Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie drzwi wewnętrzne

Recommended Posts

Nikt nie pytał jak są przygotowane otwory, a będą przygotowane

cene ok 150 przyjęłabym ze zrozumieniem, bo wiadomo ze wszystko drożeje

nie wiem co to za strategia ale jest zła ;)

inna firma dla której jestem jakimś przypadkowym klientem lub nie wyceniła mi to samo jakieś 40-50 pln mniej na sztuce niby niewiele ale zawsze, wiec nieładnie i tyle

150 uważam za cenę niską. Masz za niski punkt odniesienia - za 80zl to robili fuchę ludzie, którzy nie mają własnych materiałów ani narzędzi.

Kiedyś goście montowali w jednym mieszkanoi po 100zl i było: pani kupi dwie pianki".. ..

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

150 uważam za cenę niską. Masz za niski punkt odniesienia - za 80zl to robili fuchę ludzie, którzy nie mają własnych materiałów ani narzędzi.

Kiedyś goście montowali w jednym mieszkanoi po 100zl i było: pani kupi dwie pianki".. ..

Znajomy robił remont, to "fachowiec"(znacznie tańszy od innych fachowców) nie miał ani swojej drabiny, ani wkrętarki, ani... wałków. Ale za malowanie mieszkania chciał 200 zł a nie 1000 zł. ;)

ale na poprzedniej stronie sam pisałeś ze ceny od 100 do 200...

ale na poprzedniej stronie sam pisałeś ze ceny od 100 do 200...

Bo 100 to bardzo niska jak na firmę. Ale zakładam, że gdzieś w tanim regionie, gdzie "montery" zarabiają po stówie dniówki do ręki są możliwe takie ceny za montaż.

A ile drzwi się montuje dziennie ?

Nie wiem ile dziennie. Ja nie pracuję dłużej niż 14 godzin na dzień ;p a i tu po 2-3 dniach muszę dać wolne człowiekowi bo on już rąk nie czuje a i "taczkę trzeba czasem załadować" - czytaj uzupełnić materiały.

Ps. Zakładaj firmę montującą. Na bank będą zlecenia, bo rynek cierpi na brak fachowców. Co prawda nie od razu i nie codziennie, a na początek dostaniesz odpadowe roboty by się wykazać, ale po jakimś czasie wejdziesz w obroty (jak przeżyjesz martwe okresy gdy nie ma dochodów).

Tak, jestem złośliwy. Ja innym w portfel nie zaglądam.

Tak można uznać. Dlatego na wolnym rynku można wybierać. Nie musisz kupować w tej firmie z powodu ceny. Czy za nią idzie większy zakres pracy, czy nowe auto dla ekipy czy też dla szefa to już nie mi oceniać. Powiedziałem co zrobić - porównaj cenę u innego sprzedawcy i wybierz.

Jasne, że zawsze jest ten konflikt interesów, ale jechać do kogoś zamontować 1 sztukę drzwi to trzeba doliczać paliwo i materiały. Za 100zł to zarobek jest lichy, bo to się po prostu nie kalkuluje.

-paliwo

-pianka

-dyble

-silikony itp chemia

-człowiek (opcjonalnie)

-podatek dochddowy

-podatek VAT

Zarobek 20zł w czasie 2 godzin. Jakbym chciał tak zarabiać to bezstresowo zacząłbym pracę w jakimkolwiek zakładzie, magazynie czy taśmie produkcyjnej :).

Porównuj ceny i zakresu usług. Koniecznie spisz umowę z tym co ma być zrobione. Niech Ci wytłumaczą jakie masz opcje do wyboru i co każda z nich ze sobą niesie (przy drzwiach wewnętrznych praktycznie jest 1 opcja montażu).

I cena montażu nie jest uzależniona od ceny zakupu drzwi, bo często klient zaczyna rozmowę od ceny montażu i tego że chce np. ramówki w cenie około 450-500zł. Później jednak decyduje się na tańsze drzwi płytowe jakiegoś popularnego producenta jak DRE czy Erkado i oczekuje, że montaż będzie tańszy, bo drzwi są tańsze. Jakby to coś miało do rzeczy.

I cena montażu nie jest uzależniona od ceny zakupu drzwi, bo często klient zaczyna rozmowę od ceny montażu i tego że chce np. ramówki w cenie około 450-500zł. Później jednak decyduje się na tańsze drzwi płytowe jakiegoś popularnego producenta jak DRE czy Erkado i oczekuje, że montaż będzie tańszy, bo drzwi są tańsze. Jakby to coś miało do rzeczy.

Od ceny drzwi bez sensu... ale od ilości owszem ;)

i co ciekawe nikt nie pyta o otwory tzn w jakim są stanie, widoczne to bez znaczenia ;)

Od ceny drzwi bez sensu... ale od ilości owszem ;)

i co ciekawe nikt nie pyta o otwory tzn w jakim są stanie, widoczne to bez znaczenia ;)

Od ilości to też bezsens. Dziś miałem montowane drzwi Porta Skandia premium z nadstawką Level i...za 4 sztuki montaż wyniósł 900 zł. Otwory obniżane przeze mnie do wysokości 207 cm.

Jasne, że można robić rabat przy większej ilości drzwi, tylko też jest gdzieś granica opłacalności takich rabatów. Mi w urzędzie skarbowym nikt nie dał kilku oczek rabatu za to że wpłacam terminowo swoje zobowiązania ;).

A co do ilości, to też się to już zmienia, bo często ludzie rezygnują z drzwi np w bloku do kuchni, bo są one używane bardzo rzadko i Klienci nie chcą sobie nimi "zagracać" mieszkania. Ostatnio jest trend montowania drzwi w łazienkach i tylko w sypialniach. Na reszcie pomieszczeń nawet nie ma tuneli.

Pozwole sobie troche wtracic w temat drzwi z tzw litego drewna, otoz okolo 10 lat temu kiedy zamontowalem takoje drzwi w domu tez zastanawialem sie czy nie rozeschna sie i nie popekaja. Kupilem 15 drzwi do samodzielnego lakierowania w cenie ok 330zl za sztuke (na dzien dzisiejszy ten model nadal jest produkowany w cenie 550), i teraz wiem ze to byl najlepszy wybor, oczywiscie kosztowalo to tez sporo pracy przy lakierowaniu czy "szkleniu pleksa" ale bylo warto, bo nic sie z nimi nie dzieje, dla porownania mam tez kilka drzwi "wydmuszek plasrow miodu czy jak tam zwie" i jest w nich po jednej dziurze, tak ze nastepne drzwi tylko pelne ale pozwole sobie je juz polakierowac

Zmiescisz się w tym budżecie. Na Sempre potrzeba srednio 1tys zl. Tańsze jest Arco. Cena zależy od grubości scian/ droższe o50-100zl ościeżnice

Dzięki czyli ok 1tys za komplet Sempre z montażem? - ściany 12cm silka a jedna 42cm! (stary budynek po przeróbce), a jak z jakością arco vs sempre?

Dzięki czyli ok 1tys za komplet Sempre z montażem? - ściany 12cm silka a jedna 42cm! (stary budynek po przeróbce), a jak z jakością arco vs sempre?

Jeśli weźmiesz na 8% vat, dobierzesz tanią klamkę i wszędzie ościeżnice stałe, to zostanie trochę na montaż. Zerknij sobie na katalog i oblicz ile to kosztuje. Wszystko masz wybrane, to jaki problem wziąć kalkulator w rękę.