Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi wewnętrzne

Recommended Posts

Witajcie,

Poszukuję odpowiedzi na pytanie jakie wybrać drzwi wewnętrzne z ościeżnicą regulowaną aby zamknąć się w kwocie max. 500 zł z ościeżnicą? Czy moglibyście doradzić jakieś typy? Dodam iż szukam w Katowicach - w związku z tym czy możecie kogoś polecić? Drzwi ma być 12 szt.

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najtańsze. Czyli płaskie, zwykle bez szyb, najsłabszy standard oklein. Kryterium masz jasne, więc szukaj. Allegro, markety.

A i tak będzie Ci trudno się w tym limicie zmieścić. Nie mówię już o tym, by było to z montażem. Przy 12 szt na pewno jakaś ściana jest nośna, a na nią najtańsza futryna kosztuje zwykle minimum 250-300zł

Ps. Jeśli oczekiwałeś cudu że padnie propozycja konkretnych, dobrych drzwi to sorry..

Jak zwiększysz limit do 700-800zł (bez montażu, to wybór będzie większy)

Zobacz sobie tutaj, mają promocję na gratisowy montaż drzwi firmy DRE:

http://bel-pol.pl/catalog/promotions/

Chyba nie wierzysz że montaż jest za darmo.

Dopytaj, podrąż temat, to się okaże, że jest albo montaż albo rabat który de facto pokryje wartość montażu.

Tak czy inaczej - DRE też się nie zmieści w zakładanej kwocie. Może najtańsze modele skrzydeł, bo wspomniana przeze mnie ość. to cena 301zł.

Ale jak mówiłem - najtańsze w tym przypadku oznacza najsłabszą jakość. To nawet nie będą okleiny, a lakier który zetrze się przy dobrym szorowaniu drzwi.

Do niedawna też byłem przekonany, że drzwi za 100-200zł z surowego drewna to lepsza alternatywa niż najtańsze masowe skrzydła.

W ub tyg. widziałem takie drzwi - z daleka fajne, z bliska porozsychane nie tylko na kasetonach, ale i w czopach - po prostu się rozpadały i nie mieściły w futrynach.

a później temat typu "pierdol**** xxxx" w miejsce x wstaw nazwę producenta

...to było "pieprzona p...ta".

W tym naszym szambie budowlanym trzeba zrozumieć jedno - tanio to h...wo i nie ma co w związku z tym narzekać !!!

Ja mam 12 lat drzwi wewnętrzne za 1500 PLNów za sztukę - nic się z nimi nie dzieje. Dosłownie NIC a jak żona Pronto po nich przejedzie to wyglądają jakby przed chwilą zrobione. ! 12 lat i nic - to się nazywa Jakość.

Bogdansk, nasze najtańsze drzwi - NORMA DECOR 1 dostępne są od 166,05 zł brutto bez ościeżnicy, a 402,21 zł brutto z ościeżnicą regulowaną.

http://www.invado.pl/produkty/drzwi-okleinowane/drzwi-okleinowane-norma-decor-nowosci-2012

Kiedy zrozumiecie, że forum konsumenckie nie przyjmuje takich marketingowych przechwałek?

Owszem, mówicie prawdę, ale:

- kto by chciał mieć w domu 12 szt drzwi płąskich, pełnych?

- kto ma wszystkie ściany najcieńszej grubości? Podaliście cenę dla ośc. na grubość ok9cm).

Wspomniana przeze mnie ściana z pełnego pustaka już nawet w tym zestawieniu nie zmieści się w przywoływanych 500zł. Niewiele ale jednak.

Ps. U mnie Wasze drzwi byłyby jeszcze tańśze, bo dałbym rabat. Ale czy to jest spełnienie marzeń ?

Edytowane przez finlandia

Bogdansk, co do pytania o drzwi łamane - otwierają się one w jedną stronę. Stronę, w którą mają się otwierać należy określić przy zamówieniu. Następnie pozostaje kwestia osadzenia ościeżnicy w taki sposób, aby otwarcie drzwi powodowało złamanie się ich do właściwego pomieszczenia. Czy o to chodziło? Nie jesteśmy pewni, czy dobrze zrozumieliśmy pytanie.

finlandia, Bogdansk szuka drzwi, dlatego tak, jak inni użytkownicy staramy się mu pomóc i zaproponować coś konkretnego. Na forum działamy oficjalnie, jako Invado i nie uciekamy się do kryptoreklamy. Jeśli tylko możemy pomóc w jakiejś sprawie, robimy to - obojętnie czy to pytanie o produkt czy o kwestie techniczne. Korzystając z okazji przyznajemy, że jesteśmy pod wrażeniem Twojej (a także innych użytkowników) wiedzy i zaangażowania w forum :)