finlandia 18.11.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 W każdej niemal firmie masz propozycję za 1 tys z montazem. Oczywiście to propozycje w sztucznych okleinach. Zorientuj się na początek, czy masz typowe otwory, czy są "węgarki", popatrz na modele, ew montażystów jeśli masz "wyjątki" od modelowego otworu, a potem wybieraj firmę - praktycznie w każdej jest to samo - różnią się wówczas tylko drobiazgami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sjacek999 22.09.2017 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 (edytowane) Nie narzekam na kontakt z marką D***x – d***x.lublin.pl. Jesteśmy ich klientami jako dystrybutorzy od kilku ładnych lat. Od jakiegoś czasu głównie zamawiamy tutaj drzwi aluminiowe zewnętrzne, bo też jeśli chodzi o ten produkt to moim zdaniem są w stanie zaproponować jedne z lepszych parametrów na rynku przy jednocześnie konkurencyjnej cenie. Drzwi są skompletowane z trzy punktową zasuwnicą, trzema zawiasami na regulacji, wkładką, antabą i klamką ze stali nierdzewnej. Edytowane 22 Września 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 22.09.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Liczę, że i oni nie narzekają na to że te reklamy są nieskuteczne i ktoś z premedytacją zostawił samo " d*** ", co ja czytam jednoznacznie jako ocenzurowana "dupa". I teraz niech każdy przeczyta w/w wypowiedź i w każde "d" z gwiazdkami wstawi moje słowo . Swoją drogą macie 5 lat poślizgu i odgrzebaliście bardzo stary temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.09.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 No jedno zdementuję: tym razem nie był to drutex Ale zostawiłem by zleceniodawca widział poziom tego marketingu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 25.09.2017 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Ja pokusiłbym się o krok więcej - wysłałbym mu link na maila aby poczytał sobie to, za co płaci. Chyba my mu d* z żalu zacisnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaGo77 21.01.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Dobry wieczór. Szukam drzwi wewnętrznych do mieszkania (otwory montażowe 90cm) bez usługi montażu. Jakich producentów polecicie? Czy kupić w markecie, czy wręcz odwrotnie? Na co zwrócić uwagę przy wyborze drzwi? Jaki typ ościeżnicy polecacie? Proszę o opinie, sugestie, uwagi. Dziękuje. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.01.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Ościeżnice regulowane. Chyba że szukasz tanio, a obróbkę wnęk wykonasz we własnym zakresie. jeśli regulowane czy inne na zamówienie - to sprawdziłbym cenę z marketu ze specjalistycznym sklepem, bo tu może być niespodzianka w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 23.01.2018 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Powiedzcie prosze ile teraz kosztuje montaz oscieznicy regulowanej i co jest w cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.01.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 To zależy gdzie... ale powiedzmy, że pewnie ok 100-200zł. Przy czym to ceny od bardzo niskiej do dość wysokiej. A co w zakresie? montaż wg instrukcji. Realnie - im taniej - tym mniej: montaż ościeżnicy na piankę (dyble nie w każdej ekipie są stosowane), zawieszenie i wyregulowania skrzydła (ma się zamykać). Zwyczajowo montaż klamki, chyba że to najgorszy szajs przyniesiony przez Inwestora z marketu. Łatwiej powiedzieć co nie musi być robione:- montaż/ demontaż listwy łączącej podłogi. - listwy przypodłogowe, - akrylowanie nierówności i dziur przy opasce. - cięcie opasek jeśli nie ma węgarków Co prawda dobra ekipa większość tych rzeczy robi, ale na pewno nie za cenę z niskiego zakresu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 23.01.2018 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jeżeli otwór trzeba trochę dopasować przez przyklejenie np kawałka płyty g-k po bokach lub od góry ? To to jest płatne dodatkowo ? Czy to musi być zrobione wcześniej i już przygotowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.01.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wg mnie raczej tak. Jeśli mam jakiś cennik oparty na założeniach z katalogu, to widząc otwór, który się nie nadaje i trzeba go dostosować mam prawo oczekiwać dodatkowego wynagrodzenia za tą pracę? Tym bardziej, że nie chodzi tu o trochę większy otwór (który można uzupełnić pianą czy kawałkami styropianu) ale o - jak rozumiem - pomniejszenie otworu na tyle, by opaski przykryły.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 23.01.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 No tak, czyli jak to będzie zrobione to już wszystko powinno być standardowoKiedyś (3 lata temu) płaciłam za montaż 80 a dzisiaj usłyszałam 250 i mnie trochę zatkało ...czyli to nie jest teraz standardowa cena tylko raczej górny pułap, drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.01.2018 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Kiedyś, 12 lat temu słyszalem że taki montaż kosztuje 200zł.. Te 80 to przypuszczam że "do ręki" a 250 to ceniąca się firma (i na fakturę) a pewnie białe drzwi bezprzylgowe , które wymagają dużo większej dokładności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 23.01.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 250 może ze zmniejszeniem otworu i "pełną opcją". Porównaj u innych montażystów z Twojej okolicy. Bierzesz drzwi z montażem, czy osobno montaż? Jaki budżet i ile sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 24.01.2018 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 No właśnie biorę drzwi z montażem, a do tego wszystko wcześniej kupowałam w tej samej firmie, okna, brama, parapety... i cześć drzwi wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.01.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 No to wypada wycenić te same drzwi w innym salonie i /lub porozmawiać ze swoim sprzedawcą.. Nikt nie zgadnie jaką ma "strategię" .Czy stały klient dostawał dobre rabaty na stolarkę zewnętrzną i czas się odkuć, czy jednak roboty jest dużo i trzeba ją uwzględnić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 24.01.2018 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 To też tak jak piszą wyżej zależnie co masz za otwór. Czy jest prosty i można montować, czy trzeba podkuwać albo zwężać go. Czy będą późniejsze obróbki otworu czy tylko sam montaż. Te 80zł za montaż to zgodzę się z finlandią - ktoś musiał wziąć kasę do kieszeni i tyle, bo jakby miał zapłacić podatek dochodowy i VAT to nie wiem czy przeżyłby do pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 24.01.2018 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Co do cen się nie wypowiadam ale chyba trzeba zwrócić uwagę na zjawisko z ostatnich 2 lat ; każda chyba firma narzeka na brak rozsądnych montażystów. Ci którzy jeszcze są na rynku są tego świadomi i dyktują stawki. Porównywanie tego co było kilka lat temu a teraz jeśli chodzi o robociznę to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 24.01.2018 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 To też tak jak piszą wyżej zależnie co masz za otwór. Czy jest prosty i można montować, czy trzeba podkuwać albo zwężać go. Czy będą późniejsze obróbki otworu czy tylko sam montaż. Te 80zł za montaż to zgodzę się z finlandią - ktoś musiał wziąć kasę do kieszeni i tyle, bo jakby miał zapłacić podatek dochodowy i VAT to nie wiem czy przeżyłby do pierwszego. Nikt nie pytał jak są przygotowane otwory, a będą przygotowane cene ok 150 przyjęłabym ze zrozumieniem, bo wiadomo ze wszystko drożeje nie wiem co to za strategia ale jest zła inna firma dla której jestem jakimś przypadkowym klientem lub nie wyceniła mi to samo jakieś 40-50 pln mniej na sztuce niby niewiele ale zawsze, wiec nieładnie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patent.x 24.01.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Co do cen się nie wypowiadam ale chyba trzeba zwrócić uwagę na zjawisko z ostatnich 2 lat ; każda chyba firma narzeka na brak rozsądnych montażystów. Ci którzy jeszcze są na rynku są tego świadomi i dyktują stawki. Porównywanie tego co było kilka lat temu a teraz jeśli chodzi o robociznę to nieporozumienie. Większość rozsądnych fachowców poszła na duże inwestycje. Masz do wyboru przylepić się do dużego inwestora lub dużego dealera, wnieść raz sprzęt i robić kilkadziesiąt montaży w jednym miejscu, gdzie pieniążki masz praktycznie na czysto. Czy dolepić się do mniejszego punktu sprzedaży. Żeby zamontować 4-9 sztuk drzwi, musisz dźwigać sprzęt, dojeżdżać z miejsca na miejsce (a czas kosztuje) i z każdym klientem osobno przeżywać etap montażu. Do tego sklep weźmie część kasy za montaż. Jeżeli punkt traktuje montażystę fair, nie narzeka na ich brak. Jeżeli fachowiec z doświadczeniem ma się naharować, za montaż weźmie małą część z tego co mu przysługuje, nie ma speców. Do dobrych i dobrze opłacanych czeka się w kolejkach. Widać to dobrze w stolarce okiennej i drzwi zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts