Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

To Wy: Wypróbowani w ogniu...

Recommended Posts

Jestem taka dumna ,że wywodzę się z FORUMOWEJ MURATOROWEJ RODZINY.

Mieszkając w mieście i nie mając żadnych szans na zmianę miejsca zamieszkania kupowałam MURATORA .

Czytałam i marzyłam.

Marzyłam i czytałam.

Potem kiedy udało się zamieszkac na wsi i realizowac marzenia -nadal czytałam Muratora i nałogowo zasiadałam do lektury FORUM.

Zyskałam wielu forumowych Przyjaciół ( nie boje sie tego słowa)

Właściwie zaczynałam lekturę FM po kazdorażowym włączeniu komputera.

Teraz kiedy widzę jak informacja o spalonym domu Nelli Sza uruchomiła lawinę pomocy-jestem niezmiernie dumna,że mogę byc mała cząsteczką FM.

Wzruszam się do łez widząc spalony dom .

Kiedy czytam ,że pomimo takiego zabiegania Dobrzy Ludzie poświęcają swój czas i jadą pomóc w porządkach po pożarze.

Kiedy czytam jak lawinowo idzie wszelaka pomoc jestem Wam tak wdzieczna,że to własnie z Wami spędzałam swój czas.

W czasach tak okrutnych- tyle dobroci.

Daliście mi nadzieję,że są dobrzy ludzie.

Przecież tak naprawdę nie znamy sie a razem mobilizujemy się dla Nelli...

A wiecie co :) ?

a może to właśnie jest ten zapowiadany koniec świata?

( aj tam naprawdę jestem wzruszona)

Jestem taka dumna ,że wywodzę się z FORUMOWEJ MURATOROWEJ RODZINY.

Mieszkając w mieście i nie mając żadnych szans na zmianę miejsca zamieszkania kupowałam MURATORA .

Czytałam i marzyłam.

Marzyłam i czytałam.

Potem kiedy udało się zamieszkac na wsi i realizowac marzenia -nadal czytałam Muratora i nałogowo zasiadałam do lektury FORUM.

Zyskałam wielu forumowych Przyjaciół ( nie boje sie tego słowa)

Właściwie zaczynałam lekturę FM po kazdorażowym włączeniu komputera.

Teraz kiedy widzę jak informacja o spalonym domu Nelli Sza uruchomiła lawinę pomocy-jestem niezmiernie dumna,że mogę byc mała cząsteczką FM.

Wzruszam się do łez widząc spalony dom .

Kiedy czytam ,że pomimo takiego zabiegania Dobrzy Ludzie poświęcają swój czas i jadą pomóc w porządkach po pożarze.

Kiedy czytam jak lawinowo idzie wszelaka pomoc jestem Wam tak wdzieczna,że to własnie z Wami spędzałam swój czas.

W czasach tak okrutnych- tyle dobroci.

Daliście mi nadzieję,że są dobrzy ludzie.

Przecież tak naprawdę nie znamy sie a razem mobilizujemy się dla Nelli...

A wiecie co :) ?

a może to właśnie jest ten zapowiadany koniec świata?

( aj tam naprawdę jestem wzruszona)

Zapewniam Cię, że to nie żaden koniec świata, tylko patologia, wymagająca leczenia ("Właściwie zaczynałam lekturę FM po kazdorażowym włączeniu komputera.")

No i okazuje się, że warto było odpuścić sobie terapię, że nasza choroba nie jest taka zupełnie bez sensu....że można pomagać nie tylko w maluczkich sprawach....

Wizja lokalna trwała od 9 rano do 17.30, czyli skończyła się już po zmroku. Trzech Panów Likwidatorów uwijało się jak w ukropie i napstrykali podobno ponad 200 zdjęć. Teraz mają dwa tygodnie na wydanie decyzji, a ubezpieczyciel miesiąc na wypłatę odszkodowania.

i tytuł Miss Forum :popcorn:

Nefer, no ba!

moja nieprzyzwoicie rozbuchana próżność jak nic skazuje mnie tu na dożywocie :p;)

buziaki :)

Rasia, czyli jeśli wszystko pójdzie dobrze,

zima będzie wyjątkowo łagodna a tak przepowiadają,

to z budową, czy odbudową można będzie ruszyć niebawem.

I tego się trzymajmy :)

Nefer, no ba!

moja nieprzyzwoicie rozbuchana próżność jak nic skazuje mnie tu na dożywocie :p;)

buziaki :)

Rasia, czyli jeśli wszystko pójdzie dobrze,

zima będzie wyjątkowo łagodna a tak przepowiadają,

to z budową, czy odbudową można będzie ruszyć niebawem.

I tego się trzymajmy :)

Całym sercem w to wierzę:yes:

Według mnie to.... przed wakacjami czyli późna wiosna byli by już u siebie...

I to jest jak najbardziej możliwe w technologii murowanej.. o szkielecie nie wspomnę.. bo ja sama po takich wrażeniach nie zamieszkałabym w szkielecie z dziećmi.

Więc musimy wierzyć w murowany i .. byle do wiosny :)

Nooo i czy my jesteśmy normalni... cały dzień przed kompem.. do 1.00 -2.00 i od rana juz na kompa...

Młody mnie się raniutko pyta.. mamoooo kiedy masz dzisiaj dyżur przed komputerem(chodziło o podawanie numerów kont...)????

Uśmiechnęłam się tylko....

Wizja lokalna trwała od 9 rano do 17.30, czyli skończyła się już po zmroku. Trzech Panów Likwidatorów uwijało się jak w ukropie i napstrykali podobno ponad 200 zdjęć. Teraz mają dwa tygodnie na wydanie decyzji, a ubezpieczyciel miesiąc na wypłatę odszkodowania.

Miejmy nadzieję, ze w przypadku tak ogromnej straty jak pożar domu odszkodowanie rzeczywiście zostanie wypłacone w terminie.

My po niedawnym włamaniu do naszego domu na wypłatę odszkodowania czekaliśmy ponad 2 m-ce. Dodam, ze firma ubezpieczeniowa to jedna z dwóch największych i najbardziej znanych.

Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się jak najszybciej i najpomyślniej dla Nelci i jej Rodziny.

• 2 weeks później...
Kiedys ktos namowil mnie , zeby zalozyc dziennik na FM i dzielic sie z innymi Forumowiczami swoimi doswiadczeniami oraz korzystac z Ich doswiadczen ....budowlanych . Nie sadzilam , ze tak bardzo zaangazuje sie w TO FORUM .......... a akcje przeprowadzane przez WSPANIALYCH LUDZI zagladajacych ( mieszkajacych na FM ;)) wycisnely nie jedna lze ...... JESTESCIE WSZYSCY WSPANIALI .........