Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

To Wy: Wypróbowani w ogniu...

Recommended Posts

Drodzy, Niezwykli, Kochani Forumowicze,

czy wiecie jak wielka sprawa dzieje się na forum?! Jesteście wspaniali w tym, co robicie; jak spontaniczna i piękna jest ta akcja niesienia pomocy Nelli Sza. Kiedy czytamy inne fora, słuchamy naszych rodaków, to myślimy - czy tam są jacyś inni ludzie, a tutaj na Forum MURATORA najlepsi z najlepszych?

Na naszym forum przyznajemy rangi uznaniowe. Trochę to zabawa, a jednak też prawdziwe wyróżnienie - w randzie tkwi duży ładunek pozytywnych emocji: tak chcą forumowicze, jest pamiątką wielkiego wydarzenia.

Wszystkim uczestnikom akcji pomocy Nelli Sza przyznajemy rangę "Wypróbowany w ogniu".

Redakcja

czy tam są jacyś inni ludzie,
Oj,Redakcja tak troszkę malkontenctwem pojechała ;)

Akurat w Polsce ludzie jeżeli chodzi o takie akcje i zbiórki nie oglądają się na państwo,nie marudzą że płacą przecież na to podatki, tylko działają.

Szpitale,ich wyposażenie,hospicja,domy opieki,protezy,wózki,pomoc dla powodzian,dla ofiar trąb powietrznych,kto na to wszystko się zarzuca?

W tv jak są programy o tego typu nieszczęściach,to zaraz w następnym programie jest podane,że zgłosiło się z pomocą mnóstwo ludzi.

Nie jest z nami tak zle.

A ja tam niechcę rangi.... chciałbym ....żeby z jakiś czas (myślę że jak najszybciej ) Neli z Pawłem usiedli by na tarasie.. w ogrodzie bawiłyby się dzieci, a Oni mogli powiedzieć '' zobacz byliśmy na samym dnie'' a dzięki forum i dobrym ludziom możemy teraz posiedzieć na powietrzu i wypić kawę...tego bym chciał.. Edytowane przez Piotrek42

A ja tam niechcę rangi.... chciałbym ....żeby z jakiś czas (myślę że jak najszybciej ) Neli z Pawłem usiedli by na tarasie.. w ogrodzie bawiłyby się dzieci, a Oni mogli powiedzieć '' zobacz byliśmy na samym dnie'' a dzięki forum i dobrym ludziom możemy teraz posiedzieć na powietrzu i wypić kawę...tego bym chciał..

Dokładnie,nic dodać nic ująć ;)

chciałbym ....żeby z jakiś czas (myślę że jak najszybciej ) Neli z Pawłem usiedli by na tarasie.. w ogrodzie bawiłyby się dzieci, a Oni mogli powiedzieć '' zobacz byliśmy na samym dnie'' a dzięki forum i dobrym ludziom możemy teraz posiedzieć na powietrzu i wypić kawę...tego bym chciał..

Ooo ja też bym tego dla Nich chciała. I jeszcze bym chciała, żeby nastąpiło to tak szybko jak to możliwe.

Piotrek fajnie to napisałeś. :)

A ja tam niechcę rangi.... chciałbym ....żeby z jakiś czas (myślę że jak najszybciej ) Neli z Pawłem usiedli by na tarasie.. w ogrodzie bawiłyby się dzieci, a Oni mogli powiedzieć '' zobacz byliśmy na samym dnie'' a dzięki forum i dobrym ludziom możemy teraz posiedzieć na powietrzu i wypić kawę...tego bym chciał..

Jestem przekonana, że tak już będzie na wiosnę...:D

Piotrek poczekaj, to dopiero dzisiejsza transza, wplaty wciaz wplywaja. wiele osob deklarowalo sie, ze moze wplacic troche pozniej:) i byc moze czesc wplacila na Omnibus, dlatego nie ma niektorych nickow w zestawieniu malgos2 Edytowane przez TAR

To fakt.. część osób już wpłaciło na stowarzyszenie.. Koleżanka się pytała i co.. czy źle zrobiła... Absolutnie nie.. ale np tutaj jej nie ma. a kwota spora.

Stowarzyszenie zakupuje szafy a to też spory wydatek...

Arnika Pomoc w KAŻDEJ formie się przyda , czy to materialnej, rzeczowej czy psychlogicznej każdy gest w dzisiejszych czasach jest na wage złota a to co zrobili FORUMOWICZE to prawdziwy cud w dzisiejszych czasach.

Bo tu są zajebiści ludzie :):):)

Wszystkim pomagającym (nawet tylko dobrym słowem czy myślą) powiem jedno : wszystko do człowieka wraca. Do mnie dziś wróciło z niezwykłej strony : po prostu ktoś mi pomógł w trudnej dla mnie sprawie :) Widzicie ten przepływ energii wokół siebie ? Ja widzę :):)

Jutro przyjeżdża do mnie Kruelcia i będzie wielkie pakowanie :)

super Neferka ja juz czesciowo odwolalam zglaszanie ciuchow poscieli, kolder itp. skupiamy sie w tej chwili na liscie potrzeb (stad zmiana tytulu watku :) ) naprawde nie chcemy jej zarzucic a ona jak sie z tym ogarnie to mam nadzieje ze uzupelni liste potrzeb.

i mam pomysl: jesli ktos chce koniecznie cos przekazac to mam 2 propozycje:

1. spieniezenie np. poprzez all i przeslanie kaski

2. pomozcie ludziom w najblizszym otoczeniu wokol siebie - to na pewno tez Nelke ucieszy

Czasem zastanawiałam się nad tym, co ja robię tu na forum... od 9 lat.

Co mnie tu trzyma.

Teraz już znam odpowiedź :yes:.

Magia tego miejsca, a ta magia, to po prostu...niezwykli ludzie :)