by się nadawała do herbaty zazwyczaj dolewam soki - takie domowe, zrobione z malin, wiśni. też dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 03.03.2013 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Ostatnio miałam ochotę na sardynki (wiadomo, źródło żelaza). Niestety, musiałam kupić takie w puszce, z braku dostępu innych. Starannie czytałam więc etykiety na opakowaniach i co się okazało...? Na jednej puszce z dużym napisem sardynki drobnym drukiem w składzie napisano: szprotki:eek::eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.03.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 tabalugo usłyszałam od pewnej lekarki,że nie powinno się posiłków popijać herbatą z cytryną - zestawienie teiny i cytryny blokuje wchłanianie się żelaza zawartego w posiłku. Tak mi się przypomniało odnośnie żelaza Ale sardynki vel szprotki to już przegięcie to tak jak konina w wołowinie ... Znowu -wczoraj otwarłam masło z Tesco- obczytałam etykietę wzdłuż i wszerz - 82% tłuszczu. Ale 'zajechało" margaryną i to mocno. Jak tu wierzyć etykiecie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Znowu -wczoraj otwarłam masło z Tesco- obczytałam etykietę wzdłuż i wszerz - 82% tłuszczu. Ale 'zajechało" margaryną i to mocno. Jak tu wierzyć etykiecie ... Też raz kupiłem małso 82% Tesco i jakieś ono takie cały czas miękkie było. Już więcej się na nie nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 to tak jak konina w wołowinie ...Konina w wołowinie to nic, lepsze były wyniki kontroli chyba pierogów z mięsem. Coś w ten deseń: "koniny w farszu wołowym nie znaleziono na fakt zupełnego braku mięsa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 04.03.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 O herbacie z cytryną słyszałam, ale ja nie przepadam za taką- na szczęście. Uwielbiam herbaty mocne, parzone z całych liści i nie słodzone. W dodatku nigdy nie piję podczas posiłku, zawsze po (chyba, że jem coś na słodko, to wtedy lubię mieć do tego właśnie mocną czarną herbatę) A z masłami też tak miałam. Niby 82% tłuszczu na etykiecie, niby naturalne i bez dodatków, ale i smak i zapach i konsystencja mówią co innego.:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.03.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Też raz kupiłem małso 82% Tesco i jakieś ono takie cały czas miękkie było. Już więcej się na nie nie zdecydowałem. ooo, właśnie,miękkie było, za miękkie - za idiotów nas mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.03.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Warto zajrzeć na strony małych lokalnych mleczarni, całkiem często zdarza się, że oni robią przyzwoite normalne masło. A na tej stronie można sobie na mapie znaleźc małych lokalnych dostawców dobrej żywności, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.03.2013 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Słów parę o naszej świadomości żywieniowej, o tym jak nie dac się nabić producentom pseudożywności w butelkę i jadać zdrowo i pożywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alan123 08.03.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 W temacie to polecam programy p.Bosackiej na TVN Style. Daje do myślenia. Oj Bardzo. Też lubię oglądać program pani Kasi Bosackiej. Można się zdziwić jak producenci żywności nas oszukują. Ja często korzystam z rad zamieszczonych w tym programie. Dobry program. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.03.2013 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2013/03/wielkanoc-2011-tradycje-i-zwyczaje.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.06.2013 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Kochani - garść informacji i rad, dotyczących zdrowego i taniego lokalnego jedzenia. Warto przeczytać, choć krótkie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.