luny07 05.11.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam forumowiczów,w piątek usłyszałem szum wody w okolicach baterii nad wanną. Po oględzianach stwierdziłem, że prawdopodobnie coś sie uszkodziło pod płytką ceramiczną (płytka pod baterią i sąsiednia były ciemniejsze od pozostałych). W sobote przyjechał hydraulik, rozkuł płytkę i stwierdził, że pękło kolanko na doprowadzeniu zimnej wody do baterii. Usunął awarię i teraz czekam na rzeczoznawce z PZU w celu oszacowania szkody. Ale to nie jest największy problem. Problem jest taki, że podłoga w łazience (tam była awaria), przylegającym do niej korytarzu i kibelku opadła o ok 1 cm. Dom kupiłem na wiosnę od developera, wykańczałem go w maju a w lipcu już mieszkałem. Hydraulik, który usuwał awraię stwierdził, że kolanko mogło być pęknięte wczesniej (prawdopodobnie pękło w momencie poziomawania baterii czyli gdzieś w połowie czerwca) a teraz pękło na dobre. Czy wg Waszej opinii opdanie podłogi może być związane z awarią czy raczej jest to proces osiadania budynku. Jeśli z awarią, to czy jest jakikolwiek soposób aby temu procesowi (opadaniu) zapobiec i oczywiście, czy glazurnicy powinni za to "beknąć", ponieważ to oni montowali baterie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 05.11.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Kiepsko zagęszczony teren? Wcale nie zagęszczony? Humus nie zdjęty? Kto to teraz może wiedzieć jak kupiłeś od developera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luny07 05.11.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Rozumiem, że wykluczasz wpływ awarii na opadanie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 05.11.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Kiedyś robiliśmy parkiet u klienta i miał montowane wysokie listwy klejone do ściany i po paru miesiącach dzwoni że pasuje zrobić poprawke na listwach .Okazało się że cała podłoga w salonie siadła o około 1 - 1,5 cm i listwy że były klejone do sciany to zostały na swoim miejscu a pod nimi pojawiła sie spora szpara,Tam nie było żadnej awari z woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luny07 05.11.2012 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 U mnie na korytarzu też są takie listwy ale gorsze jest to, że w kibelku pękła juz jedna płytka gresowa więc zaczynam sie ostro niepokoić, w łazience z kolei są rysy między podłogą a ścianami z glazury - wypadałoby to uszczelnić żeby nie doprowadzić do zaciekówi. Czy macie może jakieś doświadczenia z usług tej firmy http://pl.innoterrada.com/technologie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts